Swedish Match söker en affärsdriven Culture & Communications Specialist!

Göteborg Rekrytering

Nu behöver vårt vinnande lag en affärsdriven och passionerad Culture & Communications Specialist! Tycker du att relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare är viktig? I en tjänst som Culture & Communication Specialist hos oss på Swedish Match, erbjuds du en möjlighet att vara med och bygga upp vår nysatsning och utveckla vår kultur med hjälp av rätt kommunikation. Det gör du utifrån vår vision, våra värderingar och vår strategi med en affärsdriven, effektiv och kvalitetssäkrad kommunikation. Är du vår nya kollega?

Sök rollen Senast 16 augusti, 2018

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Föräldralön
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Vi anser att relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare är viktig och har därför valt att satsa på en ny avdelning som inriktar sig helt på relationen däremellan. Avdelningen Culture & Communication arbetar specialiserat med kommunikations- och kulturfrågor inom huvudområdena divisionskommunikation, värderingskultur och arbetsgivarvarumärke. Vi letar efter dig som är en affärsdriven och passionerad person som vill ta arbetet till nästa nivå. I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsbyrån KIMM/Wise Professionals.

Tjänsten är placerad på Swedish Matchs fabrik i centrala Göteborg med veckovisa resor till Kungälvsfabriken. Utöver det görs återkommande resor till andra verksamhetsorter. Din närmsta kollega arbetar i Stockholm och du rapporterar till Manager Culture & Communications som sitter i Göteborg. Avdelningen är en del av Swedish Match Europe Division och är placerad under Organizational Development/HR.

Ditt uppdrag
Du arbetar operativt med kommunikationsarbete utifrån våra tre huvuduppdrag – divisionskommunikation, värderingskultur och arbetsgivarvarumärke. I ditt uppdrag kommer du också att vara huvudansvarig för den lokala ledningskommunikationen i Göteborg och Kungälv, med verksamheter som inkluderar Supply Chain och R&D och som består av närmare 600 medarbetare. Utöver detta är du en självklar medspelare som med engagemang och passion vill bidra till att skapa en C&C-avdelning med målet att alltid överträffa våra kunders förväntningar!

Som Culture & Communications Specialist stimuleras du av att arbeta med olika typer av uppgifter och människor. Med affären i fokus tar du på ett självklart sätt ägarskap för dina uppgifter och att leverera med kvalitet. Du brinner för att uppnå dina mål och agerar alltid med en serviceinriktad attityd. I rollen har du möjlighet att påverka och skapa inflytande, därför har du lätt för att bygga förtroende och långvariga relationer. Vi erbjuder ett klimat som innebär att vi utmanar och utmanas av varandra, med fokus på att hitta nya och proaktiva lösningar, som leder till bättre resultat. Hos oss på Swedish Match arbetar vi ständigt med öppen och ärlig feedback vilket bidrar till att vi ständigt utvecklas.

Hos oss får du bland annat:

 • En ny kompetensutvecklingsplan varje år.
 • Marknadsmässig och rättvis lön baserad på din prestation, kompetens och attityd.
 • Arbeta med ambitiösa och prestigelösa kollegor. 
 • Vara en del av en verksamhet som brinner för sin vision, sina produkter och arbetar aktivt med rättvisefrågor så som jämställdhet.
 • Bli aktieägare i Swedish Match och massor av förmåner som gör skillnad i vardagen.

För att lyckas hos oss tror vi att du som söker har:

 • Högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande.
 • Erfarenhet av att skriva texter och förmedla ett komplext budskap på ett enkelt, intresseväckande och lättförståeligt sätt.
 • Vet hur du går tillväga för att paketera flera kommunikationsinsatser till ett större koncept och har förmåga att förstå vilka insatser som leder till önskat resultat.
 • Är skicklig vad gäller arbete med text, bild, webb, målgruppsanalyser och kommunikationsplaner.

Uppfyller du inte alla våra krav till 100%? Den person vi söker hade inte låtit sig bli stoppad av det!

Lite mer om oss på Swedish Match
Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktområdena – Snus och moist snuff, Övriga tobaksprodukter (cigarrer och tuggtobak) samt Tändprodukter (tändstickor, tändare och kompletterande produkter). Koncernens produkter säljs över hela världen med tillverkning i sex länder. Vi skapar aktieägarvärde genom att erbjuda tobakskonsumenter uppskattade produkter av högsta kvalitet på ett ansvarsfullt sätt. Genom att tillhandahålla produkter som är erkänt säkrare alternativ till cigaretter, bidrar vi till betydande förbättring av folkhälsan. Läs mer på vår hemsida.

Vi ser fram emot din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. KIMM arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns KIMM i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Vi vill ha din ansökan senast 2018-08-16. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller vår rekryteringsprocess både personlighetstester och intervjuer. Vi jobbar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Som en del i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

 Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till Linda Tjäder på linda.tjader@wise.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 16 augusti, 2018

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Linda Holmberg

Rekryteringskonsult, Göteborg

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 16 augusti, 2018

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Art Manager till J.Lindeberg

Nu söker vi en Art Manager till J.Lindeberg. Har du 3-5 års erfarenhet av en liknande roll och är intresserad av ett konsultuppdrag under 6 månader? Här får du möjlighet att arbeta i en kreativ miljö med ett härligt team! Läs mer om uppdraget här. Vi ser fram emot din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 31 augusti, 2018

Läs mer & ansök

Maybe the most exciting interim position for marketing managers?

We believe that this interim position probably is the most exciting opportunity for marketing people this year! Are you a person who likes to lead awesome teams in a global and entrepreneurial environment? Do you want to be a part of an organisation that thinks imagination is as important as expertise? Then this interim position as a Marketing Manager at Lynk & Co is for you!

Göteborg Sista ansökningsdag: 6 september, 2018

Läs mer & ansök

Communication Manager till Miljonlotteriet

Vi söker en Communication Manager som tycker att drömmar och att göra skillnad i samhället låter som en intressant kombination och genom det, öka kännedomen om vårt varumärke på marknaden. Med ett både strategiskt och operativt arbete får du vara med på en spännande kommunikationsresa. Kan detta vara du? Skicka in din ansökan så hoppas vi att just du är vår perfekta matchning!

Göteborg Sista ansökningsdag: 26 augusti, 2018

Läs mer & ansök