Produktägare för Stena Metalls webb

Göteborg Rekrytering

Vill du arbete inom ett värderingsstyrt bolag där du får vara med och skapa en hållbar framtid? Vill du bli en del av prestigelöst och erfaret marknadsteam och vara den som säkerställer att Stena Metalls webbsida är en sajt i världsklass? Om ja, då kan denna roll vara som klippt och skuren för dig.

Sök rollen Senast 27 september, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård

Din roll

I rollen som Produktägare för webben kommer du bli en del av Corporate Marketing Development teamet som idag är en härlig och prestigelös grupp om åtta medarbetare. Teamet stödjer och utvecklar Stena Metallkoncernens och dess affärsdrivande bolag när det kommer till marknadsföring och varumärkesutveckling. Teamet ansvarar bland annat för koncernens gemensamma webb, digitala verktyg och kanaler och de driver även inhousebyrå som hjälper bolagen med deras olika behov och utmaningar inom digital och traditionell marknadsföring. Du kommer att komma in en väldigt spännande fas då marknad då står inför en stor digital förändringresa och det du gör och åstadkommer i rollen kommer att synas.

Dina arbetsuppgifter

Webben är koncernens viktigaste kanal att nå ut till våra kunder och andra intressenter. Som produktägare för webben kommer du att ha en mycket viktig roll i utvecklings och förvaltningsarbetet av den. Du kommer vara navet mellan affären och tekniken, då du dels kommer att ha det affärsmässiga ansvaret för produkten samtidigt som du har ett nära samarbete med utveckling och IT. Du ansvarar för produktplanering och kravställning. Vidare kommer du att ha ett tätt samarbete med kollegorna på marknad, HR, säljbolagen och andra interna och externa stakeholders samt prioritera utvecklingsinsatser med slutmålet att skapa modern, teknisk och användarvänlig upplevelse av webben och andra digitala kanaler. 

Exempel på arbetsuppgifter är:

·      Kartlägga, analysera och inventera behov från olika interna intressenter

·      Kartlägga och identifiera kundens köpresa genom Customer Journey mapping

·      Utifrån ovan aktiviteter; fastställa, konkretisera och genomföra utvecklings-och aktivitetsplaner

·      Agera kravställare och ha ett nära samarbete med IT och utveckling under hela processen, från upprättning av specifikation till testning av produkt.

·      Koordinera, informera och projektleda olika resurser

·      Vara huvudkontakt mot extern digital byrå

·      Arbeta i Google Analytics och EpiServer

För att lyckas i rollen som produktägare håller du dig kontinuerligt uppdaterad på den senaste inom den digitala sfären och du arbetar aktivt med att samla in och utvärdera feedback gällande produkternas funktion och användarvänlighet från interna och externa kunder och partners.

Din bakgrund

Detta hoppas vi att du har med dig i bagaget när du börjar hos oss:

·      Relevant eftergymnasial utbildning inom marketing eller IT i kombination med marknad eller närliggande områden

·      Minst 5 års erfarenhet av en liknande roll som produktägare och/ eller projektledare inom digital marketing eller IT med fokus på webbsajter och/eller webbapplikationer

·      Har erfarenhet från en större koncern/organisation

·      Har erfarenhet av att leda och kravställa utvecklingsteam samt mot partners och/eller byråer

·      Van av att arbete utefter budget och samt att du haft eget budgetansvar

·      Har en god förståelse av kundresan

Då Stena Metall är en internationell koncern ser vi att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du är även tekniskt bevandrad och känner dig bekväm i allt från CMS verktyg, gärna Episerver, till Google Analytics och Google Tag Manager.

Ett stort plus är om du har erfarenhet från B2B bolag eller en bakgrund från byråsidan. Har du grundkunskaper i kodning är även det meriterande.

Som person trivs du i mötet och samarbetet med andra och att ständigt befinna sig i rörelse och förändring faller sig naturligt för dig. Att du är modig och vågar utmana invanda sanningar med nya angreppsätt och idéer uppskattas.

Vi ser också att du har en god förmåga att entusiasmera andra att få med dig andra på ”båten”. En ytterligare fördel i rollen är att du är analytiskt lagd och brinner för att hitta lösningar. Sist men inte minst, att vara prestigelös och lyhörd är andra egenskaper som teamet värdesätter.

Vi bryr oss om jordens resurser.

Stena Metallkoncernen är ett ledande återvinningsföretag. Bland verksamheterna ingår också produktion av aluminium från återvunnen råvara, leveranser av stålprodukter, finansverksamhet samt internationell handel med stål, metaller och olja. Stena Metallkoncernen bedriver verksamhet på ca 200 platser i nio länder. Våra 3 800 medarbetare arbetar nära våra kunder för att skapa nya värden som alla tjänar på – företagen, miljön och samhället. Varje år återvinner vi sex miljoner ton avfall och uttjänta produkter och förser våra kunder med nödvändiga råvaror, stålprodukter och marina bränslen. Genom forskning och utveckling arbetar vi för att möta framtidens utmaningar med nya, hållbara lösningar.

Nyfiken?

Vad roligt! I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Tyvärr kan ansökan inte tas emot via mail, utan du behöver ansöka direkt via annonsen eller på Kimm.se. Sophia är ansvarig Rekryteringskonsult på KIMM/Wise Professionals och svarar gärna på dina frågor. Du når Sophia på Sophia. Francke@wise.se. Vi kommer gå igenom ansökningarna löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök rollen Senast 27 september, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Stena Metall

Fiskhamnsgatan 8B, Göteborg

Kontakta mig för mer information

Sophia Francke

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 27 september, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Investor Relations Manager

Are you convinced that stakeholder engagement and long-term relationship building is vital for business success? Do you like breaking down complex financial information into key findings? Do you enjoy video games? Then this is the perfect opportunity!

Stockholm Sista ansökningsdag: 1 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marknadskoordinator med digitalt fokus på SoMe & Web

Vill du jobba med ett av världens största varumärken? Trivs du med ett snabbt och föränderligt arbetsklimat och vill verka i en roll där en hel del finns på plats, samtidigt som det finns stora möjligheter att påverka och utveckla? Är du självgående och brinner för digital marknadsföring? Räck ut handen till oss!

Göteborg Sista ansökningsdag: 1 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök