Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikationschef till Visit Sweden

Nu söker vi en Kommunikationschef till kommunikationsbolaget för Sverige! Låter det som en spännande utmaning som du är redo att anta?

 

Nu söker vi en Kommunikationschef till kommunikationsbolaget för Sverige! Låter det som en spännande utmaning som du är redo att anta? Har du en bred kompetens och erfarenhet inom kommunikationsområdet? Är du trygg som person såväl som i ditt ledarskap? Har du mod att förändra och förmåga att utveckla en väl strategiskt sammanhållen, relevant och effektiv kommunikation? Då kanske du är den person vi söker!

Erbjudande

Visit Sweden är kommunikationsbolaget för Sverige som arbetar för att stärka varumärket Sverige internationellt och marknadsföra svenska destinationer och upplevelser utomlands. Hos oss får du arbeta i en dynamisk, internationell och varierande miljö med delaktighet i många samarbeten och högt i tak där du är en del av att stärka Sverige som resmål och varumärke.

Om rollen

Som kommunikationschef leder och ansvarar du för avdelningen Corporate Communications, en central enhet för såväl strategisk som operativ kommunikation som rör bolaget Visit Sweden och dess verksamhet samt relationerna med ägare, media, den breda allmänheten och internt inom bolaget. I din roll har du ett övergripande ansvar för att säkerställa en strategiskt sammanhållen och relevant företagsmässig och varumärkesmässig kommunikation för Visit Sweden. Din roll innefattar allt ifrån att samordna budskap, tonalitet och varumärkesprofil för hela Visit Sweden till att medverka till goda relationer med våra partners och ägare och stötta vårt påverkansarbete inom public affairs. Rollen har personal- och budgetansvar, ingår i ledningsgruppen, är placerad på Visit Swedens huvudkontor i Stockholm och rapporterar till VD.

Vem söker vi?

För att lyckas och trivas i rollen har du bred erfarenhet av strategisk kommunikation – såväl kommersiell som för verksamhet inom den statliga sfären. Du har ledarerfarenhet, är trygg och mogen i ditt ledarskap och är van att hantera oväntade situationer. Vi tror att du är van att agera i officiella och internationella sammanhang, har förmåga att interagera med många olika kontaktytor och har förståelse för komplexa intressentsituationer.

Mer om Visit Sweden

Visit Sweden bildades 1995 och ägs till lika delar av svenska staten via Näringsdepartementet och av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vi har 75 medarbetare, omsätter cirka 280 MSEK och verkar på marknader världen över, bland annat genom egna kontor i sju länder. Visit Swedens arbete med att marknadsföra Sverige som land och destination ger effekt på hela den svenska ekonomin. Antalet utländska besökare växer stadigt liksom den totala exportintäkten av utländsk turism som har ökat med 194 procent sedan år 2000. Visit Sweden eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning. Läs gärna mer på: www.corporate.visitsweden.com eller www.visitsweden.com

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar Visit Sweden med KIMM. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Camilla Waernelius via mejl cw@kimm.se eller på telefon 08-555 290 00 för mer information eller om du har frågor om tjänsten. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.kimm.se så snart som möjligt, dock senast 2018-02-26.