Kommunikation- och Pressansvarig till Svensk Betong

Stockholm Rekrytering

Vill du vara med och påverka hållbarhetsutvecklingen inom betongbranschen? Har du tidigare erfarenhet från påverkansarbete och vill vara med och öka Svensk Betongs medlemmars konkurrenskraft och marknadsförutsättningar? Då kan du vara rätt person för den här rollen!

Sök rollen Senast 28 maj, 2022

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Privat sjukförsäkring

Rollen

Svensk Betong vill stärka och utveckla arbetet kopplat till kommunikation, påverkan och mediakontakter. Nu söker vi dig som vill verka i en nyinrättad strategisk och operativ roll med fokus på att stärka och utveckla vårt kommunikations- och påverkansarbete. Du kommer formulera och samordna budskap och aktiviteter med fokus på att nå ut med branschens hållbarhetsarbete och betongens betydelse för samhällsutveckling, beredskap och klimatomställningen till beslutsfattare och andra aktörer.

Du blir en del av Svensk Betongs kansli som idag består av fem medarbetare. Där kommer du att arbeta nära såväl VD och övriga medarbetare som representanter för Svensk Betongs medlemmar. Kansliet har sitt kontor i nyrenoverade lokaler i Näringslivets Hus i centrala Stockholm och du kommer rapportera till VD.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvar för utveckling, planering och genomförande av Svenska Betongs strategi för kommunikations- och påverkansarbete
 • Planera, koordinera och utföra aktiviteter inom kommunikation, media, pressfrågor, vid behov även kriskommunikation
 • Bygga och vårda nätverk av samhällskontakter på såväl nationell som regional nivå
 • Hitta kreativa idéer på nya kommunikationskoncept
 • Skriva egna texter och bearbeta andras inlägg för digitala kanaler, artiklar m.m.
 • Arbeta med kommunikations- och påverkansaktiviteter tillsammans med Svensk Betongs medlemmar
 • Ansvara för hemsida samt digitala och sociala kanaler
 • Formulera och samordna budskap och aktiviteter som stödjer branschens hållbarhetsarbete Utveckla och driva systematiskt arbete med kommunikationsfrågor, konkurrent- och trendanalyser samt omvärldsbevakning

Om dig

För att lyckas i rollen behöver du vara en strukturerad, engagerad och utåtriktad person. Du är en trygg och skicklig kommunikatör som har förmågan att skapa goda relationer och kan identifiera utvecklingspotential där kommunikation är en viktig faktor. Du har lätt för att röra dig mellan detaljnivå och ett övergripande perspektiv. Tjänsten kräver stort eget ansvar vilket förutsätter egen drivkraft och en förmåga att planera och genomföra samtidigt som du delar vår övertygelse om att vi blir bättre och effektivare tillsammans som team. Vi ser gärna att du har ett gediget intresse för hållbarhets- och samhällsfrågor.

Bakgrund och kompetens

 • Högskoleutbildning inom kommunikation, journalistik eller liknande utbildning
 • Minst fem års erfarenhet inom kommunikations- och/eller påverkansarbete
 • Några års erfarenhet av att arbeta med samhällskontakter både nationellt och regionalt
 • Är en vass skribent med god erfarenhet av att skriva nyhetstexter, debattartiklar och pressutskick
 • Erfarenhet av press- och medierelationer

Om Svensk Betong

Föreningen Svensk Betong är branschorganisation för företag som tillverkar fabriksbetong, utövar betongpumpning samt företag som tillverkar och/eller monterar betongprodukter. Medlemsföretagen finns över hela Sverige och bidrar till sysselsättning och samhällsutveckling på många orter i landet. Verksamheten arbetar för en positiv syn på betong och betongbyggande och tillvaratar medlemmarnas intressen i bransch- och näringspolitiska frågor. Med syfte att stärka medlemsföretagens konkurrenskraft och marknadsförutsättningar samt bidra till långsiktigt hållbart betongbyggande. På uppdrag av medlemmarna i Föreningen Svensk Betong bedrivs verksamheten via servicebolaget Svensk Betong Service AB där personalen på kansliet är anställda.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Johanna Nyqwist, jn@kimm.se

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 28 maj, 2022

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Johanna Nyqwist

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 28 maj, 2022

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Onlineredaktör Malmö till SGDS-gruppen

Är du student och vill ha ett kul och lärorikt sommargig? Är du grym på Sharepoint och kan hantera andra digitala verktyg och CMS? Om svaret är ”ja” då ska du ska fortsätta att läsa. Dahl Sverige (SGDS-Gruppen) behöver hjälp av en sommarvikarie på plats i Malmö. Möjlighet att jobba remote finns. Detta är ett konsultuppdrag via KiMM/Wise Professionals under perioden mitten av maj till slutet av augusti.

Malmö Sista ansökningsdag: 16 maj, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marketing and Communication Specialist till Wise Consulting

Letar du efter ett roligt uppdrag på ett härligt företag? Är du dessutom en fena på digital marknadsföring och marketing automation? Då har du hittat rätt! Till Wise Consulting söker vi nu en Marketing and Communication Specialist. Här får du en spännande roll med ansvar för den digitala marknadsföringen.

Det här är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid under 12 månader, start i mitten av augusti. Läs mer och ansök redan idag!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Projektledare till Granath Hälsa

Granath Hälsa erbjuder kreativa kommunikationslösningar inom hälsa och läkemedel. Nu växer vi och söker en erfaren projektledare. Är du en marknadsförare som gillar att vara spindeln i nätet och hålla ihop projekt? Läs mer nedan och ansök idag!

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 maj, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marknadsprojektledare till SIS

Är du en driven Marknadsprojektledare som söker en variationsrik roll i en samhällsnyttig organisation? Då kan detta vara jobbet för dig! SIS, Svenska Institutet för Standarder, söker en Marknadsprojektledare till sin inhouseavdelning. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 23 maj, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Digital Kommunikatör till Securitas AB

Securitas Sveriges marknadsavdelning består av ett sammansvetsat team med in-house verksamhet av text-, video- och grafisk produktion. Nu behöver vi förstärka vår kommunikationsenhet med en Digital Kommunikatör att ta en operativ och delvis strategisk roll i att stärka vår digitala närvaro. Välkommen med din ansökan 🙂

Stockholm Sista ansökningsdag: 22 maj, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök