Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

E – Commerce Manager

Vill du vara med oss på vår digitala resa där e-handel står i fokus? Vi på Luna AB befinner oss i ett spännande stadium där vi bland annat vill etablera oss på den digitala kartan och genom webbanalys, optimering och kampanjer öka e-handeln. Låter det här intressant så kanske du är vår nästa E-Commerce Manager?

I över 100 år har Luna erbjudit marknadens bredaste sortiment av verktyg, maskiner och andra förnödenheter för professionella användare inom industri, bygg och offentlig verksamhet. Vi på Luna befinner oss i en spännande utvecklingsfas där nästa steg är att sätta den nylanserande hemsidan på den digitala kartan. Ambitionen är att hemsidan, genom analys, optimering och kampanjer, ska bli hjärtat av organisationen. Här kommer du som E-Commerce Manager vara en viktig aktör i det fortsatta arbetet. Vill du följa med på vår resa?

Rollen
Som E-commerce Manager hos Luna får du fullt ansvar att driva de affärer som sker via hemsidan. I samverkan med övriga sälj- och marknadsföringsaktiviteter och din kreativa ådra, bidrar du till att öka bolagets totala effektivitet och lönsamhet. Ambitionen är att hemsidan ska bli organisationens hjärta i verksamheten för sortiment, försäljning och marknadsföring. Rollen är både strategisk och operativ, där uppdraget är att skapa ett attraktivt digitalt skyltfönster gentemot strategisk utvalda målgrupper.

Rollen är placerad på den centrala marknadsavdelningen i Alingsås som samarbetar med våra säljorganisationer i Norden och internationellt. Du rapporterar till Marketing Director och du kommer att ha ett nära samarbete med vår Content Inbound Marketing Manager. Tillsammans kommer ni att få skapa och bygga, både rollerna och strategin framåt.

Din profil
För att lyckas i din roll som E-commerce Manager ser vi att du har tidigare erfarenhet av e-handel och gärna i kombination med B2C-försäljning. Ett stort plus är att du har arbetat med IBM Commerce som handelsplattform.  Du har erfarenhet av webbplatsoptimering, webbanalys och kampanjer. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Då rollen som E-commerce Manager är ny hos oss, ser vi att du som person är självständig, initiativtagande och strukturerad. Du är bra på att se nya möjligheter, tänka affärsmässigt samt att bygga relationer. Din analytiska förmåga hjälper dig att göra rationella bedömningar utifrån tillgänglig information där fokus på kundbehov, kundtillfredsställelse och försäljning ligger dig varmt om hjärtat.

Vårt erbjudande
Vi är en organisation med korta beslutsvägar och vi har ett stort engagemang och passion för verktyg, maskiner och affärer. Vi erbjuder dig en organisation som är i konstant utveckling och du kommer vara en viktig i aktör i arbetet i att bli ännu mer lönsamma, effektiva och framgångsrika.

Om oss
I över 100 år har Luna erbjudit marknadens bredaste sortiment av verktyg, maskiner och andra förnödenheter för professionella användare inom industri, bygg och offentlig verksamhet. Luna är idag Nordens ledande leverantörer av högkvalitativa verktyg och maskiner. Luna samarbetar med över 500 leverantörer och har förutom ett egenutvecklat sortiment inom elverktygstillbehör, maskiner och tryckluftsteknik också egna självständiga varumärken som Grunda, Ferax, Hvid Interior, Structur Scandinavia, Limit och Mareld Pro Lighting. Luna finns representerade i egen regi i 8 länder.

Luna ingår i Bergman & Beving koncernen som äger och förädlar bolag som utvecklar och marknadsför starka varumärken till professionella användare inom industri och bygg – främst i Norden, Baltikum och Polen.

Låter detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. KIMM arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns KIMM i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Linda Holmberg på telefon 0760-001877 alternativt via email linda.holmberg@wise.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. 

Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2017-11-14. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller vår rekryteringsprocess både personlighetstester och intervjuer.

Varmt välkommen med din ansökan!