Kommunikationschef med intresse för hållbarhet

Stockholm Rekrytering

HeidelbergCement tillverkar och levererar byggmaterial till dagens intensiva bostads- och samhällsbyggande. Målet är ett hållbart byggande med stort fokus på klimatfrågan.
Nu söker vi en Kommunikationschef för HeidelbergCement i Sverige som ska leda en grupp på 3 personer och ingå i Kommunikationsteamet för region Northern Europe.

Sök rollen Senast 12 augusti, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Lunchförmåner

HeidelbergCement är ett globalt företag och en av världens största byggmaterialproducenter. Det är en aktör som är med och påverkar vår framtid, vårt samhälle, vår vardag – en ledare inom sin bransch.

Rollen
Som Kommunikationschef för Sverige sitter du centralt och leder det dagliga kommunikationsarbetet ut mot ett antal dotterbolag. Hållbarhetsarbetet är centralt och högt prioriterat. Produkterna är nödvändiga i det hållbara samhällsbyggandet samtidigt som verksamheterna måste drivas med stor hänsyn mot närsamhälle och miljö, och utvecklas i enlighet med klimatmål för att vara långsiktigt konkurrenskraftiga. Arbetet handlar också om att beskriva produkternas samhällsnytta och hur de hjälper till att lösa kundernas utmaningar.

Samtidigt som du är del av det operativa arbetet sätter du strategi, årsplan, struktur och säkerställer framåtlutad kommunikation. Du gör detta tillsammans med ditt team på tre personer, i samarbete med nyckelpersoner i de olika dotterbolagen. I denna roll rapporterar du till Head of Communications Northern Europe.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för års- och kommunikationsplan.
 • Leda ditt team, motivera, driva och arbetsfördela.
 • Säkerställa god kommunikation, omvandling av komplex information till tillgänglig enkel kommunikation i samtliga kanaler.
 • Driva kommersiellt fokuserad kommunikation kring produkter och tjänster.
 • Driva en kommunikation som stödjer verksamhetens hållbarhetsmål.
 • Driva en öppen kommunikation mot verksamhetens grannar och andra intressenter.
 • PR-arbete mot industri och samhälle.
 • Skriva artiklar, pressarbete och löpande mediaarbete.

Om dig
Vi söker dig som är en operativ, kreativ och riktigt vass kommunikatör och skribent. Du har ett genuint intresse för industri, hållbarhet och marknadskommunikation. Du har en känsla för nyheter och ett öga för det visuella. Du brinner för att vara en del av samhällsbyggandet och längtar efter att få sprida budskapet om en hållbara framtid, där HeidelbergCement är en viktig del. Som person är du välorganiserad, självgående och har förmåga att planera, strukturera och prioritera ditt eget arbete. Du är van vid att arbeta både resultat- och målinriktat, i komplexa miljöer. För att trivas hos oss tror vi att du är flexibel, utåtriktad, teamorienterad, gillar många kontaktytor, komplexa utmaningar och du har en ödmjuk framtoning och en mycket god social kompetens.

Du som söker tjänsten ska ha

 • Relevant akademisk utbildning
 • 5-10 års erfarenhet av operativt kommunikationsarbete
 • Erfarenhet av att projektleda eller aktivt leda team, kommunikationsprojekt (med eget budgetansvar)
 • Erfarenhet av att arbeta både operativt och strategiskt med kommunikation i alla kanaler mot såväl kommersiella som allmänna målgrupper
 • Stor vana av att arbeta i webbpubliceringsverktyg
 • Mycket god kommunikativ förmåga (tal och skrift) i både svenska och engelska

Mer om Heidelberg Cement
HedielbergCement är ett globalt företag med lång historik inom tillverkning av betong, cement och ballast. Ett företag där hållbarhet ligger högt uppe på agendan. Globalt är företaget indelat i 5 geografiska regioner och HeidelbergCement Northern Europe är en av dessa och omfattar Sverige, Norge, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen och Polen. Branschen har en lång tradition i den nordiska regionen där tillgången till råmaterial och vattenburen transport ger idealiska förutsättningar. Marknaden är till största delen regional, men HeidelbergCement exporterar även utanför regionen. Totalt arbetar runt 4 500 personer inom regionen, med två regionkontor, ett i Stockholm och det andra i Oslo. Läs mer på www.heidelbergcement.se/sv.

Vi erbjuder
En riktigt spännande roll där du får möjlighet att vara del i samhällsbyggandet. Du blir en viktig del av vårt hållbarhetsarbete där vi är branschledande och besitter en direkt påverkan på vår framtid. Du tillsammans med trevliga och kompetenta kolleger kommer göra skillnad – på riktigt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och kontoret ligger vid Liljeholmen.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Heidelberg Cement med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Ericsson de Contreras cec@kimm.se. Vi ser fram emot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 12 aug. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Lycka till och välkommen med din ansökan redan idag!

Sök rollen Senast 12 augusti, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Cecilia Ericsson De Contreras

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 12 augusti, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Social Media Manager till ICA Banken

Är du en erfaren och driven Social Media Manager med PR-erfarenhet, som tillsammans med ditt team kan ta kännedomen om ICA Banken till nästa nivå? Då kanske du vill anta rollen på ett vikariat med start i augusti och ett år framåt? Sök redan idag!

Stockholm Sista ansökningsdag: 13 augusti, 2019

Läs mer & ansök

En annons 2

OBS. Detta är en intern annons (test) och är alltså ingen annons som går att söka.

Stockholm Sista ansökningsdag: 10 augusti, 2019

Läs mer & ansök

Konsultchef till KIMM & Wise Professionals

Nu söker vi en Konsultchef / Gig Manager till KIMM & Wise Professionals. I rollen får du jobba med såväl rekrytering, försäljning och ledarskap inom området marknad och kommunikation. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 18 augusti, 2019

Läs mer & ansök

En annons

OBS. Detta är en intern annons (test) och är alltså ingen annons som går att söka.

Stockholm Sista ansökningsdag: 10 augusti, 2019

Läs mer & ansök