Marknadskommunikatör till SOS Alarm

Stockholm Rekrytering

Vi på SOS Alarm är varje dag med och skapar ett tryggare Sverige. Vi larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Vi är ett värderingsstyrt bolag med en vision om ett tryggare Sverige för alla. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Vi är marknadsledande och verksamma inom såväl offentlig som privat marknad, med växande kommersiella tjänsteområden. Nu söker vi en Marknadskommunikatör till oss!

Apply for this job By 24 April, 2021

These are some of the benefits the employer offers

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Privat sjukförsäkring

Ditt uppdrag

Som marknadskommunikatör kommer du att tillhöra kommunikationsavdelningen och ansvara för att tillsammans med verksamhetsområdet Affär stärka och utveckla SOS Alarms marknadskommunikation, särskilt med inriktning mot B2B och offentliga aktörer. Tjänsten är ny och du kommer ha stora möjligheter att själv utforma arbetet. Arbetsuppgifterna är både strategiska och operativa och omfattar bland annat samarbete med byråer. Du bidrar också till hela kommunikationsavdelningens arbete och arbetar tätt ihop med innehållsproducenter, formgivare etc.

Vi erbjuder en spännande arbetsplats där vår kommunikation är central både internt och externt. Kommunikationsavdelningen består av tio engagerade medarbetare med olika kompetenser som täcker det mesta inom kommunikationsområdet. Vårt uppdrag är att inspirera med engagerande kommunikation som utvecklar hela SOS Alarms verksamhet, skapar intern stolthet och levandegör vårt varumärke. Du kommer att rapportera till SOS Alarms kommunikationschef.

Arbetsuppgifter:

 • Omsätta SOS Alarms affärsmål och marknadsplan i konkreta marknadsaktiviteter riktade mot ett flertal olika målgrupper.
 • I vardagen samverka mycket tätt med verksamhetsområdet Affär, den del av SOS Alarm som arbetar närmast kund. Rollen effektuerar de kampanjer och aktiviteter som Affär tar fram.
 • Delta i arbetet med att utveckla kundresan på SOS Alarm.
 • Vara uppdragsgivare åt både interna och externa resurser, exempelvis reklam- och kommunikationsbyråer, samt kvalitetssäkra leveranserna.
 • I samråd med Affär delta i uppföljning och mätning av marknadskommunikation.
 • I tjänsten ingår också att regelbundet vara en del i SOS Alarms kommunikationsjour.

Vi söker dig

Som har akademisk eller yrkesutbildning inom marknadskommunikation eller motsvarande och minst fem till tio års relevant arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen krävs en stor förmåga till självständigt arbete i kombination med mycket god förmåga att bygga och upprätthålla goda relationer inom SOS Alarm. Du växlar obehindrat mellan strategiskt och operativt arbete och är noggrann med detaljer och uppföljning. Du har stor affärsförståelse och förmåga att snabbt omsätta idéer i handling. Som person är du målinriktad, samverkande och nyfiken på att bygga nytt.

Vi tror att du har erfarenhet av:

 • Arbete med att ta fram marknadskommunikation, både större kampanjer och mindre, riktade insatser
 • Strategisk rådgivning inom marknadskommunikation, att föreslå rätt aktiviteter utifrån affärs- och säljmål
 • Hög beställarkompetens men också förmåga att arbeta operativt med allt ifrån marknadskommunikations-planer till korrektur
 • Mätning och uppföljning av kommunikationsinsatser
 • Analys av mediaval och rågivning mot ledningsrupp
 • Meriterande om du har en bakgrund inom B2B och mer tjänsteproducerande bolag.

Om SOS Alarm

Vi på SOS Alarm är varje dag med och skapar ett tryggare Sverige. Vi larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Vi är ett värderingsstyrt bolag med en vision om ett tryggare Sverige för alla. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Vi är marknadsledande och verksamma inom såväl offentlig som privat marknad, med växande kommersiella tjänsteområden.  

Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!

SOS Alarms genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning. 

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se där du får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. 

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och notera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om rollen eller processen, vänligen kontakta Olof Lindmark på ol@kimm.se. 

Apply for this job By 24 April, 2021

Here is SOS Alarm Sverige AB

Rådmansgatan 38, Stockholm

Contact me for more information

Olof Lindmark

Rekryteringskonsult, Stockholm

Apply for this job!

We need your application by 24 April, 2021

Apply for this job

More available jobs

Interim Kommunikatör till uppdrag

Nu söker vi en interim kommunikatör med fokus på medarbetarkommunikation, PR och hållbarhetskommunikation. Det här är ett heltidsuppdrag på 12 månader genom KIMM & Wise Professionals, med start i juni eller efter överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Application deadline: 1 May, 2021 Share with a friend

Read more & apply

Kommunikationschef till Max Matthiessen

Vi befinner oss mitt i en spännande utvecklingsresa och söker nu en Kommunikationschef. I 130 år har Max Matthiessen hjälpt företag och privatpersoner att fatta välgrundade beslut om pensioner, försäkringar och placeringar. Genom vår samlade erfarenhet och expertis kan vi göra en verklig skillnad, där vi är med och bidrar till en tryggare ekonomisk framtid för våra kunder. Nu står vi inför en expansiv utvecklingsfas med fokus på ökad innovation och nya attraktiva kunderbjudanden samt en stark tillväxtplan. Vill du vara med?

Stockholm Application deadline: 1 May, 2021 Share with a friend

Read more & apply

Marketing & Content Manager till TCS i Norden

Tata Consultancy Services (TCS), ett av världens största och ledande IT-konsultbolag, söker en kollega som vill vara med och driva utvecklingen och positionen som Nordens främsta leverantör av IT-konsulttjänster.

Det finns flera anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta hos oss. Det främsta är att vi alla på TCS är drivna, innovativa, nyfikna och engagerade medarbetare som står mitt i en utvecklingsresa.

Stockholm Application deadline: 9 May, 2021 Share with a friend

Read more & apply

Interim Digital Specialist till Foxway

Till Foxway i Stockholm söker vi en Digital Specialist som är van att arbeta med både innehållsproduktion och den digitala kundresan. Vi söker dig som trivs med omväxlande arbetsuppgifter och som vill realisera strategier och idéer i praktiken. Det här är ett längre konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. För rätt person finns det möjlighet till förlängning eller anställning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Stockholm Application deadline: 28 April, 2021 Share with a friend

Read more & apply