Pressansvarig till Lif – de forskande läkemedelsföretagen

Stockholm

Är du en skicklig kommunikatör som förstår värdet av proaktiv PR? Brinner du för kommunikationens möjlighet att påverka? Nu finns ett spännande tillfälle att få vara med och driva PR & kommunikation för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige.

Sök rollen Senast 19 maj, 2022

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Kollektivavtal

Om rollen

Vi rekryterar nu en driven pressansvarig som ska initiera och driva PR och kommunikation för branschorganisationen Lif. Du blir en nyckelspelare i utvecklandet av kommunikationsarbetet, både strategiskt och operativt. Arbetsuppgifterna inkluderar att skriva pressmeddelanden med informativt innehåll, skapa proaktiva mediemöjligheter, hantera presskontakter, samt följa och övervaka varumärket i media.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Initiera, driva och samordna Lifs informations- och kommunikationsinsatser
 • Producera pressmaterial som exempelvis pressmeddelanden och underlag till media
 • Anpassa nyheter och budskap till olika målgrupper
 • Skriva texter och publicera via relevanta verktyg och kanaler
 • Följa upp och utvärdera de olika aktiviteterna
 • Medieträning

Du kommer även att vara ett viktigt kommunikationsstöd till vårt ledningsteam och andra interna intressenter. Arbetet sker i nära samverkan med dina kollegor och med externa leverantörer.

Om dig

Vi tror att du har flerårig erfarenhet av liknande uppdrag inom PR och kommunikation på både strategisk och operativ nivå. Du är en säker skribent med känsla för tonalitet.

Mer specifikt ser vi gärna att du har:

 • En eftergymnasial utbildning inom kommunikation/journalism eller motsvarande
 • Mycket god förmåga att formulera dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift
 • Ett genuint intresse för forskning, utveckling och omvärldsfrågor

Som person är du kreativ och nyfiken med känsla för att fånga upp och utveckla nyheter. Du är analytiskt lagd, noggrann och systematisk, och har god förmåga att koordinera och självständigt driva parallella projekt. Du har ett genuint intresse för omvärldsfrågor och Public Affairs. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom Life-Science, hälso- och sjukvård, myndighet, region eller liknande.

Om Lif

Lif är branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Vi arbetar för en högkvalitativ vård och tillgång till nya behandlingar genom att stärka den svenska Life Science-sektorn i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare. Läs mer om Lif här.

På Lif tror vi på ett ledarskap där man har tillit till sitt team. Vi är en organisation som präglas av snabbhet, autonomi och samarbete. Vår kultur bygger på stark tillit till medarbetare viket leder till högt i tak och goda resultat.

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser gärna att du bifogar ett kort personligt brev där du berättar din historia och hur du tror att din erfarenhet skulle kunna bidra i rollen.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 19 maj, 2022

Kontakta mig för mer information

Malin Myhrman

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 19 maj, 2022

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Onlineredaktör Malmö till SGDS-gruppen

Är du student och vill ha ett kul och lärorikt sommargig? Är du grym på Sharepoint och kan hantera andra digitala verktyg och CMS? Om svaret är ”ja” då ska du ska fortsätta att läsa. Dahl Sverige (SGDS-Gruppen) behöver hjälp av en sommarvikarie på plats i Malmö. Möjlighet att jobba remote finns. Detta är ett konsultuppdrag via KiMM/Wise Professionals under perioden mitten av maj till slutet av augusti.

Malmö Sista ansökningsdag: 16 maj, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marketing and Communication Specialist till Wise Consulting

Letar du efter ett roligt uppdrag på ett härligt företag? Är du dessutom en fena på digital marknadsföring och marketing automation? Då har du hittat rätt! Till Wise Consulting söker vi nu en Marketing and Communication Specialist. Här får du en spännande roll med ansvar för den digitala marknadsföringen.

Det här är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid under 12 månader, start i mitten av augusti. Läs mer och ansök redan idag!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Projektledare till Granath Hälsa

Granath Hälsa erbjuder kreativa kommunikationslösningar inom hälsa och läkemedel. Nu växer vi och söker en erfaren projektledare. Är du en marknadsförare som gillar att vara spindeln i nätet och hålla ihop projekt? Läs mer nedan och ansök idag!

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 maj, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marknadsprojektledare till SIS

Är du en driven Marknadsprojektledare som söker en variationsrik roll i en samhällsnyttig organisation? Då kan detta vara jobbet för dig! SIS, Svenska Institutet för Standarder, söker en Marknadsprojektledare till sin inhouseavdelning. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 23 maj, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök