Vikarierande Community Manager till Hjärnfonden

Stockholm

Hjärnfonden växer och nu söker vi en Community manager som vill skapa engagemang och kraft i ett arbete där du verkligen gör skillnad för andra!

Sök rollen Senast 23 januari, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Flexibla arbetstider
 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Lunchförmåner

På Hjärnfonden får du möjlighet att rädda liv och bidra till en friskare framtid. Din insats här kan bidra till att fler barn mår bättre, att färre drabbas av stroke och att vi kan bota Alzheimers sjukdom. Visste du att mer än var 3:e svensk någon gång under sin livstid kommer att få en hjärnsjukdom?

Hjärnfonden befinner sig mitt inne i en spännande utvecklingsresa och vår främsta uppgift är att samla in och fördela medel till forskning samt påverka och öka kunskapen om de hot och möjligheter vår hjärna står inför och hur det påverkar oss. Hjärnsjukdomar och funktionsnedsättningar som stroke, Alzheimers sjukdom, epilepsi, MS, Aspergers syndrom, bipolär sjukdom m.fl. kostar idag vårt samhälle över 165 miljarder utöver det enorma mänskliga lidandet.

Om rollen 

Community manager är en ny och viktig roll för Hjärnfonden. Vår utveckling inom insamling och kommunikation är avgörande för intäkter såväl som vårt arbete med forskning och för att skapa uppmärksamhet om hjärnan. Du ansvarar för att på bästa sätt möta de människor som är engagerade och som vill stödja vår verksamhet genom att starta insamlingar på vår hemsida och på Facebook. Via flera olika kanaler har du kontakt för att kunna inspirera och hjälpa till på olika sätt så att de kan nå sina mål med sina insamlingar. Rollen är ett vikariat fram till och med februari 2020 och med tanke på Hjärnfondens tillväxt och utveckling kan det finnas möjligheter till liknande uppgifter i en tillsvidareanställning därefter.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvarar för intäkterna från insamlingarna.
 • Jobba proaktivt för att få fler att starta insamlingar. Både privatpersoner och företag.
 • Inspirera dem som startar insamlingar till spridning och delning.
 • Kommer med nya kreativa idéer för att öka intresset av olika insamlingar.
 • Mäta och följa upp dina insatser och resultat och dra nytta av insikterna.

Vi ska bygga en folkrörelse med människor som är engagerade i våra frågor och som vill hjälpa oss att bli ännu starkare och större. Här får du arbeta i en miljö som värdesätter nytänkande, framåtanda, innovation och möjligheter. Din vardag kommer präglas av eget driv och tillit tillsammans med övriga kollegor i teamet insamling där ni tillsammans driver arbetet att engagera och bygga kännedom om insamling för Hjärnfonden. Vi vet att lärande är en central faktor för vår succé och vi strävar ständigt efter att utvecklas, hålla oss relevanta och bli bättre. Tjänsten är placerad på vårt kontor i centrala Stockholm och rapporterar till Insamlingschefen.

Vi söker dig som har

 • Erfarenhet av att kommunicera i digitala kanaler, gärna inom insamling, sälj eller marknadskommunikation.
 • Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom Medie- och Kommunikationsvetenskap eller inom digital marknadsföring från Hyper Island, Berghs eller liknande.
 • Mycket goda kunskaper i att kommunicera i sociala kanaler.
 • Du har god vana vid att arbeta i system Microsoft Office, Facebook från yrkesmässig roll, CRM, kundbearbetningssystem och bildhantering, t.ex. Photoshop och Indesign.
 • Erfarenhet av att följa upp, sammanställa och dra slutsatser av digitala kampanjer.
 • Du är en skicklig skribent som förstår hur en text och bild påverkar olika mottagare.
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av insamlingsbranschen, givarresan, sälj eller annan roll med kundkontakt.
 • Community management, nätverkskommunikation, moderator eller annan representation är meriterande.

Så här tror vi att du är

Vi tänker att du är en nyfiken och affärsdriven person med mycket energi och som är passionerad i ditt arbete och som vill lära dig nytt både personligt och professionellt. Du genererar innovativa idéer och lösningar samt följer upp utveckling av dina processer som gör skillnad. Du motiveras av att inspirera andra till framgång och förstår kraften i en folkrörelse samt hur man bygger den. Du är en relationsbyggare som tycker om kontinuerliga dialoger, vårdar genuint dina befintliga relationer och nya samt är pedagogisk och supportande i din kommunikation. Du är tekniskt intresserad och rör dig med intresse i olika system och sociala medier. Här är vi ett team och hjälps åt så att vi tillsammans uppnår våra mål och drömmar. Vi söker nu en engagerad person som vill vara delaktig i den pågående förändring som Hjärnfonden står inför. Här får du möjlighet att jobba med intressanta frågor som är viktiga, på riktigt!

Mer om Hjärnfonden Hjärnfonden är en ideell insamlingsstiftelse som utan statligt stöd arbetar för att finansiera och skapa framsteg inom livsviktig forskning kring hela hjärnan, dess skador och funktionsnedsättningar men också för att öka kunskapen om den friska hjärnans utveckling och potential. Vi är en av Sveriges 20 största insamlingsorganisationer och samlar in medel till världsledande och nyskapande forskning och delar sedan ut postdoktorala stipendier och bidrag till den bästa forskningen. Vi jobbar tillsammans för att ta varandra framåt, genom feedback, stöd och hjälp. Här får du tillhöra en av de viktigaste aktörerna som driver svensk hjärnforskning och informationsarbete framåt.

Vad händer nu?  

I denna rekrytering samarbetar Hjärnfonden med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson sa@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2019-01-24. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi vill uppmärksamma dig på att vi som arbetar i den här processen kommer vara lite lediga under jul och nyår och processen kommer att återupptas den 3 januari.

Lycka till och välkommen med din ansökan redan idag!

Sök rollen Senast 23 januari, 2019

Här ligger Hjärnfonden

Riddargatan 17A, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Sabina Axelsson

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 23 januari, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Social Media Manager till Hjärnfonden

Hjärnfonden växer och nu söker vi en Social Media Manager som vill ansvara för Hjärnfondens innehåll i sociala kanaler. Du är en nyfiken och engagerad person som vill vara delaktig i den pågående förändring som Hjärnfonden står inför. Här får du möjlighet att jobba med intressanta frågor som är viktiga, på riktigt!

Stockholm Sista ansökningsdag: 23 januari, 2019

Läs mer & ansök

Digital Strateg Till Viva Media

Brinner du för kunden, håller dig uppdaterad inom den senaste utvecklingen och trenderna inom medievärlden? Då kanske du är Viva Medias nya Digital strateg i Uppsala.

Uppsala Sista ansökningsdag: 30 januari, 2019

Läs mer & ansök

Marknads- och kommunikationsansvarig

-”Jag söker en medarbetare som kan kommunikation och marknadsföring och som vill göra Helsingborg till ett föredöme inom kollektivtrafiken”.

Ilir Cakolli, Arriva, Affärsområdeschef Syd

Skåne Sista ansökningsdag: 3 februari, 2019

Läs mer & ansök

Project Leader Digital Sales & Marketing

Är du en kundfokuserad och relationsskapande person med erfarenhet av marknadsföring, digital försäljning och marknadsanalys? Just nu söker vi en Project Leader Digital Sales & Marketing med placering på Sveavägen i Stockholm.

Stockholm Sista ansökningsdag: 2 februari, 2019

Läs mer & ansök

Digital Marketing Manager till Swedol

Har du erfarenhet av att driva marknadsföring för e-handel från strategi till utförande? Är du sugen på att bygga upp en ny roll och samtidigt leverera resultat? Då kan detta vara precis det du söker. Swedol är i stark tillväxt och söker nu dig som vill vara med och bygga upp en helt ny roll som ansvarig för digital marknadsföring inom hela koncernen. Rollen innefattar allt från strategi till genomförande. Vår kultur byggs på driv och hjärta och vi är stolta över vad vi gör. Nu söker vi dig som vill bli en del av oss!

Stockholm Sista ansökningsdag: 20 januari, 2019

Läs mer & ansök