Kreativ Marknadskommunikatör till Miljonlotteriet!

Göteborg Rekrytering

Vi söker en Marknadskommunikatör som tycker att drömmar och att göra skillnad i samhället låter som en intressant kombination och med hjälp av ordets kraft, öka kännedomen om vårt varumärke på marknaden. Kan detta vara du? Skicka in din ansökan så hoppas vi att just du är vår perfekta matchning!

Sök rollen Senast 28 april, 2019

Vad får du göra hos oss som Marknadskommunikatör? 
Hos oss får du ansvara för all Copywriting och Content i samtliga av våra kanaler, både digitalt och analogt. Allt vårt överskott går till nykterhetsrörelsen IOGT-NTO och vår önskan och vår dröm är att beröra våra kunder ifrån vårt syfte. Innehållet behöver därför vara hämtat från vår värdegrund och det behöver vara aktuellt, inspirerande, korrekt och varumärkessanpassat. Du kommer bland annat att ta fram vår omtycka kundtidning och kommunicera med våra fantastiska kunder via våra egna kanaler. Där ingår att producera det redaktionella materialet på hemsidan, i nyhetsbreven och vara content ansvarig för våra sociala medier. En annan rolig uppgift är att driva produktionen och planeringen av externa kampanjer i digitala kanaler.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

 • Ansvar för att ta fram målgruppsanpassade texter/berättelser och hålla en enhetlig varumärkes tonalitet i kommunikationen, samt att vi förhåller oss till de regler som finns för marknadsföring och lotterier.
 • Att utifrån råmaterial av textmassa från intervjuer ta fram relevant och inspirerande content för IOGTs verksamheter
 • Skriva och publicera pressreleaser vid behov
 • Strategiskt planera med creative director och operativt ta fram Miljonlotteriets kundtidningar, adressbärare och nyhetsbrev.
 • Delaktig i vinstplansarbete (låg-, mellan- och högvinster) för att sedan kunna kommunicera dessa till kund.
 • Delaktig i ansvaret för att bilder i bildbank, struktureras, taggas och hålls uppdaterad.
 • Ansvara för att säkerställa att det tas fram rätt texter till vinstalternativen för kundtidning och hemsida.
 • Ansvarig för våra sociala media kanaler och för sociala mediegruppen som ska göra inlägg som skapar engagemang hos följare utifrån kommunikationsstrategi
 • Ansvarar för att produktionsleda och producera extern kommunikation för digitala kanaler i nära samarbete med creative director och digitalt ansvarig.
 • Skapa textinnehåll på miljonlotteriet.se i nära samarbete med digitalt ansvarig och webbredaktör.
 • Arbetet innebär ett nära samarbete med alla kollegor på kommunikationsavdelningen samt vår marknadsavdelning, IT-avdelning samt externa leverantörer såsom reklambyrå.

Vem hoppas vi att du är? 
Vi hoppas att du har runt 3 års erfarenhet av skrivandet både redaktionellt och i digital kommunikation, gärna gentemot olika målgrupper och i olika kanaler. Vi vill se en dokumenterad god förmåga att kunna skriva berättande stories såväl som säljande texter utifrån VM koncept. Likaså gäller dokumenterad erfarenhet av att skapa och leda arbetet med kommunikation i sociala medier. Vi önskar att du har erfarenhet av digital kommunikation i digitala media såsom bannerannonsering, display, native samt att du har vana från e-handel samt lite vana av att skriva pressreleaser.

I den här rollen är det Communication Manager du rapporterar till och du ingår i kommunikationsavdelningen med 6 personer. Ledarskapet är öppet och transparent där medarbetaren har frihet under ansvar. Tjänsten är placerad i Mölnlycke.

Vårt erbjudande
Miljonlotteriet eftersträvar god lönsamhet, men aldrig på bekostnad av etiska värden. Utöver ett riktigt roligt jobb, får du en extra dimension genom att du är med och gör skillnad i samhället eftersom du tillsammans med alla medarbetare bidrar till ett betydande överskott till vår ägare IOGT-NTO-rörelsen. 

På företaget har vi en härlig laganda, det är ett glatt gäng med bra stämning och en arbetsplats där många väljer att stanna länge. Totalt är vi cirka 50 personer på kontoret i Mölnlycke. Viktiga värderingar är att man som medarbetare ska vara: Kundfokuserad, Engagerad, Framåtsträvande och Affärsmässig.

Kort om oss 
Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta spelföretag. Vi erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo och andra förströelsespel digitalt. Visionen är att Miljonlotteriet ska berika människors vardag. Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO-rörelsen och tillsammans har vi en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO-rörelsens arbete. Sedan år 2000 har vi bidragit med mer än 2,1 miljarder kronor.

Låter detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. KIMM arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns KIMM i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

För att ta reda på om du är den vi söker innehåller vår rekryteringsprocess både personlighetstester och intervjuer. Vi jobbar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 28 april. Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till Linda Tjäder på linda.tjader@wise.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 28 april, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Linda Tjäder

Rekryteringskonsult, Göteborg

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 28 april, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Digital Specialist till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och bli övergripande ansvar över våra sociala medier? Vi söker en Social & Digital Communication som drivs av att realisera strategier och idéer i praktiken och vill vara ansvarig från att planera strategi till att komma i mål med oss på kommunikationsteamet på Veidekke

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Innehållsproducent till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och har erfarenhet av taktiskt och operativt kommunikationsarbete? Vi söker en vass skribent och innehållsproducent som vill arbeta med flera delar av kommunikationshantverket hos oss på Veidekke.

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Art Director

Till vår kund söker vi nu en kreativ Art Director som vill gå på ett spännande konsultuppdrag i ett härligt marknadsteam. Rollen är bred och det innebär att arbetsuppgifterna kommer att vara varierande. Läs mer och skicka in din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 april, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Marknadskoordinator till HSB

Nu söker HSB Stockholm en Marknadskoordinator som vill vara med och skapa innehåll för våra olika kanaler. Vi letar efter dig som vill skapa engagemang hos våra medlemmar och kunder men också stötta medarbetare med enklare kommunikationsinsatser. Låter det intressant? Då kanske du vill anta rollen som vikarierande Marknadskoordinator till HSB Stockholm under drygt ett år?

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök