Marketing Communicator till Focus Nordic

Göteborg Rekrytering

På Focus Nordic jobbar alla efter missionen att erbjuda slutanvändaren den optimala foto-, video- och kikarupplevelsen. Nu till den glädjande nyheten att Focus Nordic söker efter sin nya Marketing Communicator. Är du riktigt vass på att skriva, har en känsla för bild och layout samt ett intresse för foto och film är det här en tjänst helt i din smak.

Sök rollen Senast 12 mars, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Personalrabatt
  • Privat sjukförsäkring
  • Sommartid

Ditt nya jobb

I rollen som Marketing Communicator kommer du dela upp din tid mellan marknadsavdelningen och det svenska säljteamet. Du utgår från huvudkontoret i Göteborg där resten av marknadsavdelningen sitter men är även med ute hos kunderna runt om i Sverige tillsammans med kollegorna på svenska säljavdelningen. I rollen kommer du bland annat ansvara för följande:

Marknadsteamet
Du skapar presentationer för produkter med produkttexter och tillhörande innehåll och utvecklar även externa produktpresentationer med fokus på att entusiasmera slutkonsumenten. Du stöttar produktchefer och lokala marknadskollegor i projekt och större kampanjer samt är aktiv när det kommer till att planera, skapa och koordinera pressreleaser och annan relevant marknadskommunikation. Du jobbar med att planera, utveckla och hantera innehåll för SoMe och övriga digitala kanalet och stöttar Online Marketing i dialogen med nyckelkunder angående hur de bäst för ut sitt brand och produktpresentationer.

Säljteamet
I det svenska säljteamet förväntas du tillföra en kreativ kraft där du ser nya möjligheter och uppslag till innehåll. Du skapar och utför lokal plan för arbetet med ambassadörer och influencers när det kommer till event, kampanjer, utbildning och innehållsproduktion. Du söker aktivt efter nya ambassadörer och influencers och är snabb att bistå med innehåll så som bilder, produktinfo och säljmaterial vid behov. Du är även kontaktperson för Focus Nordics befintliga ambassadörer vad gäller praktiska frågor. 

Du sköter korrekturläsningar för svenska översättningar av produkttexter, pressreleaser nyhetsbrev och skapar även attraktiva säljpresentationer utifrån säljteamets behov och önskemål. Du ansvarar för aktiviteten i svenska SoMe kanaler tillsammans med övriga i säljteamet.

Vem är du?

Du är en kreativ doer som har förmågan att omvandla dina bästa idéer till handling och resultat. Du är en driven och entusiasmerande person som gillar att vara den som kläcker en kreativ idé men ser också till att få med dig andra. Du har ett intresse för text, foto och film och får ofta höra att du är stilsäker i dina val. Du är kreativ men skulle inte klara dig utan pulsen som finns i ett säljande bolag och att få vara med där det händer lockar dig. Vi letar efter dig som likt Focus Nordic vet att med en stark teamkänsla, glädje, hårt jobb och en tydlig riktning kan man komma hur långt som helst.

För att vara aktuell för tjänsten har du en marknadsbakgrund med erfarenhet av att skapa och producera innehåll med fokus på text på svenska och engelska. Har du även erfarenhet av grafisk produktion och film är det meriterande. Det är positivt om du har tidigare erfarenheter av B2B samt varit involverad i kunddialoger. Då mycket av kommunikationen idag sker online är det en fördel om du har erfarenhet från online och SoMe. Ett extra plus om du sedan tidigare jobbat en del med influencers/ambassadörer.

Kort om Focus Nordic

Focus Nordic är den ledande distributören av foto, video och optik i Europa med fler än 60 varumärken representerade på 15 marknader. Vi leder branschen framåt och är dedikerade till att dela kunskap och inspiration. Vår estimerade årsomsättning är 55 miljoner euro.

Focus Nordics företagskultur är starkt influerad av skandinaviska värderingar. Eftersom vi nu är verksamma i 15 europeiska länder är det viktigt att vara öppna för nya tankar och idéer medan vi samtidigt behåller de värden som är viktiga för vår organisation och våra anställda.

Alla anställda och alla länder inom Focus Nordic har värdefulla kvaliteter och färdigheter som vi måste omfamna. Det är också viktigt att alla anställda anammar företagskulturen i Focus Nordic, delar gemensamma värderingar och agerar på ett sätt som följer det som Focus Nordic står för.

Läs mer om oss på vår hemsida.

Nyfiken?

Vad roligt! I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Tyvärr kan ansökan inte tas emot via mail, utan du behöver ansöka direkt via annonsen eller på Kimm.se. Martin är ansvarig Rekryteringskonsult på KIMM/Wise Professionals och svarar gärna på dina frågor. Du når Martin på martin.jerrskog@wise.se. Vi kommer gå igenom ansökningarna löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök rollen Senast 12 mars, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Focus Nordic

Bergsjödalen 48, Göteborg

Kontakta mig för mer information

Martin Jerrskog

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 12 mars, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

PR- och presskommunikatör till Ersta diakoni

Ersta diakoni är Sveriges största idéburna vård- och omsorgsaktör, en ideell förening grundad år 1851. Vi bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning. Verksamheten drivs icke-vinstsyftande, vilket betyder att allt vårt överskott återinvesteras i verksamheten. Vår vision är att skapa en värdig välfärd för alla.

Är du en bred och senior kommunikatör med tidigare erfarenhet av framgångsrikt påverkansarbete? Då finns en unik möjlighet att vara med och bidra i en samhällsbärande bransch hos en av marknadens mest intressanta aktörer.

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 mars, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Lead Generation Manager till Hager

Som Lead Generation Manager ansvarar du för att strategiskt utforma och operativt driva riktade marknadsföringsinsatser mot väldefinierade målgrupper vilket inkluderar att skapa engagemang, stärka varumärket och skapa önskade konverteringar. Den perfekta kandidaten trivs med att analysera data och har erfarenhet av att använda automatiseringsverktyg för marknadsföring som optimerar flödet av kvalificerade leads till sälj. Har du ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vill utveckla Hagers webbplats till organisationens bästa säljare är detta en roll för dig.

Göteborg Sista ansökningsdag: 18 mars, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Art Director till Blomsterlandet

Är du en kreativ person som sprider energi och får saker gjorda? Har du ett par års erfarenhet av att producera innehåll till digitala och analoga kanaler? Då kan det vara just dig vi söker efter. Som Blomsterlandets nya AD spelar du en viktig roll i det kreativa teamet och för Blomsterlandets fortsatta satsning. Med ett nytt fokus på ökad digital närvaro kommer du ha mycket roliga utmaningar framför dig då du i allra högsta grad kommer vara involverad i den satsningen.

Göteborg Sista ansökningsdag: 1 mars, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marknadskoordinator till SAM Nordic

Läkemedelsföretaget SAM Nordic växer och söker nu en Marknadskoordinator som vill vara med på resan att erbjuda cancerpatienter i Europa den bästa tänkvärda vården – genom att göra medicinska innovationer tillgängliga för alla.

Stockholm Sista ansökningsdag: 6 mars, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

E-Commerce Manager till Sono Sverige

Sono Sverige söker nu en driven och analytisk E-Commerce Manager. Vi söker dig som vill vara med på en tillväxtresa hos en kreativ koncern inom möbelbranschen med höga ambitioner! Har du ett stort intresse för dataanalys, erfarenhet av att planera och driva arbete med CRM samt brinner för kundresan? Då har vi den perfekta rollen för dig hos oss på Sono Sverige. Vi befinner oss i stark tillväxt vilket för rätt person ger goda möjligheter att påverka sin egen roll samt karriär inom bolaget.

Stockholm Sista ansökningsdag: 2 mars, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök