Kommunikatör till Ellevio

Stockholm Rekrytering

Vill du vara med på resan mot framtidens hållbara energisamhälle? Då kan det här vara rollen för dig!

Apply for this job By 22 September, 2019

These are some of the benefits the employer offers

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter

Just nu pågår den största omställningen av energisystemet i modern tid. Bilar, bussar och lastbilar som går på el samt en elektrifiering av industrin kräver mer el. Digitaliseringen i alla delar av våra liv, från smart phones till e-hälsa och självkörande fordon kräver pålitlig tillgång till elsystemet – det blir helt enkelt väldigt svårt att vara utan el ens för en liten stund.

Vi på Ellevio är som ett av Sveriges största elnätsföretag navet i den omställning som nu sker.
Det är vi som bygger framtidens smarta elnät som ska möjliggöra ett fossilfritt, elektrifierat och digitaliserat samhälle.

Varje år satsar vi miljarder på att framtidssäkra Sveriges elinfrastruktur. Det är stora projekt som berör många intressenter. För att kommunicera dessa projekt på bästa sätt söker vi nu en kommunikatör som brinner för samhälls- och kundkommunikation. I rollen kommer du förutom att arbeta nära kollegorna i Ellevios kommunikationsteam ha ett tätt samarbete med verksamhetens projektledare, våra entreprenörer och externa leverantörer såsom PR/kommunikationsbyrå. Tjänsten är placerad i fina lokaler på huvudkontoret på Vallhallavägen i Stockholm och är initialt en projektanställning på heltid till och med januari 2021, med goda möjligheter till fortsättning.

I den här rollen kommer du att:

 • Ta fram kommunikationsplaner för projekten, utifrån Ellevios övergripande kommunikations- och varumärkesstrategi
 • Implementera kommunikationsplanen med fokus på marknads-/ och kundkommunikation – ta fram byggskyltar, kundbrev, uppdatera webb, planera lokala events, samt ta fram intern information om projekten
 • Koordinera med ansvarig för redaktion och media kring PR-aktiviteter
 • Ansvara för proaktivitet i sociala medier kopplat till projektets kommunikation inklusive bevakning
 • Löpande säkerställa att kommunikationsarbetet går hand i hand med Ellevios övriga kommunikation, marknadskommunikation och varumärkesarbete.
 • Säkerställa att kommunikationsarbetet leder till ett framgångsrikt projekt
 • Löpande rapportera progress och status i förhållande till lagd plan och följa upp kommunikationsarbetet i form av undersökningar
 • Skriva texter, frågor & svar och anpassa budskap för olika kanaler
 • Vara ett kommunikativt stöd till projektledarna
 • Ansvara för vår digitala plattform för brev-, skylt- och annonsmallar

Vad skulle du kunna ha för bakgrund för att trivas hos oss?
Vi tror att du har en universitetsutbildning eller liknande inom marknadsföring, medie- och kommunikation eller journalistik och har arbetat 3-5 år med olika områden inom kommunikation. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med projektledning inom marknadskommunikation, samt van att agera beställare mot byråer eller andra externa kontakter. Att själv skriva och skapa effektiv kommunikation och ibland förklara komplexa frågor på ett enkelt sätt som når fram internt och externt är något du behärskar väl.  

Erfarenhet från arbete inom infrastruktur eller offentlig sektor är en fördel men inget krav. Du är flytande i svenska, van vid att arbeta även på engelska, är en van projektledare och har haft budgetansvar. Kunskaper i Photoshop, InDesign eller motsvarande program är meriterande.

Vem är du?
För att lyckas i rollen är du en kreativ kommunikatör med ett öga för detaljer, du är målmedveten, trivs med att arbeta brett inom kommunikationsområdet och gillar att arbeta operativt. Du är van att leda dig själv och ser även själv behov som finns och agerar, samt tar tag i det som kan förbättras och löser problem. Du är inlyssnande och samtidigt tydlig i din kommunikation och med ditt relationsskapade sätt får du med dig personer. En flexibel teamspelare som står med båda fötterna på jorden.

Mer om Ellevio
Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten för nära en miljon kunder och för samhället i stort. Vi har drygt 500 anställda och sysselsätter cirka 3000 personer varje år genom våra elnätsprojekt. Namnet Ellevio är inget riktigt ord, den främsta betydelsen är ”el och leverans” men också ”vi lever med el”. Vi vill att namnet och hela vårt varumärke och visuella identitet ska uppfattas som varmt, positivt, närvarande och pålitligt.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Ellevio med KIMM. Önskar du med information eller har frågor om rollen, kontakta gärna Talent Acqusition Specialist Jessica Andersson ja@kimm.se eller ansvarig rekryteringskonsult Malin Clavering mc@kimm.se. Vi ser fram emot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2019-09-22. Vi tar inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Skicka in din ansökan idag!  

Apply for this job By 22 September, 2019

Here is Ellevio

Valhallavägen 203, Stockholm

Contact me for more information

malin clavering

Malin Clavering

Rekryteringskonsult, Stockholm

Apply for this job!

We need your application by 22 September, 2019

Apply for this job

More available jobs

Communication Specialist till konsultuppdrag i Stockholm

Rollen som Communication Specialist är en bred roll där du kommer projektleda och samordna uppdateringar, nätverka i bolaget och skapa och uppdatera content i digitala kanaler. För att trivas och lyckas i rollen som Communication Specialist är du van att hantera många kontaktytor och kan bygga nätverk och vara den som når ut till andra i organisationen och externa partners och leverantörer.

Stockholm Application deadline: 30 September, 2019 Share with a friend

Read more & apply

Content Manager

Do you have experience of developing and executing content strategy? Are you driven by optimizing customer experience? Do you have broad knowledge of digitalization and understanding of what it takes to engage variable target groups and help them understand technological products? Then this might be the perfect fit for you!

Stockholm Application deadline: 29 September, 2019 Share with a friend

Read more & apply

UX & UI Designer

Nordax Bank is up for an exciting journey. It’s about challenging a traditional industry, providing alternatives, being at the forefront and taking the lead, challenging and turning digitalization into great user experience. It´s all happening as we speak. Working at Nordax is about opening up opportunities, creating choices and starting from a more individualized approach. To talk directly, openly and transparently! It´s about giving people advice to live, help with everyday life and make well-considered choices. You are joining an interesting journey

Stockholm Application deadline: 21 September, 2019 Share with a friend

Read more & apply

Field Marketing Manager

Oracle, a company facing and building our future, unleashing new opportunities through embedded innovative technologies in every aspect of our cloud, enabling companies to reinvent their businesses and build true future success, they are now looking for a driven digital cutting edge marketer with CX knowledge. Interested?

Stockholm Application deadline: 16 September, 2019 Share with a friend

Read more & apply