Marketing Manager Scanbalt till dormakaba

Stockholm Rekrytering

Drömmer du om en internationell karriär i ett spännande bolag? Då är din chans här. Vi söker en driven och strategisk Marketing Manager Scanbalt med placering i Stockholm!

Sök rollen Senast 26 augusti, 2018

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter

Koncernerna Dorma och Kaba slogs samman till dormakaba i september 2015. Fusionen resulterade i ett företag på den globala topp tre-listan på marknaden för säkerhets- och passerlösningar med en proformaförsäljning på över två miljarder schweizerfranc och ca 16 000 anställda. dormakaba är aktiva i över 130 länder, med närvaro i form av både produktionsanläggningar och distributions- och servicekontor på alla relevanta marknader.

I vår portfölj ingår låssystem – allt från cylindrar, nycklar och lås till fullständigt nätverksintegrerade elektroniska passerlösningar – men även fysiska passersystem och automatiska dörrsystem, plus ett brett utbud av dörrbeslag, dörrstängare, dörrautomatiker och passagekontroll. Vii har även glasbeslag, hotellås och kassaskåpslås. Dessa kompletteras av produkter för registrering av tids- och företagsdata, högsäkerhetslås, horisontella skjutväggar och flyttbara avdelare.

I rollen som Marketing Manager Scanbalt är du medlem i regionens ledningsgrupp och rapporterar till Senior Vice President. För närvarande har du 5 direktrapporterande och en organisation som består av 23 medarbetare. Geografiskt ansvarar Marketing Manager Scanbalt för uppsatta mål för enheten i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Baltikum. Placeringsort för befattningen är vid kontoret i Stockholm men även Göteborg eller Köpenhamn kan vara aktuellt för rätt person.

Om rollen
Rollen innebär att du har ett övergripande ansvar för regionens marknadsstrategi, positionering, paketering av produkter och tjänster samt produktprisstrategi. Du ansvarar för framtagning av en digital marknads – och kommunikationsplan som stöder all försäljning i samtliga säljkanaler.

Rollen kräver stor förståelse för både produkter, lösningstänkande och mjukvara. Branschen har en accelererande inriktning mot elektrifierade, mekatroniska produkter med mer mjukvaruinnehåll i både produktdistribution och projektförsäljning. Samarbetet med såväl segmentets produktansvariga, landsorganisationerna och kunder är framgångsfaktorer. Andra ansvarsområden är bl.a. varumärkeskommunikation, lokal produktutveckling, utveckling av produkternas bruttomarginaler och regionens marknadsprocess, produktlanseringar samt uppföljning av satta mål.

För att trivas i rollen tror vi att du är modig, prestigelös och drivande. Du har hög energinivå som du använder för att skapa engagemang och intresse för dina medarbetares och kunders utmaningar. Som person är du utåtriktad och social och trivs med att ha både externa och interna kontakter. Du är målfokuserad, har en stark passion för ditt jobb och brinner för försäljningsutveckling. Du har förmågan att utveckla verksamhetens struktur och processer.

Exempel på konkreta ansvarsområden:

  • Övergripande ansvar för att säkra de strategiska målen genom samarbete med lokala Country Managers/Market lead.
  • Stödja och fastställa lokala marknadsföringsinsatser utifrån riktlinjer anpassade till respektive lands produkter vad gäller t ex prissättning, paketering och branding etc.
  • Proaktivt jobba med pre-sales aktiviteter.
  • Resultatmått som; Försäljningstillväxt, bruttomarginal, ROI på genomförda marknadsinsatser och varumärkeskännedom.

Om dig
Du har en relevant universitetsutbildning eller motsvarande inom t.ex. ekonomi och/eller marknadsföring. Du har minst 10 års erfarenhet av produktansvar, försäljning och marknadsföring i en internationell miljö, varav minst fem år på en ledande befattning. Du är en coachande ledare som är van vid att leda medarbetare som finns lokaliserade på olika ställen. Du är trygg med att genomföra presentationer inför större grupper. Engelska muntligen och skriftligen är ett krav, det är dock inte svenska. Däremot ser vi det som meriterande om du behärskar ett eller flera av de skandinaviska språken.

Vi erbjuder
En spännande roll om du vill arbeta på strategisk nivå och vara med och påverka ett företags tillväxt och lönsamhet i en internationell miljö. dormakaba erbjuder personlig utveckling genom strategiska processer för att utveckla personer och säkerställa att de har rätt utbildning och kompetens. I rollen arbetar du internationellt, vilket ger möjlighet till en intressant internationell karriär inom koncernen. 

Nu måste du ju ansöka!
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig Rekryteringskonsult Anna Bjerkelius på ab@kimm.se Vi ser fram emot din ansökan via www.kimm.se senast 26 augusti. Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mejl.

Sök rollen Senast 26 augusti, 2018

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Anna Jeppsson Blomberg

Anna Jeppsson Blomberg

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 26 augusti, 2018

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Art Manager till J.Lindeberg

Nu söker vi en Art Manager till J.Lindeberg. Har du 3-5 års erfarenhet av en liknande roll och är intresserad av ett konsultuppdrag under 6 månader? Här får du möjlighet att arbeta i en kreativ miljö med ett härligt team! Läs mer om uppdraget här. Vi ser fram emot din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 31 augusti, 2018

Läs mer & ansök

Maybe the most exciting interim position for marketing managers?

We believe that this interim position probably is the most exciting opportunity for marketing people this year! Are you a person who likes to lead awesome teams in a global and entrepreneurial environment? Do you want to be a part of an organisation that thinks imagination is as important as expertise? Then this interim position as a Marketing Manager at Lynk & Co is for you!

Göteborg Sista ansökningsdag: 6 september, 2018

Läs mer & ansök

Communication Manager till Miljonlotteriet

Vi söker en Communication Manager som tycker att drömmar och att göra skillnad i samhället låter som en intressant kombination och genom det, öka kännedomen om vårt varumärke på marknaden. Med ett både strategiskt och operativt arbete får du vara med på en spännande kommunikationsresa. Kan detta vara du? Skicka in din ansökan så hoppas vi att just du är vår perfekta matchning!

Göteborg Sista ansökningsdag: 26 augusti, 2018

Läs mer & ansök

Swedish Match söker en affärsdriven Culture & Communications Specialist!

Nu behöver vårt vinnande lag en affärsdriven och passionerad Culture & Communications Specialist! Tycker du att relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare är viktig? I en tjänst som Culture & Communication Specialist hos oss på Swedish Match, erbjuds du en möjlighet att vara med och bygga upp vår nysatsning och utveckla vår kultur med hjälp av rätt kommunikation. Det gör du utifrån vår vision, våra värderingar och vår strategi med en affärsdriven, effektiv och kvalitetssäkrad kommunikation. Är du vår nya kollega?

Göteborg Sista ansökningsdag: 16 augusti, 2018

Läs mer & ansök