Head of Category till Life Sverige

Stockholm Rekrytering

Lifes vision och mission är att vi brinner för varje människas hälsa genom att hjälpa våra kunder att hitta balans mellan kost, motion och vila. Lifes vision och mission mynnar ut i tre värderingar som ligger till grund för allt vi gör: omtanke, utmaning och engagemang som vi försöker använda oss av i det dagliga arbetet för att uppnå våra mål.

Nu söker vi dig vill ta dig an nästa utmaning i rollen som Head of category hos Life Sverige!

Apply for this job By 11 December, 2020

These are some of the benefits the employer offers

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

Om rollen:

Här erbjuds en viktig funktion i ett kategoriteam med fokus på projektledning, budgetansvar och arbetsledning. Hos oss blir din huvudsakliga uppgift att, utifrån kategori- och marknadsperspektiv, ansvara för att leda och utveckla produktportföljen för att uppnå ett optimalt sortiment i Sverige utifrån strategi och tillväxtmål. Du analyserar, föreslår och genomför åtgärder för att nå målen. Du är med och driver kundsamarbeten och förhandlingar för att utveckla kategorin positivt tillsammans med andra funktioner inom Life. Du rapporterar till landschef Sverige med utgångspunkt från vårt trevliga kontor i Kista, Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckling och genomförande utifrån kategoriplaner i syfte att optimera sortiment,
  space, prissättning och utbudsplan för produktkampanjer
 • Ansvarar för konceptutveckling för butik av prioriterade kategorier, baserat på ett helhets-
   perspektiv: Produkt, Pris, Promotion, Plats och Personal
 • Ansvarar för prognoser, kalkyler och analyser som grund för optimalt genomförande av kategoriplaner.
 • Ansvarar för den löpande sortiments- och prisrevideringen i butik och E-com
 • Utveckla sortimentet E-com samt butik för att möta nya målgrupper, behov och trender i omvärlden samt benchmarking mot andra branscher.
 • Utveckla sortimentet utifrån både AMV och EMV
 • Löpande kontakter och förhandlingar med leverantörer
 • Leda och utveckla kategoriteamet inklusive personalansvar för en kategorichef
 • Ansvarar för att kampanjprognoser tas fram i dialog med inköpare samt att mål per butik sätts och följs upp.

Din bakgrund:

 • Minst 5 års erfarenhet i liknande roll inom retail, gärna inom hälsa eller hudvård
 • Erfarenhet av att utveckla och implementera kategoriplaner baserade på marknadsanalys och kategoriinsikter
 • God kompetens kring optimering av produktportfölj, aktiviteter kopplade till nyhetslanseringar, de-listningar samt vidareutveckling av existerande sortiment.
 • Förståelse för hur marknadsföring och försäljning samarbetar för att utveckla och implementera aktiviteter.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Så här tror vi att du är:

För att trivas i rollen är du operativ, analytisk och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Du är van vid att alltid ha kunden i fokus och arbetar på ett systematiskt och organiserat sätt där kvaliteten på leveransen alltid går att lita på. Vi söker en kommunikativ person som har förmågan att skapa relationer, förtroende och inspirera både samarbetspartners och dina kollegor internt. Som person är du resultatfokuserad samt har en god affärsmässig, kommersiell och finansiell förståelse. Du arbetar självgående samt har en stor förmåga att ta egna initiativ. Samtidigt har du en god förmåga för att skapa, bibehålla och utveckla relationer med såväl interna som externa kontakter. Du är öppen i ditt sätt att tänka, tänker brett och strategiskt, och hanterar situationer och utmaningar med uppfinningsrikedom och kreativitet.

Du är en engagerad ledare som är duktig på att leda team, kommunicera en tydlig riktning åt ditt team samt stöttar dem i att prioritera och genomföra.

Mer om oss:

Vi är nordens största hälsokedja som brinner för varje människas välmående och hälsa. Vi spelar en viktig roll i människors strävan att må bra och hitta balansen. Det gör vi med ca 350 butiker i Sverige, Norge och Finland, ett brett utbud av hälsoprodukter, samt personlig hälsorådgivning i alla våra butiker. Life innefattar life-koncernen inklusive lifes medlems- och franchisebutiker.

Som Life-medarbetare får du utveckla din kompetens genom hälsoutbildningar. Du får rabatt på vårt breda hälsosortiment och det viktigaste av allt: Du får jobba med hälsa och hjälpa människor att hitta balansen!

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM/ Wise Professionals. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Apply for this job By 11 December, 2020

Contact me for more information

Johanna Nyqwist

Rekryteringskonsult, Stockholm

Apply for this job!

We need your application by 11 December, 2020

Apply for this job

More available jobs

New

Produktchef

Sedan 1 april 2020 är Swedol en del av Momentum Group och bildar tillsammans med TOOLS ett gemensamt affärsområde. Till denna nya organisation söker vi nu en Produktchef att ta ansvar för produktområdet Fordon/Award.

Stockholm Application deadline: 17 December, 2020 Share with a friend

Read more & apply

Grafisk Designer till konsultuppdrag

Till ett längre uppdrag i Stockholm söker vi nu en mångsidig grafisk designer. Du kommer vara delaktig i hela den kreativa processen och kommer att arbeta med produktion för både digitala kanaler och print. Uppdraget beräknas pågå i 12 månader med chans till en fast anställning hos vår uppdragsgivare

Stockholm Application deadline: 3 December, 2020 Share with a friend

Read more & apply

Project & Production Leader – Arken Zoo/Musti Group

We’re looking for the best talent, those with a passion for building strong brands to join the Swedish team, with a consumer first approach. You will be joining an innovative, fast growing and exciting company with passion for pets. We are now looking for an energetic and quality-focused Project & Production Leader to join our Swedish Marketing team in Stockholm

Stockholm Application deadline: 5 December, 2020 Share with a friend

Read more & apply

Marknadskoordinator

För vår nordiska verksamhet söker vi nu en dynamisk och målinriktad marknadskoordinator med höga ambitioner och driv som nyligen påbörjat sin karriär inom marknadsbearbetning. Tycker du om kommunikation och varierande arbetsuppgifter så kanske detta kan vara något för dig!

Stockholm Application deadline: 3 December, 2020 Share with a friend

Read more & apply