Kommunikatör till medtech bolag

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som kommunikatör med fokus på IR vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Vår uppdragsgivare är ett svenskt innovationsföretag inom hälsoteknik.

Sök rollen Senast 26 oktober, 2021

Vår uppdragsgivare är ett svenskt innovationsföretag inom hälsoteknik. Med sitt genuina engagemang driver de förändring på riktigt. Här får du gå till jobbet och göra en förändring, varje dag, tillsammans med ett passionerat team. Rollen är placerad i Kista i Stockholm. I rollen rapporterar du till Head Of Communications.

Om rollen:

I rollen som Kommunikatör ansvarar du för att producera innehåll som pressmeddelanden, finansiell kommunikation och företagsinformation från såväl ledning som från VD. Att skriva artiklar/notiser, infobrev, paketera texter samt ta fram pressmeddelanden är en stor del av din vardag. Du arbetar såväl självständigt som tätt ihop med övriga kollegor. Du planerar, genomför och följer upp dina kommunikationsinsatser och ansvarar för innehållsförvaltning inom ditt område.

Dina arbetsuppgifter är varierande och inkluderar bland annat att:

 • Producera och publicera innehåll i flera kanaler.
 • Skriva texter till pressmeddelanden, årsredovisning och rapporter.
 • IR, bygga förtroende och ta fram företagsnyheter mot riktad målgrupp.
 • Ansvara över företagsinformation samt IR på webbplats.
 • Bidra med idéer och aktiviteter gällande uppdragsgivarens IR-position.
 • Stärka relationer med media, aktieägare och andra relevanta intressenter.

För att lyckas i rollen ser vi att du är trygg i din kompetens, ser helheten, mönster och flöden, tillika flexibel och kan ändra riktning när det behövs. För att trivas hos vår uppdragsgivare är du en kommunikativ person som skriver klart och välformulerat och har sinne för vad som är en nyhet eller viktigt i omfattande informations­material. Du har ett intresse för IR och kommunikation och är van vid flera intressenter. Vi ser gärna att du kommer med erfarenhet från ett börsnoterat bolag. Som person drivs du av utveckling, är proaktiv, prestigelös, nyfiken och har en egen drivkraft och vilja att komma framåt.

Vi ser gärna att du har:

 • Minst 3 års erfarenhet av IR, kommunikation och rapportering från ett börsnoterat bolag.
 • Stor vana att producera innehåll och pressmaterial.
 • Gärna goda kunskaper i Cision eller liknande system.
 • Meriterande med erfarenhet av att skapa presentationer i Microsoft Powerpoint samt arbete i Google Docs.
 • Meriterande med arbete inom Kommunikation mot aktieägare.
 • Eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller motsvarande.
 • Flytande i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Vad händer nu?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM/ Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se eller Olof Lindmark på ol@kimm.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

Sök rollen Senast 26 oktober, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Olof Lindmark

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 26 oktober, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Investor Relations Manager

Are you convinced that stakeholder engagement and long-term relationship building is vital for business success? Do you like breaking down complex financial information into key findings? Do you enjoy video games? Then this is the perfect opportunity!

Stockholm Sista ansökningsdag: 1 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marknadskoordinator med digitalt fokus på SoMe & Web

Vill du jobba med ett av världens största varumärken? Trivs du med ett snabbt och föränderligt arbetsklimat och vill verka i en roll där en hel del finns på plats, samtidigt som det finns stora möjligheter att påverka och utveckla? Är du självgående och brinner för digital marknadsföring? Räck ut handen till oss!

Göteborg Sista ansökningsdag: 1 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök