Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikationspartner till Sveaskog

Har du bred erfarenhet av att arbeta inom kommunikationsområdet och är van att utveckla samarbeten med lokalpress och media? Är du proaktiv och har förmåga att skapa förtroende och bygga relationer? Har ett samhällsengagemang och är politiskt intresserad? Då tror vi att den här rollen är intressant för dig!

Nu söker vi en Kommunikationspartner marknadsområde nord till Sveaskog. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Umeå eller Piteå.

Erbjudande

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Vi erbjuder dig skogen – en levande och förnybar råvara, spännande framtidsprodukt och vacker arbetsplats. Som Kommunikationspartner får du dessutom en viktig roll i vår kedja som får skogen och Sverige växa.

Mer om Sveaskog

Vårt ansvar går bortom att vara skogsbrukare. Eftersom vi brukar skogen på uppdrag av staten – tar vi hand om skogen så att den kan fortsätta fylla en viktig funktion i framtiden. Vår vision är att vara Sveriges ledande skogsföretag. För att lyckas behöver vi engagerade medarbetare. Människor med ansvarskänsla och initiativförmåga. Människor som vill hjälpa till att odla välstånd och klimatnytta i hela Sverige. Ditt arbete gör skillnad och bidrar till samhället i flera avseenden; ekonomiskt, miljömässigt och socialt. Läs mer om oss här: www.sveaskog.se

Om rollen

I rollen som Kommunikationspartner är ditt uppdrag att stödja marknadsområdet genom att arbeta proaktivt med samtliga kommunikationsfrågor. Fokus i rollen kommer att vara arbete med press- och samhällskontakter/politikerkontakter. Du kommer också att medverka till att bygga varumärke och position med syfte att skapa goda relationer med olika intressenter. Du är en del av Kommunikationsavdelningen, rapporterar till HR- och Kommunikationschefen och arbetsleds av chefen för marknadsområde nord. Resor inom Sverige förekommer med ett par tillfällen i månaden. Dina arbetsuppgifter innefattar exempelvis:

  • Strategiskt och operativt kommunikationsstöd för verksamheten i norra Sverige
  • Kontakt och samarbete med lokalpress och media
  • Bygga relationer med relevanta lokala aktörer exempelvis kommunpolitiker och intresseorganisationer
  • Delaktig i informationsmöten och stöttar upp gällande kunskap om kommunikation och media
  • Producera och målgruppsanpassa text och budskap för olika kommunikationskanaler med stort fokus på digitala kanaler
  • Ta fram kommunikationsmaterial till kundmöten och mässor
  • Ansvara för utvecklingsprojekt inom kommunikationsområdet
  • Sitter i ledningsgruppen för marknadsområde nord

Om dig

Vi söker dig som har relevant och bred erfarenhet av operativa och strategiska arbetsuppgifter inom kommunikationsområdet. För att lyckas i rollen är du van att ha kontakt och samarbeta med press, media, kommunpolitiker och intresseorganisationer. För att trivas i rollen tror vi att du är proaktiv och handlingsinriktad med förmåga att skapa förtroende och utveckla samarbeten. Du trivs i en bred roll och kan prioritera, strukturerar och planera ditt eget arbete. Om du har ett samhällsengagemang och är politiskt intresserad tror vi att du kommer trivas extra bra i den här rollen.

Intresserad? Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar Sveaskog med KIMM. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Camilla Waernelius via mejl cw@kimm.se eller på telefon 08-555 290 00 för mer information eller om du har frågor om tjänsten. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.kimm.se så snart som möjligt, dock senast 2018-06-13.

 

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal