PR-ansvarig till ÅF

Stockholm Rekrytering

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik.
Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen. En av våra divisioner heter Infrastructure – vi är samhällsbyggare och arbetar inom infrastruktur, trafik- och samhällsplanering, byggnader, arkitektur, ljus- och ljuddesign, landskapsdesign och mycket mer. Vill du som vår blivande PR-ansvarig för ÅF Infrastructure vara med och skapa en bättre och mer hållbar framtid?

Sök rollen Senast 14 december, 2018

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

Vi erbjuder
ÅF är ett spännande och innovativt företag som skapar hållbara teknik- och designlösningar. Bolaget är i en god tillväxtfas där du kan vara med att påverka utvecklingen. Hos oss tror vi starkt på och arbetar efter våra värdeord, modig, hängiven och lagspelare. Vi vet att mångfald ger styrka, och vi utmanar, stöttar och tar fram det bästa i varandra. Du rapporterar till Kommunikationschef för divisionen Infrastructure och tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Solna.

Rollen
Som PR-ansvarig får du vara med och bygga upp en ny roll utefter en strategisk grund. Med det krävs att du är en erfaren och driven kommunikatör som går igång på nyheter och storytelling – såväl internt som externt. Du driver divisionens interna och externa berättelser, i nära samarbete med kommunikatörer och konsulter i våra affärsområden, systerdivisioner och i koncernteamet. För att trivas hos oss är du självgående och gillar att själv strukturera upp din arbetsdag. Du använder ditt nätverk, kreativitet och nyhetsnäsa för att hitta grepp och vinklar och skapa bästa möjliga innehåll för att stötta vår affär och få fler att inse värdet våra konsulter skapar. Du ingår i ett team om tre medarbetare där vi lägger upp planer tillsammans, stöttar varandra och hjälps åt, men där du har stor frihet att ta egna initiativ. Vi arbetar allihop strategiskt men också operativt.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Förstärka det strategiska och proaktiva PR-arbetet, ta fram ett strukturerat årshjul och skapa en kommunikationsplan tillsammans med Kommunikationschefen.
 • Projektledning av PR-insatser och medierelationer, exempelvis pressvisningar, kampanjer och debattinlägg.
 • Ansvara för att producera och paketera nyheter, pressmeddelanden samt inlägg på intranätet. 
 • Förstå kanalpaketering och förse chefer med inlägg som kan spridas i deras nätverk.
 • Ha ett nära samarbete med koncernkommunikatörer och divisionskommunikatörer.
 • Hitta synergier och gemensamma möjligheter för våra olika marknader.

Om dig
Du är en social och driven person som fattar egna beslut, är inlyssnande och innovativ. Du har ett stort intresse för digital kommunikation och van att skapa innehåll i sociala medier och hitta kärnan i en nyhet. Du håller koll på de senaste och kommande trenderna och har förmåga att se nyheter. Vi ser att du är en god projektledare som har struktur samt är initiativtagande och vågar tänka nytt. Det är viktigt att du förstår och värdesätter affärsdrivande kommunikation som stöttar övergripande strategi och affärsmål för att hjälpa verksamheten att komma ut med rätt budskap. En naturlig relationsbyggare som trivs i en ombytlig miljö.

Vi söker dig som:

 • Har relevant högskoleutbildning inom kommunikation och/eller media t ex IHM eller Berghs. 
 • Har erfarenhet av arbete med kommunikation och PR-arbete, gärna från byråsidan som konsult och/eller arbetat i ett stort bolag.
 • Är bekväm med att arbeta på engelska i tal och skrift. 
 • Är en skicklig skribent med en kommunikativ förmåga.
 • Är intresserad av samhällsfrågor.

Mer om ÅF
ÅF rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Division Infrastructure består av 4 800 ingenjörer, arkitekter, designers och naturvetare på fem marknader i Europa. Vi brinner för att utveckla morgondagens samhällen. Vi har haft en fantastisk utveckling sedan start och ser fram emot fortsatt tillväxt. 

Känns det intressant?
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM som intervjuar löpande och ser fram emot att få din ansökan med personligt brev och CV via www.kimm.se så snart som möjligt dock senast 2018-12-14. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Anna Bjerkelius eller Talent Aquisition Specialist Jessica Andersson på 08-555 290 00 eller på mail ab@kimm eller ja@kimm.se. Vi tar tyvärr inga ansökningar via mail pga GDPR.

Sök rollen Senast 14 december, 2018

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger ÅF AB

Frösundaleden 2a, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Jessica Andersson

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 14 december, 2018

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Senior marknadskoordinator till SevenDay Bank

Gillar du att arbeta i både digitala och analoga kanaler och skapa effektfulla och mätbara resultat? Vi är på en tillväxtresa och behöver nu stärka upp marknadsteamet i Stockholm med en senior marknadskoordinator. Vi söker dig som vill vara med och driva vår tillväxt genom att utveckla våra försäljningskanaler. SevenDay Banks affärsidé är att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga spar- och låneprodukter till konsumenter. Vi är specialister på privatlån utan säkerhet och attraktivt sparande. Här blir du specialisten inom digital marknadsföring och får samarbeta lokalt, nordiskt och globalt.

Stockholm Sista ansökningsdag: 29 december, 2018

Läs mer & ansök

Chef Marknad & Kommunikation

Brinner du för marknadsföring, varumärke och digital utveckling? Gillar du system och teknik? Är du redo att gå in i en roll där du får möjlighet att både påverka, leda och utveckla? Är du en trygg och motiverande ledare med förmåga att agera i förändring och utveckling? Vill du bidra till ett säkrare samhälle? Då kan det vara dig vi söker!

Stockholm Sista ansökningsdag: 6 januari, 2019

Läs mer & ansök

Digital Strateg Till Viva Media

Brinner du för kunden, håller dig uppdaterad inom den senaste utvecklingen och trenderna inom medievärlden? Då kanske du är Viva Medias nya Digital strateg i Uppsala.

Uppsala Sista ansökningsdag: 11 december, 2018

Läs mer & ansök

Marknadskoordinator till ÅF

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik.
Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen. En av våra divisioner heter Infrastructure – vi är samhällsbyggare och arbetar inom infrastruktur, trafik- och samhällsplanering, byggnader, arkitektur, ljus- och ljuddesign, landskapsdesign och mycket mer. Vill du som blivande Marknadskoordinator för ÅF Infrastructure vara med och skapa en bättre och mer hållbar framtid?

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 december, 2018

Läs mer & ansök