Kommunikatör till snabbväxande investeringsaktör inom life science

Rekrytering

Vill du vara med och bidra till framtidens hälso- och sjukvård? Är du en skicklig skribent med förmåga att omvandla komplex information till lättillgänglig kommunikation? Då kan vi ha drömjobbet för dig!

Sök rollen Senast 23 oktober, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård

Vad vi erbjuder

Sciety är Nordens ledande investeringsnätverk inom life science och digital hälsa. Vår vision är att innovationer inom life science ska nå sina fulla potential. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och behöver stärka upp teamet med en kommunikativ stjärna som kommer att fylla en viktig roll på vår resa.

Hos oss får du en verksamhetsnära och utvecklande roll i en lärande miljö och innovativ bransch. Du blir del av ett engagerat team med gedigen kompetens inom både finans, life science och kommunikation. Vårt team är vår styrka och vi arbetar tillsammans för att nå uppsatta mål.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med utgångspunkt från vårt trevliga kontor i centrala Stockholm.

Om rollen

Som kommunikatör hos Sciety arbetar du med att producera kommunikation som riktar sig till målgruppen investerare, inom båda våra affärsområden Corporate Finance och Investor Relations. Du kommer att ha en viktig roll vid framtagande av investeringsmaterial och vara delaktig vid planering och uppföljning av kommunikationsaktiviteter för våra kunders räkning.

Du arbetar nära kommunikationschefen.

Du kommer bland annat att:

 • Producera investeringsmaterial och nyheter i samband med kapitalanskaffning
 • Skriva artiklar och annan typ av varumärkesbyggande innehåll
 • Skriva och publicera pressmeddelanden
 • Uppdatera och publicera innehåll på webb och i sociala medier
 • Skapa nyhetsbrev och mejlutskick till vårt nätverk

Vi söker dig som:

 • Är en skicklig skribent och god kommunikatör som kan producera välformulerad och målgruppsanpassat innehåll på svenska och engelska. Du triggas av att omvandla avancerad terminologi till begriplig, relevant kommunikation.
 • Har några års erfarenhet av att arbeta med affärskommunikation. Det är meriterande om du har arbetat med IR, corporate finance eller på fondkommission. Erfarenhet från life science är ett önskemål men inte ett krav.
 • Har lätt för att samarbeta, är självgående och tycker om att ta ansvar. Du känner ett stort engagemang för ditt uppdrag och har god förmåga att planera, organisera och följa upp ditt arbete.
 • Är kvalitetsmedveten, noggrann och uppskattar ett högt tempo. Eftersom Sciety arbetar uteslutande med bolag inom life science önskar vi att du har ett intresse för branschen och snabbt kan sätta dig in i olika ämnen.
 • Har en utbildning inom kommunikation eller ekonomi samt har god vana att hantera olika kommunikationskanaler och kan anpassa budskap och tonalitet efter målgrupp.
 • Trivs i en miljö som präglas av kompetens och nyfikenhet men också av passionen för life science och framtidens hälsovård.

Om Sciety

Sciety är Nordens ledande investerarnätverk inom life science och digital hälsa. Vår vision är att innovationer inom life science ska nå sin fulla potential. Med kombinerad erfarenhet från life science och finans väljer vi ut framstående bolag i branschen som vi investerar egna medel i och erbjuder vårt nätverk att delta på samma villkor. Vi har ett långsiktigt perspektiv och ett starkt kvalitetsfokus i allt vi gör. 

Sciety startade 2016 och växer starkt med god lönsamhet. Vårt huvudsakliga affärsområde är kapitalanskaffning men kommunikation har varit en viktig del av verksamheten sedan start.

Låter tjänsten intressant?

Vill du vara med på vår resa och känner igen dig i beskrivningen – då vill vi veta mer om dig!

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mejl, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil via kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på 

jn@kimm.se

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 23 oktober, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Johanna Nyqwist

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 23 oktober, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Investor Relations Manager

Are you convinced that stakeholder engagement and long-term relationship building is vital for business success? Do you like breaking down complex financial information into key findings? Do you enjoy video games? Then this is the perfect opportunity!

Stockholm Sista ansökningsdag: 1 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marknadskoordinator med digitalt fokus på SoMe & Web

Vill du jobba med ett av världens största varumärken? Trivs du med ett snabbt och föränderligt arbetsklimat och vill verka i en roll där en hel del finns på plats, samtidigt som det finns stora möjligheter att påverka och utveckla? Är du självgående och brinner för digital marknadsföring? Räck ut handen till oss!

Göteborg Sista ansökningsdag: 1 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Kommunikatör till medtech bolag

Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som kommunikatör med fokus på IR vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Vår uppdragsgivare är ett svenskt innovationsföretag inom hälsoteknik.

Stockholm Sista ansökningsdag: 26 oktober, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök