Chief Communications Officer till Advokatfirman Lindahl

Stockholm

Brinner du för affärsinriktad kommunikation och att kreativt bygga varumärke? Här finns ett spännande tillfälle att få leda marknads- och kommunikationsarbetet hos en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer.

Sök rollen Senast 7 augusti, 2022

Om rollen

Advokatfirman Lindahl rekryterar nu en chef med ansvar för varumärke, marknad, kommunikation och säljstöd. Rollen har ett övergripande ansvar för all kommunikation, marknadsföring och gemensamt säljstödjande arbete.

I arbetsuppgifterna ingår att utveckla och knyta ihop bolagets vision, värderingar och bygga Lindahls berättelse gentemot alla intressegrupper, internt likväl som externt. Rollen ansvarar för att leda och driva den strategiska kommunikationsagendan och förflyttningen framåt, stärka relationerna med klienter och affärspartners och bidra till att utveckla Lindahl som en attraktiv arbetsplats.

Du kommer bland annat att:

 • Ansvara för bolagets interna och externa kommunikation.
 • Utforma kommunikationsstrategier och planer för nästa generations relationsbyggande med klienter, affärspartners, medarbetare och nya talanger.
 • Bistå med proaktiv mediehantering och storytellling med fokus på varumärkesstärkande aktiviteter och employer branding.
 • Ansvara för varumärkesstrategi, budskapsformulering och kommunikationsplaner och aktiviteter som tydligt skapar förflyttning av varumärket och levandegör företagets berättelse.
 • Beställa och skapa relationsskapande event.
 • Ansvara för budget, investeringar och samordnade upphandlingar och inköp inom kommunikation, marknadsföring etc.
 • Mäta, utvärdera och utveckla företagets olika kommunikationskanaler och image hos viktiga målgrupper, inte minst genom kreativ och proaktiv internkommunikation.
 • Säkerställa kontinuerligt arbete med företagskultur och värdegrund.
 • Samarbeta med övriga centrala affärsstöttande funktioner och medarbetare på samtliga sex kontor.

I rollen rapporterar du till Chief Executive Officer som är placerad i Stockholm tillsammans med flertalet medarbetare inom marknads- och kommunikationsavdelningen. Placeringsort är förhandlingsbart men bör helst vara vid kontoret i Stockholm. Placering är även möjlig vid något av byråns övriga kontor men då bör hänsyn tas till att det kan bli en del resande till Stockholm.

Om dig

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från strategiskt kommunikationsarbete, varav en tid i ledande befattning. Du är affärsinriktad och har en strategisk förmåga men kan även vara operativ. Du motiveras av att driva förändring och utveckling utifrån en kreativ vision.

Vi ser gärna att du har:

 • Erfarenhet inom försäljningsstödjande kommunikation och metoder.
 • Erfarenhet från varumärkesarbete och positionering, där man lyckats koppla varumärket och dess löfte till meningsfulla värden och insikter för både interna och externa målgrupper.
 • Erfarenhet av att ha arbetat i en partnerstyrd miljö eller konsultorganisation är meriterande.

Som person är du driven, energisk och nyfiken. Du söker upp möjligheter proaktivt, följer upp och utvärderar. Som ledare är du trygg i din kompetens och tydlig i din kommunikation, och har en god förmåga att skapa goda relationer och få inflytande. Du coachar och litar på dina medarbetare.

Om Lindahl

Lindahl är idag en av landets största affärsjuridiska advokatbyråer med närmare 270 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister.

Lindahl har som mål att vara en av landets främsta affärsjuridiska advokatbyråer både vad gäller leveranserna till klienterna och som arbetsgivare. Vi har därför en hög ambition vad gäller såväl vår externa som interna kommunikation och marknadsarbete. För att målen i vår affärsplan ska nås krävs att såväl jurister som affärsstödjande personal levererar effektiv nytta och agerar proaktivt med ett stort engagemang för att genomdriva utvecklingen.

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser gärna att du bifogar ett kort personligt brev där du berättar din historia och hur du tror att din erfarenhet skulle bidra i rollen.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se.

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 7 augusti, 2022

Kontakta mig för mer information

Malin Myhrman

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 7 augusti, 2022

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Digital Marketing Manager to Munters Group

Munters is the original innovator in climate control since 1955. We are now looking for a Digital Marketing Manager to oversee the strategy, growth, and implementation of the marketing and advertising campaigns of our FoodTech Business Area, with a focus on digital channels. If you are an experienced digital marketing specialist ready to take a leading position, this might be the role for you!

Stockholm Sista ansökningsdag: 7 juli, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Junior Marketing Coordinator till internationellt bolag inom motorindustrin

Nu söker vi dig som vill arbeta operativt med marknadskommunikation och implementeringen av CRM-system.

Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals med start i mitten av augusti fram till sommaren 2023 – med goda utsikter att bli förlängt.

Häng med på en rolig och fartfylld resa genom att klicka ”ansök” nedan!

Detta är ett konsultuppdrag hos Yamaha Motor Scandinavia via Wise Professionals med start i mitten av augusti fram till årsskiftet – med goda utsikter att bli förlängt.

Häng med på en rolig och fartfylld resa genom att klicka ”ansök” nedan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Digital Marketing Manager till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Är du på jakt efter en roll där du får användning för dina kunskaper inom digital marknadsföring, och där du erbjuds en blandning av strategiska och operativa arbetsuppgifter? Nu söker Länsförsäkringar Fastighetsförmedling efter en Digital Marketing Manager som kan gå in som konsult under 12 månader. Läs mer om detta uppdrag och tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag!

Stockholm Sista ansökningsdag: 5 juli, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Marketing Automation Specialist to a bank in Stockholm

Do you want to play a central role in an exciting and transformational journey to become the most data driven bank in the world? Here is your chance!

Our customer is one of the biggest banks in the Nordics who has their headquarter in the north of Stockholm. This is an assignment at KiMM/Wise Professionals with start as soon as possible according to agreement and lasts initially until the end of December with the possibility to be extended.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer & ansök

CRM koordinator till Öresundskraft!

Vår kund Öresundskraft har påbörjat en resa där de går mer och mer mot digital och differentierad kommunikation längs hela kundlivscykeln och baserat på deras budskap från kund- och beteendedata. Målen är tydliga gällande kundnöjdhet, digital konvertering och kanalförflyttning samt att effektivisera och automatisera det egna arbetet.

Skåne Sista ansökningsdag: 10 juli, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök