HKScan söker Kategorichefer till Chark & Smörgåsmat

Stockholm Rekrytering

Vill du arbeta med utveckling av livsmedelsproduktionen genom hela värdekedjan, från gård till konsument? HKScan söker två drivna kategorichefer till sitt marknadsteam – den ena med ansvar för Kyld Matchark och den andra med ansvar för Smörgåsmat. Den ena tjänsten är ett vikariat till och med augusti 2021.

Sök rollen Senast 9 augusti, 2020

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

HKScans mål är att bli ett mångsidigt livsmedelsföretag. Med över 100 år av erfarenhet tillverkar vi god, hälsosam och ansvarsfullt producerad mat som möter konsumenternas och kundernas behov. Det finns flera anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta hos oss. Det främsta är att alla vi som arbetar på HKScan är ett gäng som präglas av samarbete, stimulerande arbetsuppgifter och en produktportfölj innehållande bl.a. varumärken såsom Scan, Pärsons och Bullens. HKScan har kunder inom detaljhandel, foodservice, industri- och exportsektorn, där hemmamarknader är Sverige, Finland, Danmark och Baltikum. Våra närmare 7 000 professionella medarbetare säkerställer smak, kvalitet och hållbarhet – idag och imorgon. Under 2019 uppgick nettoomsättningen för det börsnoterade HKScan till 1,7 miljarder euro. HKScan erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete där vi varje dag arbetar utifrån våra värdeord INSPIRE, LEAD, CARE och DELIVER. Vi har ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov.

Om rollen:

Här erbjuds en viktig funktion i ett centralt marknadsteam. Som kategorichef på HKScan blir din huvudsakliga uppgift att, utifrån ett kategori- och marknadsperspektiv, ansvara för att leda och utveckla produktportföljen för att uppnå ett optimalt sortiment och totalerbjudande i Sverige utifrån strategi och tillväxtmål. Du är expert inom din kategori och analyserar, föreslår och genomför åtgärder för att nå målen. Utöver det optimerar du kategorin utifrån HKScans erbjudande inklusive EMV gällande djup, bredd och lönsamhet. Du är med och driver kundsamarbeten för att utveckla kategorin positivt tillsammans med andra funktioner inom HKScan. I din roll som Kategorichef arbetar du i ett nära samarbete med både koncernnivå och det lokala landet. Du rapporterar till Head of Categories och sitter i trevliga lokaler på Lindhagensgatan på Kungsholmen i Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckling och implementering av kategoriplaner baserade på marknadsanalys och kategoriinsikter.
 • Produktportföljsoptimering inkluderande nyhetslanseringar, de-listningar samt vidareutveckling av existerande sortiment för att maximera HKScans och kategorins försäljningsutveckling och lönsamhet.
 • Projektledning av planerade aktiviteter i kategorin vad gäller nyhetslanseringar, förpackningsdesign, aktiveringar etc.
 • Budgetering och kostnadsuppföljning.
 • Följa upp och analysera kategorins utveckling. Initiering och synkronisering av kategoriplaner tillsammans med KAM och säljkår, samt deltagande i planering, utveckling och implementering av aktiviteter i säljcykeln.
 • Aktivt deltagande i produktutvecklingsprojekt samt möten med kund.

Din bakgrund:

 • Minst 5 års erfarenhet i liknande roll som Kategorichef/ Produktchef/ Marknadsförare inom FMCG, eller inom roll som angränsar mot nämnda roller.
 • Relevant akademisk utbildning, alternativt en gedigen arbetslivserfarenhet inom branschen.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av att utveckla och implementera kategoriplaner baserade på marknadsanalys och kategoriinsikter.
 • God kompetens kring optimering av produktportfölj, aktiviteter kopplade till nyhetslanseringar, de-listningar samt vidareutveckling av existerande sortiment.
 • Förståelse för hur marknadsföring och försäljning samarbetar för att utveckla och implementera aktiviteter.
 • Du har i tidigare roller ansvarat för budgetering och kostnadsuppföljning.
 • Erfarenhet av att arbeta i MS office och analysera Nielsendata.
 • Meriterande med B-körkort.
 • Meriterande med erfarenhet av liknande roll från foodservice.

Så här tror vi att du är:

För att trivas i rollen är du strategisk, analytisk och strukturerad i ditt sätt att tänka. Du är van vid att alltid ha kunden i fokus och arbetar på ett systematiskt och organiserat sätt där kvaliteten på leveransen alltid går att lita på. Vi söker en kommunikativ person som har förmågan att skapa relationer, förtroende och inspirera både samarbetspartners och dina kollegor internt. En expert på att skapa tilltalande presentationer som vet hur man attraherar mottagaren på ett entusiastiskt sätt. Som person är du resultatfokuserad samt har en god affärsmässig, kommersiell och finansiell förståelse. Du arbetar självgående samt har en stor förmåga att ta egna initiativ. Samtidigt har du en god förmåga för att skapa, bibehålla och utveckla relationer med såväl interna som externa kontakter. Du är öppen i ditt sätt att tänka, tänker brett och strategiskt, och hanterar situationer och utmaningar med uppfinningsrikedom och kreativitet.

Facklig kontaktperson HKScan är Madeleine Kåhre Unionen-klubben, 076 790 12 52.

Intresserad? Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar HKScan med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta rekryteringskonsult Johanna, på mailadress johanna.Nyqwist@wise.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. 

Processen kommer vara vilande pga semester under veckorna 29-31 men vi finns åter på plats under v32-v33. Men vänta inte med att söka, vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna.

Glad sommar!

Sök rollen Senast 9 augusti, 2020

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger HKScan Sweden AB

Lindhagensgatan 126, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Sabina Axelsson

Konsultchef, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 9 augusti, 2020

Sök rollen

Fler lediga jobb

Multimedia Designer

Based in our Stockholm office, you will be part of the Visual Media team, which consists of ~80 multimedia designers across several locations. We develop creative concepts and design print and digital media solutions for McKinsey’s many communication needs. McKinsey is a world leading management consulting firm that works with the largest companies in Sweden and across the globe – in the private as well as public sector. Welcome with your application!

Stockholm Sista ansökningsdag: 6 augusti, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Head Of Marketing – Aspia

Vill du arbeta i en spännande miljö och ansvara för Aspias marknadsteam? Tjänsten erbjuder omväxlande arbetsuppgifter och här får du en möjlighet att få vara med på en digitaliseringsresa som utgör en viktig del i marknadsavdelningens vision om att vara bäst i Sverige på att arbeta digitalt och datadrivet. Kanske har du en specialistroll inom marknadsföring idag, men vet att du skulle bli en grym chef om du bara fick chansen? Det här är en rekrytering för en permanent position, med anställning hos Aspia. Under tiden söker vi en interimskonsult som kan axla uppdraget fram till dess att vi har en kandidat rekryterad. Vi söker därför en konsult för samma roll, under ett par månader, med start redan i mitten på augusti. Är du tillgänglig och intresserad av snabb start så specificerar du det enkelt i samband med att du skickar in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Stockholm Sista ansökningsdag: 22 augusti, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marketing Coordinator

Vi skapar ett kommersiellt och dynamiskt team som skall ta oss till framtiden. Brinner du för utveckling, samarbete, gillar du att tänka i nya banor och älskar du möten med nya människor, då är detta något för dig! Nu söker vi en Marketing Coordinator som vill arbeta med att skapa innehåll till våra digitala kanaler.

Du har nu chansen att få vara med och lägga grunden för ett nytt innovativt team där vi ständigt tänker i nya banor och hittar nya sätt att kommunicera, sälja och vinna affärer genom vår PEGA. PEGA är vårt värdeord och står för personlighet, engagemang och glädje som bidrar till affärsmässighet. Genom att våga vara först och bäst ska vi sticka ut och letar nu efter de allra vassaste medarbetarna som utstrålar passion i varje möte, både mot gäst och kollega.

Let´s make business in an unusual way!

Uppsala Sista ansökningsdag: 23 juli, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Senior Marketing Specialist

Vi skapar ett kommersiellt och dynamiskt team som skall ta oss till framtiden. Brinner du för utveckling, samarbete, gillar du att tänka i nya banor och älskar du möten med nya människor, då är detta något för dig! Nu söker vi en Senior Marketing Specialist som vill ta ett brett ansvar för alla våra marknad och kommunikationsaktiviteter.

Du har nu chansen att få vara med och lägga grunden för arbetet i ett nytt innovativt team där vi ständigt tänker i nya banor och hittar nya sätt att kommunicera, sälja och vinna affärer genom vår PEGA. PEGA är vårt värdeord och står för personlighet, engagemang och glädje som bidrar till affärsmässighet. Genom att våga vara först och bäst ska vi sticka ut och letar nu efter de allra vassaste medarbetarna som utstrålar passion i varje möte, både mot gäst och kollega.

Let´s make business in an unusual way!

Uppsala Sista ansökningsdag: 30 juli, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök