Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Du kan läsa mer om dem samt konfigurera dina inställningar
Skip to content

Digital Kommunikatör till SGDS-gruppen

Stockholm
Är du en vass skribent på jakt efter din nästa utmaning? Har du erfarenhet av arbete med SEO och förstår tekniken bakom? Då är det rollen som Digital Kommunikatör till SGDS du ska söka! De letar efter sin nästa stjärna som med sin kompetens och skicklighet kommer arbeta med att driva trafik till hemsidan. Låter det intressant? Läs då mer om uppdraget och skicka in din ansökan idag!

Om uppdraget

Det här är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid under 12 månader, med chans att övergå till anställning. Start sker så snart som möjligt, eller enligt överenskommelse.

Om rollen

I rollen som Digital Kommunikatör på SGDS kommer du ingå i ett marknad- och kommunikationsteam där ditt fokus kommer vara externkommunikation och att driva trafik till hemsidan. Då det ingår i rollen att skriva texter för produkter, nyhetsbrev och digitala kanaler letar vi efter en duktig skribent. Du behöver också ha en hög teknisk kompetens och förståelse för tekniken bakom webb och konverteringar. Du kommer att arbeta mycket med SEO-analyser, identifiera effektivt innehåll och nyckelord samt implementera bästa metod och teknik för sökmotoroptimering. Du kommer också att bygga, planera och implementera strategi för trafikförvärv samt identifiera KPI:er och mätvärden. Arbetsuppgifterna är både strategiska och operativa

Exempel på arbetsuppgifter

 • Skapa exponeringsstrategi och engagemang online samt analysera nyckelord och webbtrafik för att öka den organiska tillväxten.
 • Övervaka och hantera online-kampanjer, spåra, mäta och analysera användarengagemang, konverteringar och identifiera flera kanaler för leadsgenerering.
 • Driva projekt för att förbättra våra köpstrategier baserat på ett datadrivet förhållningssätt
 • Driva och stötta projekt inom marketing automation och content marketing
 • Ansvara för innehåll för webbsidor, uppdatering, analys och optimering
 • Ansvara för analysering av kampanjer via exempelvis Google

Om dig

Till det här uppdraget söker vi dig med ett stort tekniskt intresse och goda datakunskaper. Ditt arbetssätt är proaktivt och strukturerat, utan rädsla vågar du prova nytt och utveckla. Du besitter en god analytisk förmåga och ser lösningar där andra ser problem. För att axla rollen på bästa sätt tror vi även att du tidigare har arbetat inom B2C på ett konsumentdrivet företag, samt har erfarenhet av försäljningsdrivande media. Du är en mål- och resultatorienterad person och levererar alltid med hög kvalitet. Mot din omgivning är du lyhörd och har en god kommunikativ förmåga. Du vet hur du når ut med budskap på bästa sätt, både i tal och skrift.

Önskad bakgrund

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom marknadsföring och/eller kommunikation
 • Minst 3 års erfarenhet av liknande arbete
 • Erfarenhet av att arbeta med SEO och förståelse för tekniken bakom
 • Erfarenhet av att skriva redaktionella texter för digitala kanaler, uttrycker dig väl skriftligt på svenska
 • Kunskap i CMS-system, Google 360-suite, Facebook Ads, Google- /Adobe Analytics

Om SGDS
SGDS Gruppen AB
är moderbolag till några av Sveriges största handelsbolag för proffs inom bygg och installation – Dahl och Optimera. Byggbranschen är expansiv och i behov av snabb service, vi arbetar med tusentals produkter som våra kunder behöver på rätt plats i rätt tid. Vi har ett stort centrallager i Järfälla, ca 180 butiker runt om i landet och en omfattande digital handel för tusentals kunder dagligen.

I gruppen arbetar ca 3 000 medarbetare, vi drivs av försäljning, service och kontakt med våra kunder.

Intresserad?

Känner du att detta är rätt för dig? Skicka då in ditt CV samt ett par exempel från din portfölj via ansökningsknappen nedan. Önskar du mer information eller har frågor om uppdraget, kontakta rekryteringsassistent Jennelie Hedman jennelie.hedman@wise.se eller ansvarig konsultchef Eva Erlandsson på ee@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om KiMM och Wise Professionals

Vi på KIMM är specialister på rekrytering och attraktion inom kommunikation och marknadsföring. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Öresund och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar. Exempel på organisationer som vi samarbetar med hittar du här.

Är du nyfiken på att arbeta som konsult genom oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären. Det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om

Liknande jobb