Culture & Communications Specialist

Göteborg

I denna tjänst erbjuds du en unik möjlighet att vara med och bygga upp och utveckla den nya avdelningen Culture & Communications. Avdelningens uppdrag är att stötta divisionen i att utveckla relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare utifrån vår vision, våra värderingar och strategi med en affärsdriven, effektiv och kvalitetssäkrad kommunikation. Därför behöver vi nu en affärsdriven Culture & Communications Specialist!

Sök rollen Senast 23 augusti, 2017

När du som medarbetare kommer till Swedish Match upptäcker du snart att vi verkligen menar allvar med vår vision – en värld utan cigaretter och att vi lever våra värderingar passion, ägarskap, innovation och kvalitet. Ett exempel på detta är att du mäts på värderingarna vid din årliga prestationsutvärdering. Som en del av Swedish Match vinnande lag förväntas du vara en engagerad, motiverad och högpresterande medspelare. Därför har vi riktigt bra förmåner och erbjuder rättvisa, marknads­mässiga löner. Ett vinnande lag består av rätt person på rätt position vid rätt tidpunkt. För att lyckas med detta arbetar vi bland annat aktivt med jämställdhet.

 

Swedish Match Scandinavia Division har med den helt nya avdelningen Culture & Communications börjat arbeta specialiserat med kommunikations- och kulturfrågor. Avdelningens uppdrag är att stötta divisionen i att utveckla relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare utifrån vår vision, våra värderingar och strategi med en affärsdriven, effektiv och kvalitetssäkrad kommunikation. Därför behöver vi nu en affärsdriven Culture & Communications Specialist. I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsbyrån KIMM och Wise Professionals. Tjänsten är placerad på Swedish Matchs fabrik i Kungälv med du arbetar lokalt även mot kontoret i Göteborg med veckovisa resor dit. Utöver det görs återkommande resor till andra verksamhetsorter. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %.

Du erbjuds en unik möjlighet att vara med och bygga upp samt utveckla avdelningen Culture & Communications, som tillhör HR och är en divisionsavdelning. Din närmsta kollega arbetar i Stockholm och du rapporterar till Manager Culture & Communications som sitter i Göteborg

 

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är att arbeta operativt med kommunikationsarbete gällande vårt arbetsgivarvarumärke, värderingskultur, ledningskommunikation och kommunikationssystem för divisionen. Du har ett extra ansvar för att stötta avdelningen i kompetensfrågor rörande marknadsföring och paketering av till exempel våra personalförmåner.

Som Culture & Communications Specialist stimuleras du av att arbeta med olika typer av uppgifter. Du arbetar med ett par specialistområden, exempelvis omvärldsanalys och benchmarking där du driver processarbetet inom hela divisionen som den drivna projektledare du är. Samtidigt är du ett lokalt specialiststöd i kommunikationsfrågor, med HR som främsta beställare. På Swedish Match arbetar vi med öppen och ärlig feedback, vilket bidrar till en tydlighet kring förväntningar som gör att vi kontinuerligt förbättrar vår leverans.

 

Din bakgrund

För att kunna hantera arbetet professionellt och självständigt tror vi att du som söker har högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av att skriva säljande texter och förmedla ett komplext budskap på ett enkelt, intresseväckande och lättförståeligt sätt. Du vet hur du går tillväga för att paketera flera kommunikationsinsatser till ett större marknadsföringskoncept och har förmåga att marknadsföra personalpolitik till olika målgrupper.

Du har hög kunskap om benchmarkingarbete och omvärldsanalys och har erfarenhet av att arbeta i en kommunikativt utmanande miljö. Du är skicklig vad gäller arbete med text, bild, webb, målgruppsanalyser och kommunikationsplaner. Givetvis har du hög datorvana och är kunnig inom MS Office, Photoshop och InDesign. Utöver det har du erfarenhet av projektledning – att initiera, driva och utveckla egna projekt samt arbetat med förändringsarbete. En hög kommunikativ kompetens, både i tal och skrift är ett måste, såväl på svenska som engelska.

Som vår nya kollega förväntar vi oss att du alltid agerar utifrån organisationens bästa och arbetar strukturerat, effektivt, är resultatdriven, målfokuserad och kreativ. Ditt arbete bidrar till att vi blir en vinnande avdelning som inte bara lever upp till vårt uppdrag, utan överträffar det! För att lyckas med det är du självsäker i din yrkesroll och på din kompetens samtidigt som du är lyhörd för organisationen behov. Du har lätt för att påverka och skapa inflytande, bygga förtroende och relationer.

Du trivs hos oss för att du får inflytande och vi trivs med dig för att du på ett självklart sätt tar ägarskap för att driva utvecklingen framåt.

 

Mer om Swedish Match
Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktområdena Snus och moist snuff, Övriga tobaksprodukter (cigarrer och tuggtobak) samt Tändprodukter (tändstickor, tändare och kompletterande produkter). Koncernens produkter säljs över hela världen med tillverkning i sex länder. Vi skapar aktieägarvärde genom att erbjuda tobakskonsumenter uppskattade produkter av högsta kvalitet på ett ansvarsfullt sätt. Genom att tillhandahålla produkter som är erkänt säkrare alternativ till cigaretter, bidrar vi till betydande förbättring av folkhälsan. Läs mer på vår hemsida; https://www.swedishmatch.com/sv/Karriar/Vad-gor-vi/

 

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsbyrån KIMM som i denna process kommer att presentera kandidater utan att meddela någon information gällande kön, etnisk bakgrund eller ålder, för att vi ska kunna ta ställning fördomsfritt. Som en del av vår process arbetar vi även med personlighets- och färdighetstester.

Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev samt ett arbetsprov via www.kimm.se så snart som möjligt dock senast 2017-08-23. Vi har inte möjlighet att emot ansökningar via mail. I ditt arbetsprov önskar vi att du bifogar en pdf-fil på max två A4 sidor på något du skapat i form av text och bild där du har möjlighet att visa exempel på en del av din kompetens och det vi eftersöker. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Ida Wassberg, iw@kimm.se

Vi utför bakgrundskontroll på våra slutkandidater, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök rollen Senast 23 augusti, 2017

Kontakta mig för mer information

Ida Wassberg

Ida Wassberg

Rekryteringskonsult, Göteborg

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 23 augusti, 2017

Sök rollen

Fler lediga jobb

Activation Coordinator till Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank utvecklas ständigt i takt med omvärldens förändringar. Med fokus på innovation, kundupplevelse och fortsatt digitalisering finns ambitionen att alltid ligga i framkant. Just nu satsar Santander Consumer Bank på att utveckla sitt marknads- och kommunikationsarbete och kommer med detta att rekrytera ytterligare kompetenta och engagerade medarbetare!

Nu söker vi en Activaton Coordinator till kontoret i Stockholm.

Stockholm Sista ansökningsdag: 11 september, 2017

Läs mer & ansök