Hos oss får du bidra till samhället som grafisk designer

Göteborg Rekrytering

På Miljonlotteriet kämpar vi för att skapa ett samhälle där ingen far illa av alkohol och andra droger. Vill du hjälpa oss med vårt uppdrag kan det vara kul att veta att vi nu söker en Grafisk Designer! Vi letar efter en nyfiken person som tar initiativ och visar stort intresse för sina målgrupper.

Sök rollen Senast 23 februari, 2020

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter

Vi kämpar för en bättre värld. Ett samhälle där ingen far illa av alkohol och andra droger. Vi vet att ljusa krafter är starkare än mörka. Vi motar förtvivlan och ångest med trygghet och hopp. Vi känner att det går att bry sig, istället för att låta bli. Det har varit vår drivkraft sedan 1964, när lotteriet startade. Lotteriet ger oss – och människor omkring oss – kraften att göra skillnad.

I en roll som grafisk designer hos oss blir det därför viktigt att du vill bidra till att genom att tydliggöra vårt erbjudande genom din design. Vi kan genom kommunikation öka bidraget till och fördjupa förståelsen för det viktiga arbete vår ägare nykterhetsrörelsen IOGT-NTO gör för samhället. I en roll som grafisk designer hos oss bidrar du till samhället genom att utveckla och säkerställa att vår grafiska kommunikation är attraktiv, det gör du genom ditt ansvar för layout och utformning av vår viktiga kundtidning och till viss del agerar fotograf.

Vad får du göra hos oss som Grafisk designer? 

Du kommer in i en spännande fas, där vi ska lyfta ut vår kommunikationsplattform och där vi ställer om till en datadriven kommunikation som är relevant för målgruppen. Din roll är bred och kommer utvecklas utefter vår organisation och ditt intresse. Vi vet idag att stor del av din tid kommer läggas på att utforma och utveckla layouten till vår månatliga kundtidning, som är en av våra viktigaste kommunikationskanaler. Ihop med vår erfarna CD och vår nya vassa kommunikatör (som vi också letar efter just nu!) kommer du tillsammans utveckla och säkerställa att den är attraktiv och relevant. Ditt ansvar i arbetsgruppen blir layout, grafisk formgivning och produktion, från idé till färgigt original.

Allt vårt överskott går till nykterhetsrörelsen IOGT-NTO och vår önskan och dröm är att beröra våra kunder ifrån vårt syfte. All grafisk design vi skapar behöver därför vara hämtat från vår värdegrund och det behöver vara aktuellt, inspirerande, korrekt och varumärkessanpassat. Förutom kundtidningen har du flera andra roliga uppgifter, exempelvis planering och utförande av interna fotograferingar för magasin och andra trycksaker. Du kommer även skapa kampanjmaterial, både till print och digitala kampanjer och designa våra spel och lotter. Samarbetsytorna i rollen sträcker sig både internt och externt däribland vår online avdelning och vårt tryckeri. Du är en del av kommunikationsavdelningen som snart är fyra personer och leds av Eva, som även kommer bli din närmsta chef. Vi sitter alla ihop på vårt kontor i Mölnlycke.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

·        Ansvar för utformning, layout och originalarbete för vår kundtidning

·        Ansvar för planering och utförande av interna fotograferingar för magasin och andra trycksaker

·        Producera kommersiella kampanjmaterial till både print och digital samt utveckla annonsmaterial för A/B testning

·        Ansvara för att designa spel och lotter (tryckta såväl som digitala) i samarbete med produktansvarig

·        Se till att bilder i bildbank, struktureras, taggas och hålls uppdaterad

·        Säkerställa att kommunikationsplattformen och den grafiska manualen följs och har rätt tonalitet

·        Delaktig i vinstplansarbete (låg-, mellan- och högvinster).

Vem hoppas vi att du är? Om du i rollen som grafisk designer är nyfiken, initiativtagande och kommersiell har du stor chans att lyckas. Du behöver ha intresse för hur kunden påverkas av din design och hur köpresan är, oavsett om den är digital eller analog. Rollen kräver även att du har god struktur och planeringsförmåga, för att hålla deadlines och att det interna samarbetet ska fungera.

För att vi ska kunna ge dig rätt förutsättningar har du genom relevant utbildning i kombination med ett par år av arbete samlat på dig kunskap inom grafisk design till både digitala kanaler och tryckt media. Program som Photoshop, InDesign och Illustratior använder du dagligen i arbetet och känner dig bekväm att driva arbetet från idé till färdigt original. Du behöver ha grundläggande kunskaper i fotografering och bildhantering, gärna professionell erfarenhet. Vi kommer vara lite extra intresserad av dig som sedan tidigare har erfarenhet av syftesdriven organisation. Vi kollar nog också lite extra på dig som har kunskap inom Sketch, Seplin, CMS-verktyg, Premier Pro, SEO, SEM, e-handel eller att skapa rörligt material.

Vårt erbjudande
Miljonlotteriet eftersträvar god lönsamhet, men aldrig på bekostnad av etiska värden. Utöver ett riktigt roligt jobb, får du en extra dimension genom att du är med och gör skillnad i samhället eftersom du tillsammans med alla medarbetare bidrar till ett betydande överskott till vår ägare IOGT-NTO-rörelsen. 

På företaget har vi en härlig laganda, det är ett glatt gäng med bra stämning och en arbetsplats där många väljer att stanna länge. Totalt är vi cirka 50 personer på kontoret i Mölnlycke. Viktiga värderingar är att man som medarbetare ska vara: Kundfokuserad, Engagerad, Framåtsträvande och Affärsmässig. Du får gärna kika in på vår hemsida (länk) om du är nyfiken på att läsa mer om vår historia och var vi kommer ifrån.

Låter detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV på kimm.se och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi jobbar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 28 april. Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig ansvarig rekryteringskonsult, Martin Jerrskog (martin.jerrskog@wise.se).

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 23 februari, 2020

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Miljonlotteriet

Metallvägen 4, Mölnlycke

Kontakta mig för mer information

Martin Jerrskog

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 23 februari, 2020

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Webbmaster

Till Systecon söker vi nu en webbmaster med stort fokus på webb&content. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals med start omgående och 6 månader framöver. För rätt person finns möjlighet att få anställning direkt hos Systecon.

Stockholm Sista ansökningsdag: 2 mars, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marknadsansvarig

KIMM har fått den stora äran att hjälpa Serneke hitta en riktig klippa till Marknadsansvarig för affärsområdet Verksamhetsutveckling i Göteborg. Ansvarsområdet är brett och tjänsten passar dig som både trivs och kan arbeta både strategiskt och operativt. Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år.

Göteborg Sista ansökningsdag: 3 mars, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Kommunikatör internkommunikation

Vi söker nu en Kommunikatör med ansvar för internkommunikation. Som Kommunikatör hos Arriva kommer du att spela en viktig roll i de utvecklingsprojekt och den digitala transformation som präglar vårt kommunikationsarbete.

Stockholm Sista ansökningsdag: 21 februari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marketing Communications Manager

Är du en skicklig projektledare med gedigen erfarenhet av marknadsföring med affärsfokus? Vi letar efter dig som vill vara en del av ett engagerat team under 12 månader och arbeta utifrån ledorden innovation, passion och ansvar. Vi söker nu en vikarierande Marketing Communications Manager till Enjoy Wine & Spirits. Intresserad?

Stockholm Sista ansökningsdag: 21 februari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök