Ansvarig Public Affairs till Praktikertjänst

Stockholm Rekrytering

Vill du vara med och påverka förutsättningarna i den svenska vården? Vill du vara med och driva kommunikation kring hur Praktikertjänst gör svensk vård bättre? Har du tidigare erfarenhet från påverkansarbete och vill vara med och öka Praktikertjänst synlighet och närvaro? Då är du kanske rätt person för den här rollen!

Sök rollen Senast 22 januari, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Lunchförmåner
 • Privat sjukförsäkring

Sveriges största privata vårdbolag förstärker marknad- och kommunikationsavdelningen och nu söker vi en ambitiös, strukturerad och mångsidig kollega som ska arbeta med externkommunikation med fokus på samhällskontakter. Ett utmanande och omväxlande jobb i en trevlig arbetsmiljö med möjlighet att ta en central roll i utvecklingen av kommunikationen för Sveriges största privata vårdbolag.

Vi gör svensk vård bättre

På Praktikertjänst har vi ett högt engagemang med en prestigelös och öppen kultur. Kanske beror det på att vi ända sedan starten 1960 fokuserat på att maximera vårdmedarbetarnas tid med patienter istället för i administration som kan skötas av centrala funktioner. Det innebär att verksamhetschefer ansvarar för den dagliga driften på mottagningen, medan administration, kvalitetssystem, stöd och rådgivning i stor utsträckning sköts från huvudkontoret.

Vi har en unik ägarmodell där de som utför vården också äger företaget. Strukturen borgar för hög kvalitet och service, vilket resulterat i att Praktikertjänst toppat Nationell Patientenkät för primärvård och Svenskt kvalitetsindex för tandvård tio år i rad.

Rollen

Inledningsvis vill vi att du under en period vikarierar som presschef. Därefter ska du verka i en bredare roll både strategiskt och operativt, med fokus på ett proaktivt arbete med samhällskontakter där du tar ägandeskap för att en befintlig plan genomförs på nationell och regional nivå.

Du blir en del av Praktikertjänsts kommunikationsavdelning som idag består av sex medarbetare och två konsulter och du kommer att arbeta nära såväl VD som flera medlemmar i koncernledningen, samt stötta andra avdelningar och mottagningar runt om i Sverige. Tjänsten rapporterar till marknads- och kommunikationsdirektör och är placerad på Praktikertjänsts kontor, med cirka 250 medarbetare i nyrenoverade lokaler vid Hötorget i Stockholm i centrala Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvar för planering och genomförande av Praktikertjänsts PR- och PA-arbete.
 • Bygga och vårda ett nätverk av samhällskontakter på såväl nationell som regional nivå.
 • Ansvara för Praktikertjänsts remisshantering samt pågående och genomförda politiska utredningar.
 • Verka som strategiskt bollplank och stötta såväl Praktikertjänsts regionansvariga som lokala verksamhetschefer i kommunikationen med beslutsfattare.
 • Formulera och samordna budskap och aktiviteter som stödjer målen för affär, positionering och varumärkeskännedom.
 • Planera, koordinera och styra organisationens opinionsbildande arbete i traditionella och sociala medier.
 • Ansvara för närvaro under politikerveckan i Almedalen och andra politiska sammanhang, exempelvis kongresser och partidagar.

Under en period stötta koncernen och enskilda verksamheter i medierelationer -i huvudsak coacha och stötta – samt ansvara för omvärldsbevakning och agera kravställare/beställare av konsult- och analystjänster.

Om dig

Vi lägger stor vikt vid att du har rätt personliga egenskaper och för att lyckas i rollen behöver du vara en driven, engagerad och utåtriktad person med god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor för att nå framgång. Du är genuint verksamhetsintresserad, en analytisk och strategisk problemlösare som gillar affärer. Gärna med ett gediget intresse för hälso- och sjukvården/tandvården samt är allmänt nyfiken på hållbarhets- och samhällsfrågor.

Bakgrund och kompetens

 • Högskoleutbildning inom kommunikation, statsvetenskap, ekonomi eller journalistik eller liknande utbildning från t ex Berghs
 • Minst fem års erfarenhet inom kommunikations- och/eller påverkansarbete, gärna från en koncernövergripande nivå.
 • Politisk bakgrund och/eller några års erfarenhet av att arbeta med samhällskontakter både nationellt och regionalt.
 • Är en vass skribent med erfarenhet av att skriva nyhetstexter, debattartiklar och myndighetsprosa.
 • Kommunicerar väl på svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Goda kunskaper i Officepaketet.
 • Erfarenhet av medierelationer och krishantering från exempelvis kommunikationsbyrå och/eller branschorganisation är ett plus.

Om oss

Praktikertjänst är Sveriges största privata vårdbolag med verksamhet i 220 av Sveriges 290 kommuner. Bolaget har uppåt 7 000 medarbetare, omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och arbetar efter värderingarna nytanke, omtanke och professionalism. Vi har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet.

Låter detta intressant?
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM/ Wise Professionals. Vi intervjuar löpande och ser fram emot att få din ansökan senast den 21 januari via www.kimm.se där du får svara på några frågor. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 22 januari, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Praktikertjänst AB

Adolf Fredriks kyrkogata 9B, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Johanna Nyqwist

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 22 januari, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Copywriter till SIS

Vi letar efter dig som vill följa med på SIS, Svenska Institutet för Standarder, fortsatta digitala förändringsresa. Som copywriter på vår marknadsavdelning får du både en strategisk och operativ roll för framtagandet av all leadsgenererande content som driver vår försäljning till nya höjder. Vill du med din skarpa skriftliga kommunikation öka försäljningen samtidigt som du bidrar till hållbar samhällsutveckling – då är du välkommen med din ansökan till SIS!

Stockholm Sista ansökningsdag: 28 januari, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Digital Marketing & Sales Specialist

Att välja elavtal ska vara enkelt och smidigt. I rollen som Digital Marketing and Sales Specialist är ditt ansvar att hjälpa potentiella kunder på Göta Energis hemsida att välja Göta Energi som leverantör av billig el. Välkommen med din ansökan!

Göteborg Sista ansökningsdag: 26 januari, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Copywriter (deltid) till konsultuppdrag

Vet du hur man fångar någon på 3 ord? Vill du bli en del av ett härligt produktionsteam hos en byrå i centrala Stockholm? Vi söker dig som är duktig på att engagera genom dina texter och som är van att arbeta med texter för samtliga digitala kanaler. Om du tycker det låter som ett kul uppdrag och är tillgänglig omgående – då tycker vi att du ska skicka in din ansökan idag! Vi söker en konsult på deltid.

Stockholm Sista ansökningsdag: 23 januari, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Konsulter för framtida uppdrag

Söker du nya konsultuppdrag och är erfaren och kunnig inom marknad, kommunikation eller specialist inom det digitala medielandskapet- då vill vi gärna komma i kontakt med dig! Registrera din profil hos oss redan idag. Vi får löpande in uppdrag som kan passa dig!

Stockholm Sista ansökningsdag: 24 april, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök