Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikatör inom Hållbarhet till JM

Vill du vara med och bidra till att göra JM välkänt som ledande inom hållbar samhällsutveckling? Då vill vi att du söker tjänsten som kommunikatör till JM!

Vill du vara med och bidra till att göra JM välkänt som ledande inom hållbar samhällsutveckling? Då vill vi att du söker tjänsten som kommunikatör till JM!

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden, de söker nu en skarp kommunikatör till Koncernstab Verksamhetsutveckling. JMs framgång bygger på balans mellan laganda, prestation, trivsel och personlig utveckling. JM är ett stort företag med det lilla bolagets fördelar. Här är det lätt att bli sedd och uppmärksammad – en kultur som det är lätt att växa i. Du kommer att arbeta på avdelningen Miljö & Hållbarhet på JMs huvudkontor i Solna tillsammans med andra sakkunniga och drivna kollegor.

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för och samordnar koncernens kommunikation inom hållbarhetsområdet, i nära samverkan med JMs Hållbarhetschef och JMs koncernstaber för Marknadskommunikation & Affärsutveckling och Ekonomi & Finans, som tillsammans ansvarar för den övergripande kommunikationen i organisationen. . Arbetet omfattar till vis del strategisk planering men i huvudsak är detta en operativ roll. På avdelningen finns flera sakkunniga inom miljö- och hållbarhetsfrågor och rollen går till stor del ut på att tanka av kunskap från dessa och för att sedan omvandla informationen till effektfull kommunikation i alla JMs kommunikationskanaler. Arbetet omfattar hela organisationen och i de länder och i de regioner JM är verksamma.

I rollen ingår bland annat att:

  • Bidra till att göra JM välkänt som ledande inom hållbar samhällsutveckling
  • Utifrån JMs arbete inom hållbarhetsområdet, långsiktigt bygga JMs varumärke inom hållbarhet genom en bred kommunikation till företagets olika intressentgrupper
  • Bidra till att skapa en företagskultur baserad på hållbarhet
  • Bidra till att förbättra JMs strukturkapital inom miljö- och hållbarhetsområdet

Mer specifikt innebär detta att…

  • Ansvara, planera och producera intern och extern kommunikation enligt JMs kommunikationsplaner inom hållbarhet
  • Kommunikation i de digitala kanalerna (externwebb, sociala media, intranät, nyhetsbrev, bloggar, broschyrer och presentationer)
  • Ansvara för att uppdatera och utveckla innehållet på externwebben
  • Ansvara för JMs årliga hållbarhetsredovisning samt att de följer GRI’s riktlinjer
  • Ansvara för datainsamling, sammanställning och rapportering av JMs hållbarhetsarbete i samverkan med koncernstaber och övriga verksamheten
  • Hålla utbildningar och presentationer samt kunna representera JM avseende företagets hållbarhetsarbete både internt och externt
  • Bedriva omvärldsbevakning inom miljö- och hållbarhetsområdet

JM söker…
…dig som har ett gediget intresse för kommunikation, byggrelaterade miljö- och hållbarhetsfrågor. Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann, drivande och ansvarstagande. Du har en god samarbetsvilja och en förmåga att påverka och entusiasmera andra.

Erfarenhet och utbildning

  • Minst 1-2 års erfarenhet av arbete med kommunikation
  • Minst 1-2 års erfarenhet av arbete inom miljö- och hållbarhetsområdet
  • Mycket goda kunskaper och erfarenhet av muntlig och skriftlig kommunikation på svenska och engelska. (Det är meriterande dock inget krav om du kan finska).
  • Erfarenhet av att samordna och driva utvecklingsprojekt
  • Akademisk utbildning eller motsvarande. Gärna inom kommunikation alternativt civilingenjör eller naturvetare med inriktning mot kommunikation
  • Officepaketet.

Meriterande

  • Erfarenhet från bygg- och fastighetssektorn
  • Erfarenhet av strategiskt arbete med miljö, CSR, hållbarhet och socialt ansvarstagande i leverantörskedjan
  • Erfarenhet av hållbarhetsredovisning enligt GRI G4
  • Erfarenhet av arbete med grafisk design, bildhantering och webbpublicering.

JM erbjuder…

Ett ansvarsfullt och flexibelt arbete med stort utrymme för engagemang i ett framtidsinriktat företag med trevliga kollegor. Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje, både för egen del och andra, kommer du att trivas hos oss på JM.

Om JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 15 miljarder kronor och har cirka 2 300 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Large Cap.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olivia Rehn Olofsson på or@kimm.se  Urval sker löpande. Vi ser fram emot att få din ansökan via så snart som möjligt via kimm.se/http://www.kimm.se/sv/sok-jobb/lediga-tjanster/ senast 2017-02-16.

Varmt välkommen med din ansökan!