Paola Banegas – om rollen som konsultchef på KIMM

Paola – berätta lite om din roll – vad gör du på dagarna?

Som konsultchef har jag ett arbetsgivaransvar för våra konsulter som är ute på uppdrag hos våra kunder. Det ansvaret innefattar alltifrån arbetsmiljö, lönesättning och konsultvård.

Konsultvård, vad innebär det?

Det handlar om att bygga relationer med personer som vi vill ska ha den roligaste tiden i sina karriärer. Det handlar mycket om att ta hand om och genuint bry sig om en annan människa och se den personens utveckling. Det är den roligaste delen i mitt jobb.

Berätta mer om ditt jobb!

Tack vare KIMMs  starka varumärke får vi många skarpa förfrågningar. Jag träffar många människor, bygger relationer och utvidgar vårt nätverk av bra kandidater. Kandidater som en dag kan bli våra kunder, det handlar om långsiktiga relationer.

Paola Banegas

Vad är viktigt för era kunder?

När det gäller tillfälliga uppdrag är det viktigt att vi är snabba och håller hög kvalitet i leveranserna. En förutsättning för att lyckas är också att man har gemensamma tydliga förväntningar. Det säkerställer vi genom att vara raka och tydliga i vår kommunikation med både kunder och kandidater.

Vad är viktigt för era kandidater?

Att känna sig involverad i processen, bli uppdaterad minst en gång i veckan och få tydlig feedback. Att få en bra kandidatupplevelse tror jag är allra viktigast.

Varför ska man vara konsult på KIMM?

Vi har många fantastiska uppdragsgivare och vi har ett tak på 25 konsulter per konsultchef för att ha tid med alla. Det är viktigt att hålla regelbunden kontakt med alla, bry sig och vara närvarande.

Vad är viktigt för dig för att vara relevant?

Vi måste hela tiden vara lyhörda för vad våra kunder och kandidater säger och behöver. Det är också viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i branschen. Med branschen menar jag både HR, marknad & kommunikationsbranscherna. Vad händer i vår omvärld just nu och hur påverkar det våra kunder och kandidater? Genom att ständigt vara nyfiken och omvärldsbevaka samtidigt som jag är ödmjuk inför att det är svårt att ha koll på allt samtidigt – så försöker jag hålla mig relevant i mitt jobb på KIMM. Svårt, men roligt!

 

Intervjuad av:

Dela