Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Erbjudandeutvecklare till Systembolaget

Vi söker nu en erfaren erbjudandeutvecklare som kommer att ansvara för att leda arbetet med att utveckla Systembolagets sortiment och dess styrning. Som erbjudandeutvecklare blir du en nyckelperson i avdelningens arbete med att ta fram och vidareutveckla strategier och planer med syfte att ytterligare öka kundnöjdheten.

Vi som arbetar på Systembolaget drivs av kunskap, inspiration och omtanke. Vi har ett viktigt uppdrag, som handlar om att minska alkoholens skadeverkningar. Samtidigt ska man kunna njuta av ett gott öl eller vin till middagen, och där vill vi gärna bidra med vår expertis och inspirera kunderna i valet av drycker. Vår främsta ledstjärna är god service och vi arbetar aktivt med att utveckla kundmötet i alla kanaler. Att kombinera ansvar med god service är vår största utmaning.

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården söker vi en Erbjudandeutvecklare.

Avdelningen för Erbjudandeutveckling har det strategiska ägandeskapet av det som utgör Systembolagets erbjudande: Sortiment, tjänster & rådgivning (ex. dryckesauktioner och dryckeskunskap) samt butikskoncept (digitalt, butik och ombud). Vi formulerar erbjudandestrategi och tar fram utvecklingsplaner för erbjudandet och ansvarar för Systembolagets centrala omvärlds- och trendbevakning samt analysfunktion. Avdelningen består av 12 medarbetare varav 6 erbjudandeutvecklare som fokuserar på olika delar av erbjudandet. Rollen som erbjudandeutvecklare rapporterar till avdelningschefen för Erbjudandeutveckling.

Vi söker nu en erfaren erbjudandeutvecklare som kommer att ansvara för att leda arbetet med att utveckla vårt sortiment och dess styrning. Som erbjudandeutvecklare blir du en nyckelperson i avdelningens arbete med att ta fram och vidareutveckla strategier och planer med syfte att ytterligare öka kundnöjdheten. Dina kontaktytor inom organisationen blir många och innefattar de flesta avdelningar, såsom Sortiment & Inköpsavdelningen, kommunikationsavdelningen och försäljningsavdelningen inklusive butikschefer m.fl.

I rollen som erbjudandeutvecklare ansvarar du tillsammans med avdelningen bland annat för att:

  • Ta fram, förankra samt följa upp Systembolagets strategi för erbjudandet
  • Driva projekt och initiativ för att realisera strategin för erbjudandet (med fokus på sortimentet)
  • Driva strategiska frågor kring sortimentet med fokus på sortimentets sammansättning, styrning och uppföljning
  • Förvalta och utveckla modellen för styrning av sortiment till butik samt enligt modellen tilldela sortiment till butik i dialog med etablering
  • Samordna och övergripande ansvara för att andra avdelningars aktiviteter och projekt överensstämmer och samverkar med varandra på mest effektiva sätt samt delta vid behov

Om dig
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då vi ser att de är mycket viktiga i rollen. Du är en utpräglad lagspelare med ett stort eget driv och initiativförmåga. Du är kommunikativ och nätverkande, och hittar snabbt forum för att kunna verka effektivt i din roll. Din naturliga pondus parat med en stor portion prestigelöshet gör att du snabbt får förtroende inom verksamheten. Du har ett strukturerat, analytiskt och systematiskt tillvägagångssätt, med ett stort resultat- och kundfokus. Givetvis sympatiserar du starkt med Systembolagets värderingar och uppdrag.

Din bakgrund

  • Akademisk examen
  • Minst 6-7 års erfarenhet av liknande roller inom detalj- eller dagligvaruhandeln eller bakgrund som konsult gentemot detalj- eller dagligvaruhandeln där du arbetat med liknande frågeställningar
  • Flerårig erfarenhet av att omvandla kundinsikter till faktiska lösningar samt att presentera lösningarna på ledningsnivå
  • God erfarenhet av att projektleda större projekt (analys, business case, förankring och slutgiltig implementering)
  • Goda erfarenheter från strategiskt arbete såväl som från den operativa implementeringen
  • Erfarenhet av analysarbete och uppföljning
  • Ett intresse för och erfarenhet av mat & dryck är en stor fördel

Kompetensutveckling och karriär
För att du ska få en inspirerande start i Systembolaget erbjuder vi ett introduktionsprogram med bland annat praktik i butik. Systembolaget är ett företag i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. Vi erbjuder verktygen och du ansvarar själv för ditt lärande. Det finns en kompetensutvecklingsplan för varje medarbetare och utvecklingssamtal genomförs årsvis. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas och avancera inom Systembolaget. Här får du prestigelösa och mycket kompetenta kollegor, som alla drivs av de värderingar som styr Systembolaget: Omtanke, Kunskap och Inspiration.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Systembolaget med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via www.kimm.se så snart som möjligt dock senast 2017-11-29. Vi har inte möjlighet att emot ansökningar via mail eller post. Vi önskar en snabb tillsättning och gör löpande urval under ansökningstiden.

Systembolaget arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika etnisk och kulturell bakgrund. 

Om du har frågor om tjänsten får du gärna kontakta ansvariga rekryteringskonsult
Lena Skoog ls@kimm.se 073-5216557.   

Varmt välkommen med din ansökan! 

Förmåner: Karriärmöjligheter, Kollektivavtal