Webbanalytiker till Miljonlotteriet

Appointed

Göteborg Rekrytering

På Miljonlotteriet kämpar vi för ett samhälle där ingen far illa av alkohol eller andra droger. För att möta framtiden förnyar vi oss och ställer om till en mer datadriven kommunikation samtidigt som vi utvecklar vår försäljning. Har du framgångsrikt arbetat med analyser och insikter med fokus på ökad konvertering hoppas vi att du vill göra skillnad tillsammans med oss.

These are some of the benefits the employer offers

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Kollektivavtal
  • Lunchförmåner

På Miljonlotteriet kämpar vi för en bättre värld. Ett samhälle där ingen far illa av alkohol och andra droger. Vi vet att ljusa krafter är starkare än mörka. Vi motar förtvivlan och ångest med trygghet och hopp. Vi känner att det går att bry sig, istället för att låta bli. Det har varit vår drivkraft sedan 1964, när lotteriet startade. Lotteriet ger oss – och människor omkring oss – kraften att göra skillnad.

För att möta framtiden arbetar vi just nu med att förnya oss och på vilket sätt vi arbetar på. Vi ställer om till en datadriven kommunikation som är tydligt syftesdriven och utvecklar hur vi arbetar med försäljning. Vi vill att träffsäkra analyser och insikter från vår köp- och kundresa ska bidra till fler kunder som också stannar längre och bidrar till vår ägare IOGT-NTO-rörelsen. Det är varför en roll som Webbanalytiker blir så viktig hos oss. Kanske är det du?

Din vardag som CRO-specialist hos oss

Vi är i en föränderlig fas och du kliver in mitt i ett år där vi utvecklar oss och vårt erbjudande. Din vardag kommer andas utveckling där vi just nu gör flera satsningar och implementationer internt för att kunna möta framtiden. Exempelvis implementerar vi Salesforce som vårt nya CRM-system för att få mer tillförlitliga data. Vi har som mål att skapa digitala upplevelser som berör, för att öka bidraget till vår ägare genom försäljning av lotter. Då behöver vi genom analys veta hur vi skapar världens bästa upplevelse för våra kunder. Och det är här du kommer in!

Redan nu finns mycket data att hantera och analysera och vi har kommit relativt lågt i hur vi ska hantera den. Som vår nya Webbanalytiker önskar vi att du lyfter vår analytiska kompetens och hjälper oss att ta fler datadrivna beslut. Hos oss kommer du arbeta med hela kedjan – från att samla in och bearbeta data till att analysera och ta vidare insikterna i organisationen. Vår affär kanske skiljer sig från det du är van vid, där bla vår kundresa är förhållandevis lång, då vi säljer lotter på abonnemang. Ditt uppdrag blir att strukturera hur vi hanterar vår data och insikter samt att sätta mål och KPI:er. I vardagen arbetar du därför med alla typer av kundinsikter, där fokus är på den digitala köp- och kundresan. Kontinuerligt följer du upp och rapporterar resultaten av våra kampanjer samt arbetar med A/B-testning.

Din närmsta chef är Chief Digital Officer och avdelningen som består bland annat av personer som arbetar med webbutveckling, digital marknadsföring och innehåll produktion. Vi använder oss i stor del av Google-produkter: Analytics för analys, Tag Manager för taggning, Optimize för tester och DataStudio och Salesforce för presentationer och dashboards.

Du och dina kunskaper
Du som söker kommer senast från en liknande roll där du arbetat med analyser och insikter för både performance och webb. Vidare har du skapat dig en förståelse och kunskap av analys och optimering av köp- och kundresan. Det innebär att du arbetat mot digitala mål och KPI:er, van att arbeta i Google Tag Manager, göra självständiga analyser i Google Analytics samt god erfarenhet av A/B-tester. Vidare vet du hur man visualiserar för att organisationen ska förstå dina insikter och vi är lite extra intresserad av dig som har förståelse för HTML och Javascipt.

Om du ska trivas i rollen behöver du älska att göra stora mängder data till förståeliga insikter som skapar värde i organisationen. Vi kommer värdesätta din självständighet, problemlösningsförmåga och att du vågar utmana oss i att tänka nytt. Du kommer vara en viktig del av vårt team, där vi arbetar mot samma mål och arbetar tätt ihop för att nå dessa.

Vårt erbjudande
Miljonlotteriet eftersträvar god lönsamhet, men aldrig på bekostnad av etiska värden. Utöver ett riktigt roligt jobb, får du en extra dimension genom att du är med och gör skillnad i samhället eftersom du tillsammans med alla medarbetare bidrar till ett betydande överskott till vår ägare IOGT-NTO-rörelsen. 

På företaget har vi en härlig laganda, det är ett glatt gäng med bra stämning och en arbetsplats där många väljer att stanna länge. Totalt är vi cirka 60 personer på kontoret i Mölnlycke. Viktiga värderingar är att man som medarbetare ska vara: Kundfokuserad, Engagerad, Framåtsträvande och Affärsmässig. Du får gärna kika in på vår hemsida om du är nyfiken på att läsa mer om vår historia och var vi kommer ifrån. www.miljonlotteriet.se

Låter detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV på kimm.se där du får svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra tester tidigt eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi jobbar med löpande urval. Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig ansvarig rekryteringskonsult, Martin Jerrskog (martin.jerrskog@wise.se).

Varmt välkommen med din ansökan!

Here is Miljonlotteriet

Metallvägen 4, Mölnlycke

More filled positions

Appointed

Copywriter till konsultuppdrag

Vet du hur man fångar någon på 3 ord? Vill du bli en del av ett härligt produktionsteam hos en byrå i centrala Stockholm? Vi söker dig som är duktig på att engagera genom dina texter och som är van att arbeta med texter för samtliga digitala kanaler. Om du tycker det låter som ett kul uppdrag och är tillgänglig omgående – då tycker vi att du ska skicka in din ansökan idag! Vi söker konsulter både på heltid och deltid.

Stockholm Share with a friend

Read more

Appointed

Social Media Manager

POC offers a fun and creative environment within snow sports and cycling. As a Social Media Manager, you will be responsible for a clear and consistent POC experience in all communication activities across social and community channels. Based in the head office in Stockholm you’ll be part of the marketing team and report to Brand Manager. Welcome!

Stockholm Share with a friend

Read more

Appointed

Content Writer

Är du en fena på att skapa vassa texter och annat målgruppsanpassat innehåll till såväl externa som interna kanaler? Brinner du för att ta fram relevant content? Då kan vi erbjuda ett stimulerande och omväxlande arbete på Fastighetsbyråns fina huvudkontor mitt i Stockholms city.

Share with a friend

Read more

Appointed

Innehållsproducent till Hydac (deltid)

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll för digitala kanaler samt van att ansvara för koordination och logistik kring större event? Då kan rollen som Innehållsproducent till Hycac vara ditt nästa uppdrag! Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse.

Stockholm Share with a friend

Read more