Nordisk Marknadschef till Momentum Group – Affärsområde Swedol & Tools

Stockholm Rekrytering

Sedan 1 april 2020 är Swedol en del av Momentum Group och bildar tillsammans med TOOLS ett gemensamt affärsområde. Till denna nya organisation söker vi nu en Nordisk Marknadschef vars uppdrag är att driva och implementera en nordiskt sammanhållen varumärkesplattform, visuell identitet och kommunikationsstrategi för bolaget samt våra koncept- och produktvarumärken.

Sök rollen Senast 11 augusti, 2020

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt
 • Privat sjukförsäkring

Erbjudande

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en nordisk och dynamisk miljö i en ny spännande organisation hos ett starkt arbetsgivarvarumärke. Vi är på en spännande tillväxtresa som kommer att ske organiskt, genom nyöppningar, samt genom förvärv. Den känsla vi vill skapa är att vi, våra kunder och leverantörer är i samma team och att vi alltid samarbetar för att hjälpa kunden på bästa möjliga sätt och för att nå företagets mål

Om rollen

I rollen som Nordisk Marknadschef har du tre huvudfokus:

 • Driva och implementera en nordiskt sammanhållen varumärkesplattform, visuell identitet och kommunikationsstrategi för bolaget samt våra koncept- och produktvarumärken.
 • Säkerställa att vi agerar som ett nordiskt bolag och att vårt team ger länderna bästa möjliga förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt genom att skapa kommunikation, säljdrivande kampanjer och aktiviteter.
 • Skapa effektiva och kvalitetssäkra processer där vi tar tillvara fördelarna med vår samlade storlek

Denna roll är en del av den nordiska ledningsgruppen för koncept & marknad samt kommer även vara operativt ansvarig Sverige med personalansvar för marknadsavdelningen. Tjänsten rapporterar till affärsområdets Koncept & Marknadschef och är placerad på huvudkontoret i Tyresö. Resor förekommer framförallt till Finland och Norge.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utarbeta marknadsföringsstrategier och driva det i organisationen med den nybildade nordiska stödfunktionen ”Koncept & Marknad”
 • Ansvara för framtagande av marknadsplaner för bolaget och länderna, samt sammanställa budget för marknadsaktiviteter.
 • Ansvara för nordisk marknadskommunikation samt säljdrivande kampanjer, mediamix och aktiviteter i respektive land
 • Ansvara för att EMV och EVM varumärken utvecklas tillsammans med Landschefer/ Kategorichefer
 • Kontinuerligt övervaka och analysera marknadsaktiviteter och lönsamhet i alla försäljningskanaler
 • Effektivisera processerna på marknad och skapa förståelse för ledningens tillväxtmål och övriga verksamhetsmål.
 •  God kravställare mot externa byråer

I din roll har du många interna kontaktytor, men där du framförallt stöttar ditt eget marknadsteam samt marknadscheferna i Norge resp Finland gällande marknadsrelaterade frågor och riktning framåt. Din roll växlar mellan operativt och strategiskt fokus och en vanlig dag för dig kan innefatta allt från framtagandet av en integrerad kommunikation- och marknadsplan till produktion av kommunikationsmaterial. Det är din uppgift, tillsammans med teamet att säkerställa att information och budskap paketeras och kommuniceras på bästa sätt till rätt målgrupp.

För att stärka organisationens position på marknaden, underlätta intern och extern kommunikation och nå uppsatta mål ansvarar du för att implementera mätpunkter och utvärdera utfall av olika aktiviteter.

Om dig
För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har:

 • Flera års erfarenhet av att ha ansvarat för en bred varumärkesplattform och kommunikationsstrategi med visad framgång inom B2B i ett internationellt/nordiskt bolag.
 • Arbetat med koncept och produktvarumärken
 • Gedigen kunskap inom digital marknadsföring
 • Erfarenhet av projektledning med budgetansvar och arbetsledning av team
 • Akademisk utbildning inom kommunikation/marknadsföring eller motsvarande relevant utbildning på t ex Berghs eller IHM.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, svenska som engelska och god förståelse för norska.

Som person behöver du har sälj i dig och med ett högt driv och en förmåga att få saker att hända. Du är en lagspelare som söker nya perspektiv och idéer och är van att arbeta proaktivt där du både kan sätta dina egna mål och driva och inspirera andra till att nå dem.

Eftersom vi är ett stort bolag i tillväxt tror vi att du trivs som allra bäst när du växlar mellan strategiskt tänk och operativa uppgifter. Du bygger relationer och inger förtroende genom att kommunicera tydligt men samtidigt med ödmjukhet och du uppskattas för din förmåga att vara anpassningsbar och prestigelös.

Vilka är vi?

Momentum Group är en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Den sammanslagna koncernen omsätter tillsammans drygt 9 miljarder SEK per år. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

Mer information om samgåendet kan du läsa om på www.swedoltools.se.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se där du får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Processen kommer vara vilande pga semester under veckorna 29-31 men vi finns åter på plats under v32. Men vänta inte med att söka, vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna. Vid frågor om rollen eller processen, vänligen kontakta Rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se

Glad sommar!

Sök rollen Senast 11 augusti, 2020

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Swedol

Vindkraftsvägen 2, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Johanna Nyqwist

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 11 augusti, 2020

Sök rollen

Fler lediga jobb

Multimedia Designer

Based in our Stockholm office, you will be part of the Visual Media team, which consists of ~80 multimedia designers across several locations. We develop creative concepts and design print and digital media solutions for McKinsey’s many communication needs. McKinsey is a world leading management consulting firm that works with the largest companies in Sweden and across the globe – in the private as well as public sector. Welcome with your application!

Stockholm Sista ansökningsdag: 6 augusti, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Head Of Marketing – Aspia

Vill du arbeta i en spännande miljö och ansvara för Aspias marknadsteam? Tjänsten erbjuder omväxlande arbetsuppgifter och här får du en möjlighet att få vara med på en digitaliseringsresa som utgör en viktig del i marknadsavdelningens vision om att vara bäst i Sverige på att arbeta digitalt och datadrivet. Kanske har du en specialistroll inom marknadsföring idag, men vet att du skulle bli en grym chef om du bara fick chansen? Det här är en rekrytering för en permanent position, med anställning hos Aspia. Under tiden söker vi en interimskonsult som kan axla uppdraget fram till dess att vi har en kandidat rekryterad. Vi söker därför en konsult för samma roll, under ett par månader, med start redan i mitten på augusti. Är du tillgänglig och intresserad av snabb start så specificerar du det enkelt i samband med att du skickar in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Stockholm Sista ansökningsdag: 22 augusti, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

HKScan söker Kategorichefer till Chark & Smörgåsmat

Vill du arbeta med utveckling av livsmedelsproduktionen genom hela värdekedjan, från gård till konsument? HKScan söker två drivna kategorichefer till sitt marknadsteam – den ena med ansvar för Kyld Matchark och den andra med ansvar för Smörgåsmat. Den ena tjänsten är ett vikariat till och med augusti 2021.

Stockholm Sista ansökningsdag: 9 augusti, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marketing Coordinator

Vi skapar ett kommersiellt och dynamiskt team som skall ta oss till framtiden. Brinner du för utveckling, samarbete, gillar du att tänka i nya banor och älskar du möten med nya människor, då är detta något för dig! Nu söker vi en Marketing Coordinator som vill arbeta med att skapa innehåll till våra digitala kanaler.

Du har nu chansen att få vara med och lägga grunden för ett nytt innovativt team där vi ständigt tänker i nya banor och hittar nya sätt att kommunicera, sälja och vinna affärer genom vår PEGA. PEGA är vårt värdeord och står för personlighet, engagemang och glädje som bidrar till affärsmässighet. Genom att våga vara först och bäst ska vi sticka ut och letar nu efter de allra vassaste medarbetarna som utstrålar passion i varje möte, både mot gäst och kollega.

Let´s make business in an unusual way!

Uppsala Sista ansökningsdag: 23 juli, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Senior Marketing Specialist

Vi skapar ett kommersiellt och dynamiskt team som skall ta oss till framtiden. Brinner du för utveckling, samarbete, gillar du att tänka i nya banor och älskar du möten med nya människor, då är detta något för dig! Nu söker vi en Senior Marketing Specialist som vill ta ett brett ansvar för alla våra marknad och kommunikationsaktiviteter.

Du har nu chansen att få vara med och lägga grunden för arbetet i ett nytt innovativt team där vi ständigt tänker i nya banor och hittar nya sätt att kommunicera, sälja och vinna affärer genom vår PEGA. PEGA är vårt värdeord och står för personlighet, engagemang och glädje som bidrar till affärsmässighet. Genom att våga vara först och bäst ska vi sticka ut och letar nu efter de allra vassaste medarbetarna som utstrålar passion i varje möte, både mot gäst och kollega.

Let´s make business in an unusual way!

Uppsala Sista ansökningsdag: 30 juli, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök