ÅF söker en driven Web Manager

Stockholm Rekrytering

Nu söker vi en Web Manager som har erfarenhet av att driva en webbplats och är expert på digitalt innehåll och digitala kundbeteenden.

Sök rollen Senast 9 augusti, 2018

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter

Brinner du för digital kommunikation och har erfarenhet av att driva en webbplats med ett helhetsansvar för drift och utveckling? Då kanske du vill anta rollen som vikarierande Web Manager under drygt ett år?

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. Sedan 1895 har vi bidragit till våra kunders utveckling och framgång. Genom att kombinera olika teknikområden och kompetenser skapar vi lönsamma, innovativa och hållbara lösningar för en bättre framtid. Vår bas är i Europa men vår verksamhet och våra kunder finns i hela världen.

Din roll

ÅFs webbplats är vår huvudplattform för kommunikation med alltifrån partners till kunder och nya potentiella medarbetare. Som Web Manager har du en viktig roll i arbetet med att hålla hemsidan aktuell och intressant samt väl målgruppsanpassad och säkerställa att den speglar vårt varumärke och våra kommunikationsmål. Du är vår expert på digitalt innehåll och digitala kundbeteenden. I rollen ingår ett övergripande ansvar för webbens förvaltningsarbete och du är sammankallande för vår förvaltningsorganisation med redaktörer från olika delar av organisationen. och vår interna webbshop. På kommunikationsenheten har du engagerade och drivna kollegor som bland annat fokuserar på att bygga ett starkt digitalt varumärke för ÅF. 

Exempel på arbetsuppgifter: 

 • Vara övergripande ansvarig, initiera förändringar och projektleda vidareutveckling av ÅFs hemsida.
 • kopplat till andra digitala kanaler
 • Projektleda slutförandet av vår nya webbstruktur som lanseras i november
 • Arbeta både med innehåll och funktionell utveckling av webben.
 • Arbeta med och utveckla vår interna webbshop och vara en tydlig kravställare mot vår leverantör samt intern kontaktperson
 • Vara en del av kommunikationsteamet och aktivt hjälpa till vid behov t ex vid olika events

Om dig      

För att lyckas i rollen tror vi att du är en driven person som gillar att ta mycket eget ansvar. Du planerar och genomför ditt eget arbete men kan samtidigt bygga nya relationer och samarbeta väl med andra. Du är initiativtagande och vågar testa nytt samt kommer gärna med nya idéer som förbättrar. Att du har ett brinnande intresse för digital kommunikation och håller dig uppdaterad om de senaste trenderna för att bygga vårt varumärke med en stark webbplats, ser vi som en självklarhet.

Din bakgrund

 • Har arbetat som beställare till webbyråer eller liknande
 • Har agerat projektledare för webbprojekt tidigare
 • Relevant högskole- eller universitetsutbildning
 • En mycket god kommunikatör, muntligen som skriftligen både på svenska som engelska.
 • Arbetat med webbpublicering i CMS-system, gärna Episerver. Sharepoint är också meriterande
 • Kunskap om SEO och analysverktyg som Google Analytics
 • Att ha arbetat med photoshop är meriterande
 • ·Erfarenhet av marketing automation, lead management och konverteringsoptimering

Mer om ÅF

Du rapporterar till Kommunikationsdirektören och är en del av teamet Communication and Brand. Avdelningen är en central funktion inom bolaget och ansvarar för områdena marknadsföring, varumärke, press & PR, internkommunikation, IR, och webb. Du blir även en del av ÅFs samlade kommunikationskompetens som jobbar både centralt på ÅF och närmare affären i våra fyra divisioner Industry, Infrastructure, Energy och Digital Solutions.

ÅF är mycket ingenjörsstarkt så företaget ligger verkligen i framkant. Vi utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri och vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Företaget är dessutom rankat som Sveriges femte mest populära arbetsgivare bland unga civilingenjörer 2018. Vi erbjuder dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över. 

Intresserad?

Vi samarbetar med KIMM i denna rekrytering, för ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsulter Sabina Axelsson (sa@kimm.se) eller Anna Bjerkelius (ab@kimm.se) på 08-555290 00. Denna tjänst är ett föräldravikariat from oktober 2018 till december 2019. Varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt men senast den 10 augusti. Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mejl. 

Sök rollen Senast 9 augusti, 2018

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger ÅF AB

Frösundaleden 2a, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Anna Bjerkelius

Anna Bjerkelius

Teamchef rekrytering KIMM & utbildare för Rekryteringsskolan

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 9 augusti, 2018

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Digital Content Producer till KPMG

Vi söker en Digital Content Producer som har ett särskilt intresse för näringslivsfrågor och är en skicklig skribent med stort intresse och fallenhet för text och kommunikation.

Stockholm Sista ansökningsdag: 28 augusti, 2018

Läs mer & ansök

Marknadsprojektledare Discovery, Kanal 5, Dplay

Har du erfarenhet av att driva marknadsprojekt och har hög kunskap inom digital kommunikation? Är du nyfiken och engagerad och vill jobba med Sveriges största tv-personligheter och de tyngsta sporträttigheterna, då kan den här rollen vara helt rätt för dig!

Stockholm Sista ansökningsdag: 12 augusti, 2018

Läs mer & ansök

Grafiker/Produktionsledare till Nobinas inhousebyrå

Vårt huvudmål är att få fler att skippa bilen och istället ta bussen! Nu söker vi en grafiker/produktionsledare som kan hjälpa oss att ta fram branschledande kampanjer åt kända varumärken som SL, Västtrafik och Skånetrafiken, samt Nobinas produkter. Vill du vara med och förenkla våra kunders vardagsresor?

Stockholm Sista ansökningsdag: 9 augusti, 2018

Läs mer & ansök