Chef Marknad & Kommunikation

Stockholm

Brinner du för marknadsföring, varumärke och digital utveckling? Gillar du system och teknik? Är du redo att gå in i en roll där du får möjlighet att både påverka, leda och utveckla? Är du en trygg och motiverande ledare med förmåga att agera i förändring och utveckling? Vill du bidra till ett säkrare samhälle? Då kan det vara dig vi söker!

Sök rollen Senast 6 januari, 2019

Kiwa Inspecta söker en chef för marknad & kommunikation. Vi skapar säkerhet för industri och samhälle genom besiktning, provning, certifiering, teknisk konsultation och utbildning. Vi är inne i en spännande digital tillväxtfas med ambitionen att bli den bästa partnern för våra kunder genom att vara bäst inom kompetens, kundservice och innovation.

Rollen
Som chef för marknad & kommunikation arbetar du tillsammans med ditt team och ansvarar även för avdelningarna för affärsutveckling och utbildning. Du har personalansvar för två personer i marknadsteamet och för cheferna för dina andra avdelningar. Rollen är både strategisk, operativ, och kräver systemkunskap med hög leverans av både dig själv och ditt team. Du ansvarar för att ta fram marknadsplaner samt planera och genomföra marknadskommunikativa insatser och säljstödjande aktiviteter för att positionera varumärket Kiwa Inspecta. Tillsammans med marknadsteamet driver du centrala aktiviteter samt agerar support till hela företag och är på detta vis en nyckelperson i det varumärkes- och kulturarbete som pågår. Din roll är bred och du kavlar själv upp ärmarna! Rollen rapporterar till vår VD, och du är en del av ledningsgruppen.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Leda och coacha marknadsteamet
 • Styra strategiskt med tydlighet och genomarbetad marknadsplan
 • Ansvara för Kiwa Inspectas varumärke och grafiska profil. Att både operativt och strategiskt bygga och stärka vår identitet.
 • Utveckla och implementera nya sätt att nå och betjäna våra kunder.
 • Stötta utvecklingsprojekt (fokus på digital utveckling, varumärke, employer branding och user-case studies)
 • Agera kravställare samt leda och utveckla arbetet med våra samarbetspartners och byråer

Om dig
För att lyckas och trivas i rollen har du ett strukturerat och proaktivt arbetssätt där du vet vilka insatser som krävs för att skapa resultat. Vi tror att du är en trygg och motiverande ledare som både kan vara en naturlig del av ett team och samtidigt har förmåga att hålla ihop, utveckla och motivera. Du är initiativtagare, resultat- och handlingsinriktad. Du gillar digitala system och du trivs som allra bäst om du får agera ”doer” och samtidigt tillsammans med ditt team använda dina strategiska ögon. För dig är det naturligt och självklart att planera, prioritera och skapa systematik gällande de marknadskommunikativa frågorna. Vi tror att du skapar förtroende genom din personlighet såväl som genom din kompetens.

Din bakgrund och kunskap

 • Minst 5 års erfarenhet av ledarskap.
 • Lämplig utbildning med inriktning mot digital kommunikation, marknad och media.
 • Intresse och erfarenhet av Episerver, Adobe Creative Suite – med fokus på Photoshop.
 • Digital bakgrund och tänk. Gillar system och har teknik som ett intresse.
 • Förmågan att bidra till en utvecklad företagskultur i enlighet med företagets värderingar.
 • Nå ut med internkommunikation och kommunicera komplexa frågor till geografiskt spridd organisation.
 • Branscherfarenhet är meriterande.

Om Kiwa
Kiwa levererar förtroende genom sitt fokus på säkerhet, tillit och hållbar utveckling. Det är ett av världens 20 största företag inom besiktning, provning och certifiering (TIC) och levererar även teknisk konsultation och utbildning. Kiwa i Sverige består av fyra olika bolag: Kiwa Inspecta, Kiwa Inspecta Technology, Kiwa Inspecta Nuclear och Kiwa Certifiering. I Sverige är vi 650 medarbetare som arbetar på något av de 26 lokalkontor, från Kiruna i norr till Malmö i söder. De strävar efter att vara den främsta partnern för säkerhet och lönsamhet för deras kunder. Läs mer på www.kiwa.se

Har vi fångat ditt intresse? 
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM och önskar du mer information eller har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Ericsson de Contreras på cec@kimm.se. Vi ser fram emot att du svarar på våra frågor i ansökan samt laddar upp CV & personligt brev så snart som möjligt då vi har löpande intervjuer, dock senast 6 jan 2019. I Wise Professionals/KIMMs strävan för en objektiv, icke-diskriminerade samt potentialbaserad rekryteringsprocess arbetar vi med arbetspsykologiska tester. Utifrån resultatet på din ansökans urvalsfrågor kommer du som kandidat i ett tidigt skede eventuellt få genomföra tester. KIMM tar tyvärr inte emot ansökningar via mejl pga GDPR. 

Sök rollen Senast 6 januari, 2019

Kontakta mig för mer information

Cecilia Ericsson De Contreras

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 6 januari, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Senior marknadskoordinator till SevenDay Bank

Gillar du att arbeta i både digitala och analoga kanaler och skapa effektfulla och mätbara resultat? Vi är på en tillväxtresa och behöver nu stärka upp marknadsteamet i Stockholm med en senior marknadskoordinator. Vi söker dig som vill vara med och driva vår tillväxt genom att utveckla våra försäljningskanaler. SevenDay Banks affärsidé är att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga spar- och låneprodukter till konsumenter. Vi är specialister på privatlån utan säkerhet och attraktivt sparande. Här blir du specialisten inom digital marknadsföring och får samarbeta lokalt, nordiskt och globalt.

Stockholm Sista ansökningsdag: 29 december, 2018

Läs mer & ansök

Digital Strateg Till Viva Media

Brinner du för kunden, håller dig uppdaterad inom den senaste utvecklingen och trenderna inom medievärlden? Då kanske du är Viva Medias nya Digital strateg i Uppsala.

Uppsala Sista ansökningsdag: 11 december, 2018

Läs mer & ansök

PR-ansvarig till ÅF

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik.
Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen. En av våra divisioner heter Infrastructure – vi är samhällsbyggare och arbetar inom infrastruktur, trafik- och samhällsplanering, byggnader, arkitektur, ljus- och ljuddesign, landskapsdesign och mycket mer. Vill du som vår blivande PR-ansvarig för ÅF Infrastructure vara med och skapa en bättre och mer hållbar framtid?

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 december, 2018

Läs mer & ansök

Marknadskoordinator till ÅF

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik.
Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen. En av våra divisioner heter Infrastructure – vi är samhällsbyggare och arbetar inom infrastruktur, trafik- och samhällsplanering, byggnader, arkitektur, ljus- och ljuddesign, landskapsdesign och mycket mer. Vill du som blivande Marknadskoordinator för ÅF Infrastructure vara med och skapa en bättre och mer hållbar framtid?

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 december, 2018

Läs mer & ansök