Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Conversion Manager till Semantix

Har du erfarenhet av att driva relevant trafik till en webbsida och konvertera besökare till betalande kunder? Hos oss kommer du, genom webbanalys och A/B-testning, analysera data och agera på insikter kring hur man bäst optimerar Buyers Journey, med målet att öka konvertering. Med andra ord kommer du ansvara för utvecklingen av vår digitala försäljning ur ett CRO perspektiv. Intresserad?

Erbjudande
Vi befinner oss mitt i en spännande förändringsresa där den snabba tekniska utvecklingen påverkar både marknaden och utbudet. Med marknadens bredaste erbjudande inom specialiserade språktjänster såsom översättning, tolkning och språkutbildning och med en stark värdegrund får du hos oss möjligheten att spela en central roll i vårt marknadsteam där ditt fokus är att säkerställa den bästa möjliga kundresan.

Du ingår i marknads- och kommunikationsteamet och rapporterar direkt till vår Marketing Director. Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på Linnégatan mitt i Stockholm.

Om rollen
Som Conversion Manager ansvarar du för utvecklingen av Semantix digitala försäljning ur ett CRO perspektiv. Du ansvarar för och deltar i skapandet av konverterande flöden utifrån uppsatta hypoteser och testning. Du vet hur en högpresterande och användarvänlig webbsida ska byggas och tar dig an uppgiften med en testdriven arbetsprocess.

Du ansvarar och arbetar tillsammans med content-teamet för att driva och utveckla konverteringsprocessen end-to-end och ökar antalet nya kunder och möjliggör merförsäljning genom digitala aktiviteter. Du kommer även att samarbeta med externa och interna partners, optimera innehåll, utveckla struktur och design på våra webbsidor.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Arbeta för att driva relevant trafik till webbsidan och konvertera dessa besökare till betalande kunder.
    Genom webbanalys och A/B-testning kunna analysera data och agera på insikter kring hur man bäst optimerar kundupplevelsen/köpresan med målet att öka konvertering.
  • Sätta strategier och aktiviteter för hur vi skall nå kunden under köpresan.
  • Ansvara för SEA/PPC och arbeta gentemot vår byrå.
  • I rollen som Conversion Manager kommer du bolla mellan SEA, SEO och CRO, där utmaningen ligger i att få så mycket relevant trafik som möjligt till webbsidan och att konvertera så många av dessa besökare som möjligt till betalande kunder.
  • Kravställa utveckling av frontend för webbsidan.
  • Arbeta nära Content & Marketing Manager samt Web Content Manager som ingår i content teamet, för att gemensamt öka den relevanta trafiken till webben.

Vi söker dig som har

  • Relevant eftergymnasial utbildning.
  • Erfarenhet av och förståelse för köpresan (Buyer’s Journey) och redskap för att uppnå konvertering genom att attrahera trafik, konvertera besökare till leads samt konvertera leads till kunder och utifrån det analysera och optimera.
  • Goda kunskaper och erfarenhet av verktyg för optimeringsarbete, både för analys och testning. God vana av att omsätta insikterna av den analyserade datan i konkreta handlingar samt erfarenhet inom digital affärsutveckling.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.
  • Meriterande med kunskaper i Google Tag Manager samt erfarenhet av E-Commerce, B2B (eller B2C) med fokus på tjänsteförsäljning.

Om dig
För att trivas hos oss och i denna roll tänker vi att du är en person med eget driv som vill vara en del av vår förändringsresa. Vi tror att du är en analytisk person som gärna tar egna initiativ med målet att ständigt förbättra kundens upplevelse. Vi kommer att göra detta tillsammans, så att trivas med att samarbeta är något som är viktigt samtidigt som du tar ansvar för att din del av projekten levererar. I denna roll kommer du ha många kontaktytor, bland annat med IT-avdelningen.

Om Semantix
Semantix är Nordens största språkföretag med ca. 400 medarbetare med kontor i Sverige, Finland och Norge, Danmar och i UK. Vi erbjuder lösningar inom översättning, tolkning och språkutbildning och har ett stort nätverk av språkkonsulter, översättare och tolkar. Våra kunder finns inom både privat och offentlig sektor inom allt ifrån tillverkning, teknik, medicin & läkemedel, bank & finans samt reklam & media. Som nummer 13 i världen har vi värdefulla fördelar som resurser att kunna utveckla den senaste tekniken till våra kunder och att snabbt anpassa vårt erbjudande efter kundens behov.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Semantix med KIMM. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail utan ser fram emot att få din ansökan med CV och brev via www.kimm.se senast 2018-10-10. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sanna Fridell på sf@kimm.se Facklig kontaktperson är David Karlsson (090-200 88 51)

Välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal