Marketing Manager till Gernandt & Danielsson

Rekrytering

Vill du vara med på en spännande förändringsresa på en av Sveriges ledande advokatbyråer som vill ta sin marknadsföring och kommunikation till nästa nivå? Gernandt & Danielsson söker nu en marketing manager som vill forma byråns marknadsavdelning.

Låter detta som något för dig? Sök tjänsten redan idag!

Sök rollen Senast 9 augusti, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård

Om rollen

Rollen innebär ett övergripande ansvar för all marknadsföring och kommunikation, både strategiskt och operativt. Du driver det operationella arbetet samtidigt som du skapar en strategi och långsiktig plan för arbetet framåt. Detta är den perfekta arbetsplatsen och rollen för dig som motiveras av att själv få bygga. Vi är en byrå med höga ambitioner och en familjär stämning – både på och utanför jobbet. Du kommer att ha ett nära samarbete med byråns talent acquisition manager gällande byråns employer branding och rapporterar till head of people & performance.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Skapa och implementera en marknadsplan och andra strategiska styrdokument såsom PR-strategi
 • Ansvara för företagets till hösten nylanserade hemsida samt projektleda framtagande av ett nytt intranät
 • Skriva och paketera extern kommunikation som nyhetsbrev och annat redaktionellt innehåll
 • Tillsammans med talent acquisition manager ansvara för byråns närvaro i sociala medier – sätta en plan, skriva, bildsätta och dela i valda kanaler
 • Huvudansvarig för byråns kontakter med Chambers and Partners och andra relevanta rankinginstitut  
 • Omvärldsbevakning av branschen
 • Löpande planera och följa upp marknadsaktiviteter

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som marketing manager arbetar du idag som t ex projektledare eller marknadskoordinator och ser detta som ditt nästa steg utvecklingsmässigt. Dessutom ser vi gärna att du har:

 • En akademisk examen inom marknad eller kommunikation eller liknande utbildning från t ex IHM eller Berghs
 • 5 års erfarenhet av att ha arbetat med marknadsföring
 • Erfarenhet av att ha arbetat i högpresterande miljö såsom på affärsjuridisk byrå, managementkonsultbyrå, revisionsbyrå eller inom den finansiella sektorn
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift
 • Erfarenhet av att arbetat med byråer och andra leverantörer – en van kravställare
 • Erfarenhet av Adobe-paketet (främst InDesign och Photoshop)

Om dig

Som person är du trygg i din kompetens och vågar stå upp för det du tror på. Du är nyfiken, nytänkande och orädd för att testa nya idéer. För att nå uppsatta mål är du van att driva på dina projekt och vet även vikten av att inspirera och skapa goda relationer för att komma dit. Du är duktig på att skriva på både svenska och engelska och tycker att det är kul att skapa engagerande innehåll. Samtidigt är du strukturerad och noggrann och har ett öga för detaljer och grafisk design. Har du dessutom ett intresse för näringslivet och vår verksamhet kommer du verkligen att trivas i denna tjänst!

Om företaget

Gernandt & Danielsson är en av de ledande svenska advokatbyråerna inom svensk och internationell affärsjuridik. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige och våra klienter sätter högt värde på vår kvalitativa rådgivning. Detta goda anseende bekräftas regelbundet i oberoende nationella och internationella rankningar.

Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige. Det målet kan vi bara uppnå med de allra mest drivna medarbetarna. Inom ramen för denna högpresterande miljö får du också ta del av en arbetsmiljö som präglas av stark laganda och inkluderande kultur. Hos oss finns det plats att stå ut som individ och bygga personliga relationer med varje enskild medarbetare. Genom att medvetet växa organiskt har vi lyckats behålla och förstärka vår unika företagskultur. På vårt kontor på Hamngatan i centrala Stockholm finns i dag 130 medarbetare varav 80 är jurister.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil via www.kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du få genomföra två arbetspsykologiska tester. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill samla in så mycket fakta som möjligt för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete samt säkerställa den bästa matchningen.

OBS! Urvalsprocessen kommer att pausas under semesterveckorna v.28–31, men du är välkommen med din ansökan under hela perioden.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta kandidatansvarig Sofie Garpered på sg@kimm.se eller Anna Bjerkelius på ab@kimm.se

Sök rollen Senast 9 augusti, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Johanna Nyqwist

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 9 augusti, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

External Communications Manager till Hoist Finance

Vill du arbeta i en internationell miljö med tydliga värderingar, högt medarbetarengagemang och med ett starkt fokus på kunden och medarbetarens behov? Vi söker dig som drivs av omväxlande arbetsuppgifter och där du får arbeta nära ditt team i att utveckla och stärka varumärket. Ditt uppdrag omfattar extern kommunikation, PR och press.

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 augusti, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Finsktalande översättare till Bagaren och Kocken

Älskar du livets njutningar så som mat och dryck? Tar du gärna fram kockknivarna i köket och lagar till en härlig bouillabaisse? Eller brinner du kanske för bakning? Oavsett vilken form av matälskare du är så har vi här ett väldigt roligt uppdrag för dig som är en skicklig skribent och som är en fena på finska!

Nu söker vi en finsktalande skribent för ett översättningsuppdrag till Bagaren och Kocken.

Göteborg Sista ansökningsdag: 16 augusti, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Content Manager

Berättelser om våra liv, världen runt omkring oss och vår närhet blir några av de allra bästa. Att föra dem samman med att optimera sättet de berättas och distribueras är vårt mission och vad vi kallar dokumentär storytelling. Nu söker vi en Content Manager som vill vara med på vår fortsatta resa!

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 augusti, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök