Siemens söker en nordisk kommunikatör med operativt och strategiskt ansvar

Tillsatt

Stockholm Konsultuppdrag

Har du ett brinnande intresse för kommunikation och förmågan att självständigt och målinriktat driva processer framåt? Har du arbetat nära sälj och tycker om att arbeta i en affärsdriven organisation?

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Till Siemens söker vi nu en nordisk kommunikatör. Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid, med omgående start, heltid sex månader. Uppdraget är placerat på Siemens kontor i Arenastaden, Solna. 

Om jobbet
I rollen som kommunikatör är du en så kallad business partner till Building Technologies divisionen, för vilka du kommer att ansvara för både strategisk och operativ marknads- och interkommunikation.  Du blir en nyckelspelare i det gemensamma arbetet med att skapa värde för våra kunder och partners och du förväntas agera som en strategisk partner till divisionsledningen, både i Sverige och i Norden. Vidare kommer du att ansvara för att divisionen hela tiden marknadsför sig på det mest effektiva sättet för att uppnå divisionens affärsmål. Din roll innebär att du är med och utvecklar och leder divisionernas satsning på att bli ledande leverantörer inom sina marknadssegment. Det kräver att du sätter dig in i säljprocessen och vilka mekanismer som påverkar den.

Du kommer att ha många kontaktytor, såväl internt som externt, såväl lokalt i Sverige som i vår nordiska och övriga internationella organisation. Exempel på arbetsuppgifter;

  • Ansvara för extern och intern kommunikation samt marknadsföring
  • Ansvara för utveckling och implementering av den nordiska kommunikationsplanen.
  • Sträva efter ett integrerat arbetssätt där egna, köpta och förtjänade, digitala och analoga kanaler samspelar för bästa effekt

Din profil
Du har relevant utbildning inom kommunikation, marknadsföring och/eller digitala kanaler från högskola eller universitet. Vi söker dig som har god erfarenhet av såväl strategiskt som operativt kommunikations- och/eller marknadsföringsarbete, från B2B-bolag med verksamhet i flera länder. Det är till stor fördel om du har arbetat i ett större techbolag samt arbetet med change management.  

Du är van att arbeta utifrån ett affärsperspektiv och har erfarenhet av att skapa och optimera digitala kundresor. Vidare har du intresse för att förstå målgruppens behov och hur köpbeteenden utvecklas över tid. För att lyckas i rollen är du en driven person med god kunskap och erfarenhet av att arbeta med produktion och uppföljning av innehåll på digitala plattformar. Du har förståelse för digitala marknadsföringsmekanismer. Du är målinriktad, tar aktivt ansvar och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Vi ser gärna att du är en strukturerad individ som är trygg i din kompetens och drivkraftig i din framtoning.

Har du därutöver erfarenhet av, eller intresse för, samhällsutmaningar som urbanisering och infrastruktur är det positivt. Du ska tala och skriva svenska och engelska flytande.

Om Siemens
Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalisering i mer än 165 år. Företaget är verksamt i mer än 200 länder, med fokus på områdena elektrifiering, automation och digitalisering. Under verksamhetsåret 2016, som avslutades den 30 september 2016, genererade Siemens en omsättning på 79,6 miljarder euro och hade 351 000 anställda världen över. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Arenastaden, Solna. Det senaste verksamhetsåret (2016) var omsättningen för Siemens Sverige ca 16,6 miljarder kronor. Läs mer på www.siemens.se.

När du blir en av oss
Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Jag som arbetar med detta uppdrag är konsultchef, Paola Banegas pb@kimm.se.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Siemens AB

Evenemangsgatan 21, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Digital Kommunikatör till Anticimex

Till Anticimex söker vi nu en digital kommunikatör. Är du bra på att skriva texter som driver trafik? Är du en fena på att skapa innehåll som är anpassat efter olika kanaler och målgrupper? Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär? Bli då en del av marknads- och kommunikationsteamet på Anticimex huvudkontor i Stockholm.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist till Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är en koncern med några av Sveriges främsta restaurangvarumärken. Vi driver bland annat Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Emmer på Ulriksdals Värdshus. Flera av våra restauranger har en lång och anrik historia som varit med och format svensk gastronomi.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Automation Specialist till Akavia

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sociala Medier ansvarig till Rusta

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer