Copywriter

Stockholm Rekrytering

Till SIS söker vi nu en taktisk Copywriter som brinner för att skapa digital content.
Vi letar efter dig som vill följa med på SIS, Svenska Institutet för Standarder, fortsatta digitala förändringsresa. Som copywriter på vår marknadsavdelning får du både en strategisk och operativ roll för framtagandet av all leadsgenererande content som driver vår försäljning till nya höjder. Vill du med din skarpa skriftliga kommunikation öka försäljningen samtidigt som du bidrar till hållbar samhällsutveckling – då är du välkommen med din ansökan till SIS!

Sök rollen Senast 1 mars, 2020

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Privat sjukförsäkring

Ditt Uppdrag

Du är en vass skribent som tycker att det både är riktigt roligt och lätt att kommunicera via text för att lyfta fram kompetensmässigt komplexa produkter. Rollen innebär ett taktiskt och producerande ansvar över struktur och interna rutiner för content till samtliga kanaler för de affärsdrivande aktiviteterna. I din roll kommer du att lägga stor tyngd vid att analysera utfall, ge rekommendationer och själv jobba med diverse kanaler om vilket content som levererar bäst i syfte att leadsgenerera och konvertera. Du kliver in i en spännande utvecklingsfas där nästa steg är implementering av ett Marketing Automationssystem – där du kommer ha en avgörande roll genom att producera content. Du kommer att ingå i ett marknadsföringsteam där du samarbetar tätt ihop med marketing manager som också är teamledare, marketing automation specialist, grafisk formgivare och webbredaktör.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvara för SIS-marknads skriftliga marknadskommunikation gällande produkter och tjänster mot kund i alla egna kanaler och plattformar samt uppköpta kanaler
 • Utforma kampanjer enligt marknadsplan, tillsammans med teamet, där du ansvarar för den taktiska skriftliga säljdrivande kommunikationen
 • Producera copy, produkttexter och content på löpande band till sis.se, Marketing Automation, Google Adwords, nyhetsbrev edr, LinkedIn, FB och andra kanaler
 • Skriva och koordinera SEO-optimering för samtliga sajter
 • Skriva och producera målgruppsriktat content utifrån ett inboundperspektiv i syfte att hitta bästa konvertering
 • Ansvara för produktion av copy till SIS Markerting Autoamtion System, du skapar engagerande content för alla konverteringspunkter i köpresan
 • Bygga upp ett contentbibliotek kopplat till Marketing Automation
 • Beställa content av externa leverantörer vid behov

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har relevant eftergymnasial utbildning inom journalistik, copywriter eller likvärdigt samt minst två års dokumenterad erfarenhet av att producera säljdrivande texter och engagerande innehåll. Du har jobbat med konverterande content för digitala plattformar och har erfarenhet från B2B och kunskapstunga tjänster och produkter. Därmed har du djup förståelse för content kopplat till konvertering av att uppsätta säljmål. Du har erfarenhet av att skapa SEO-anpassade texter och att arbeta ihop med SEO-ansvarig/analytiker. Vidare har du erfarenhet från en kravställande position som kvalitetssäkrat innehåll från olika leverantörer och därmed varit med och satt målsättningar för att nå ut till olika målgrupper och branscher.

Personliga egenskaper

Du är en säljdriven person med stort intresse för skriftlig kommunikation, digital marknadsföring och leadsgenerering. För att lyckas i rollen har du en förmåga att arbeta självständigt och ta ett helhetsansvar kring dina arbetsuppgifter och du är prestigelös och resultatorienterad. Du är lyhörd i marknadsföringsavdelningens täta samarbete och trivs med att jobba i en föränderlig miljö där alla hjälps åt med både högt och lågt. Du är van vid att arbeta i projektform samt skapa rutiner och processer där du utstrålar en stark drivkraft och initiativförmåga och är van vid snabba beslut.

Om SIS

På SIS är vi experter på standarder!

SIS är en del av ISO och CEN som är nätverk av experter som arbetar med att skapa internationella standarder. Hos oss kan aktörer ta initiativ och samverka för best practice som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger smart och hållbar samhällsutveckling. SIS samverkar med alla delar av det svenska samhället, som till exempel industri, akademi, offentlig sektor och frivilligorganisationer.

SIS projektleder det svenska arbetet med att ta fram standarder. Vi verkar för ökat svenskt inflytande i internationella samarbeten och för att best practice sprids och tillämpas i Sverige. Vi erbjuder också utbildningar, tjänster och produkter som hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa samhällsnytta med hjälp av standarder.

Läs gärna mer om SIS här: www.sis.se

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot din ansökan via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark (ol@kimm.se). Notera att tjänsten kan komma att tillsättas innan utsatt datum.

Sök rollen Senast 1 mars, 2020

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger SIS, Swedish Standards Institutet

Solnavägen 1 E, Stockholm

Kontakta mig för mer information

olof

Olof Lindmark

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 1 mars, 2020

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Webbmaster

Till Systecon söker vi nu en webbmaster med stort fokus på webb&content. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals med start omgående och 6 månader framöver. För rätt person finns möjlighet att få anställning direkt hos Systecon.

Stockholm Sista ansökningsdag: 2 mars, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marknadsansvarig

KIMM har fått den stora äran att hjälpa Serneke hitta en riktig klippa till Marknadsansvarig för affärsområdet Verksamhetsutveckling i Göteborg. Ansvarsområdet är brett och tjänsten passar dig som både trivs och kan arbeta både strategiskt och operativt. Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år.

Göteborg Sista ansökningsdag: 3 mars, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Kommunikatör internkommunikation

Vi söker nu en Kommunikatör med ansvar för internkommunikation. Som Kommunikatör hos Arriva kommer du att spela en viktig roll i de utvecklingsprojekt och den digitala transformation som präglar vårt kommunikationsarbete.

Stockholm Sista ansökningsdag: 21 februari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marketing Communications Manager

Är du en skicklig projektledare med gedigen erfarenhet av marknadsföring med affärsfokus? Vi letar efter dig som vill vara en del av ett engagerat team under 12 månader och arbeta utifrån ledorden innovation, passion och ansvar. Vi söker nu en vikarierande Marketing Communications Manager till Enjoy Wine & Spirits. Intresserad?

Stockholm Sista ansökningsdag: 21 februari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök