Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Innehållsproducent till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och har erfarenhet av taktiskt och operativt kommunikationsarbete? Vi söker en vass skribent och innehållsproducent som vill arbeta med flera delar av kommunikationshantverket hos oss på Veidekke.

Veidekke är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag och det finns flera anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta hos oss på Veidekke. Det främsta är att vi alla på Veidekke är gäng innovativa och prestigelösa medarbetare. Veidekke erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete i ett modernt företag som varje dag arbetar utifrån våra värderingar. Vi har ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov. Därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Tillsammans äger vi ca 20% av Veidekke och är koncernens näst största ägare. Som innehållsproducent hos Veidekke får du möjlighet att vara med och forma en bred nyckelroll som kommer agera ett operativt stöd inom kommunikationsteamet.

Om rollen:                                                                                                                                                        

Som innehållsproducent kommer du att arbeta med intern och extern kommunikation och tillsammans med hela organisationen bedriva ett aktivt kommunikationsarbete. Tjänsten innebär allt från att skapa filmer via mobilen eller i vår egna studio och att skriva för vår webb till att skapa innehåll i olika format för såväl traditionell som digitala och sociala kanaler. Du blir vår expert på att skapa intresseväckande och målgruppsanpassat innehåll i olika format internt och externt. Här erbjuds en viktig funktion i ett centralt kommunikationsteam. Du rapporterar till Kommunikationschef som sitter i trevliga lokaler i Solna Business Park.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Skapa och publicera innehåll i samtliga våra kanaler
 •  Skapa och genomföra kommunikationsplaner
 • Stötta och rådge andra medarbetare i hur de kan använda kommunikation till genomförande av workshopar, produktion av texter och publicering i olika kanaler, samt projektledning av kommunikationsaktiviteter
 • Du ger råd och coachar ledare kommunikationsfrågor
 • Planerar, genomför och följer upp interna och externa kommunikationsaktiviteter
 • Samarbetar med övriga kollegor i koncernens och Sveriges kommunikationsteam kring strategier, innehåll och budskap i olika kanaler, men också med andra medarbetare i organisationen

Vi söker dig som har

 • Relevant utbildning inom kommunikation och/eller marknadsföring, journalistik, eller PR från högskola eller t ex Berghs. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Flerårig och aktuell erfarenhet av arbete med intern och extern kommunikation, med fördel från en större organisation med geografisk spridning.
 • Erfarenhet av att skapa målgruppsanpassat innehåll för olika kanaler och syften, digitala såväl som traditionella, bild som rörligt och kommunikation som ger effekt.
 • God kunskap inom layout, formgivning (Adobe CC)
 • Erfarenhet av storytelling i text, bild och grafik.
 • Erfarenhet av att planera, samordna, genomföra och följa upp kommunikationsaktiviteter eller projekt
 • Erfarenhet av att bevaka omvärld, media och ”kroka” vår verksamhet till trender/debatter m.m.
 • Erfarenhet av att vara beställare av kommunikationstjänster såsom t ex kreatörer, fotografer, copywriters, 
 • Goda kunskaper inom Copywriting, SEO utifrån ett innehållsperspektiv och av arbete i CMS
 • Erfarenhet av att skapa innehåll i olika format såsom ljud, bild och video
 • Mycket goda kunskaper inom Office-paketet, analys av kommunikation, Adobe CC och meriterande med CMS-erfarenhet och Sharepoint
 • Meriterande att ha en bakgrund som reporter/journalist

Så här tror vi att du är

För att trivas i rollen är du en kommunikativ och prestigelös person som trivs med att ta ansvar från start till mål i en variationsrik roll och har förmågan att skapa relationer internt som externt. Du älskar att arbeta med text för olika målgrupper och har erfarenhet av att själv aktivt driva kommunikationsarbete och vet hur man attraherar kunden, sökmotorer och värdesätter optimering samt uppföljning. Som person är du nyfiken och håller dig uppdaterad i nya trender samt visar intresse för vår verksamhet. Utifrån uppsatta mål är du självgående med hög drivkraft och engagemang samt har en förmåga att få saker att hända.

Om oss

Veidekke startade med vägbeläggning (därav vårt namn) i Norge redan 1936 och har sedan dess byggt samhälle och infrastruktur i Sverige, Norge och Danmark. Idag är vi Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. På Veidekke är involvering centralt. Vi lever efter devisen ”Involverande krafter. Kollektiv intelligens” och är övertygade om att fler hjärnor tänker bättre än en. Ju fler kockar desto bättre soppa helt enkelt. Därför involverar vi alltid alla parter i våra projekt – från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slutkund.

Intresserad? Välkommen med din ansökan!

Vad händer nu? I denna rekrytering samarbetar Veidekke med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson sa@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev* via www.kimm.se senast 2019-05-05. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal