Content Manager till ICA-handlarnas Förbund

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Vill du jobba kreativt och affärsmässigt med innehåll, digitala strategier, målgrupps- och kanalanalyser för att nå ut till våra målgrupper – Sveriges ICA-handlare och intressenter i omvärlden? Är du en skicklig redaktör med god känsla för att strukturera, skapa och producera innehåll som väcker intresse och engagemang? Då ska du ta chansen att söka en nyinrättad och rolig tjänst som Content Manager hos ICA-handlarnas Förbund.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Kollektivavtal

Ditt nya jobb 

Som Content Manager ansvarar du för att ta fram och implementera strategier för att nå våra målgrupper med rätt innehåll, i rätt kanaler och med rätt ton. Du leder också det redaktionella arbetet och ska se till att content skapas, publiceras och uppdateras i interna och externa digitala kanaler. Du producerar både själv och samordnar/projektleder andra interna och externa resurser för att få flödet att fungera. En viktig del i din roll är att analysera relevanta mätdata om hur innehållet sprids och används, samt jobba med ständig datadriven utveckling.

Du ingår i Kommunikationsavdelningen och arbetet sker i nära samverkan med dina kommunikationskollegor, övriga enheter inom ICA-handlarnas Förbund samt olika externa leverantörer. Då rollen som Content Manager är ny har du stora möjligheter att vara med och bidra till att skapa effektiva arbetssätt och processer.  

Om företaget

ICA-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges ICA-handlare och huvudägare till börsnoterade ICA Gruppen. Vi är cirka 40 medarbetare och jobbar med löpande medlemsservice, utveckling av befintliga och potentiella ICA-handlare, affärs- och branschanalyser, kommunikation och opinionsbildning samt samhällsengagemang. Vi satsar också på aktiviteter som stärker handeln som bransch.

Tron på kraften i både individen och det gemensamma är grunden för våra värderingar som vi delar med ICA-butikerna, ICA Gruppen och dess verksamheter.

Enkelhet: Vi tänker enkelt först

Entreprenörskap: Vi skapar möjligheterna

Engagemang: Vi gör skillnad 

Dina arbetsuppgifter 

 • Utarbeta strategier för innehåll till våra målgrupper
 • Ansvara för framtagande, publicering och uppdatering av innehåll (text, bild, rörligt) i kanaler som webb, intranät och appar 
 • Själv skriva texter samt beställa, kravställa och följa upp content-produktion från byrå, frilansare, interna resurser
 • Upprätthålla och underhålla redaktionsplanen
 • Samla in, följa och analysera mätdata om hur innehållet sprids och används, arbeta med datadriven utveckling
 • Utbilda och stödja medarbetare i att producera och publicera innehåll
 • Driva vår närvaro i sociala medier
 • Hålla dig uppdaterad och informera om utvecklingen på området 

Din profil 
För att lyckas i rollen ser vi att du har arbetat som Content Manager eller i en liknande roll och har ett antal års erfarenhet av att skapa innehåll, strategiskt och operativt. Du har också relevant utbildning inom media och kommunikation. 

För att trivas hos oss ser vi att du är driven, strukturerad och utvecklingsorienterad. Du är van vid att ta egna initiativ och att driva saker självständigt samtidigt som du har lätt att samarbeta och trivas i olika sammanhang. Du är en god kommunikatör och säker skribent med stort intresse för att skapa innehåll som berör och engagerar. Du är teknikintresserad och duktig på att förstå och använda digitala verktyg.

Du förväntas ha goda kunskaper i: 

 • Webbpublicering (EpiServer eller annat)
 • Uppdatering av innehåll i appar
 • Digitala nyhetsbrevs- och enkätverktyg (Apsis el dyl)
 • Webbanalys, Google Analytics
 • Adobe CS (InDesign och Photoshop)
 • Office 365 (SharePoint och PowerPoint)
 • Sökmotoroptimering (SEO) 
 • Marknadsföring i sociala medier (Facebook, LinkedIn,Twitter, Instagram etc)

Dina personliga egenskaper är av stor vikt! Vi tror att rätt person för uppdraget är en utåtriktad, leveransfokuserad och social person som har lätt för att hantera olika typer av människor. Du är en doer som gillar att arbeta strukturerat, få saker att hända och vill ta egna redaktionella beslut. Du trivs med parallella projekt, tempo och att jobba operativt såväl som strategisk. Du är serviceinriktad och har inga problem med att hoppa in och hjälpa till där det behövs. 

Har vi fångat ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar ICA-Handlarnas Förbund med KIMM & Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller på kimm.se och du får då svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna Talent Acqusition Specialist Jessica Andersson ja@kimm.se eller ansvarig rekryteringskonsult Malin Clavering mc@kimm.se. Vi ser fram emot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2020-01-12. Vi tar inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker med start den 7/1 och sedan löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi vill uppmärksamma dig på att vi som arbetar i den här processen kommer vara lite lediga under jul och nyår och vi är tillbaka på kontoret den 7 januari, 2020.

 
Skicka in din ansökan idag!  

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Kommunikatör med redaktionellt fokus till Nordic Growth Market (deltid)

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll för digitala kanaler? Har du erfarenhet och/eller god kännedom om finansmarknaden och aktiehandel? Då kan rollen som Redaktör / Kommunikatör för NGMs webb och sociala medier vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete inom finansbranschen, är driven och har intresse för att arbeta med text, foto och film. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Webbanalytiker till Miljonlotteriet

På Miljonlotteriet kämpar vi för ett samhälle där ingen far illa av alkohol eller andra droger. För att möta framtiden förnyar vi oss och ställer om till en mer datadriven kommunikation samtidigt som vi utvecklar vår försäljning. Har du framgångsrikt arbetat med analyser och insikter med fokus på ökad konvertering hoppas vi att du vill göra skillnad tillsammans med oss.

Göteborg Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Specialist

Har du erfarenhet av att förstå och skapa framgång utifrån ett digitalt marknadsföringsperspektiv? Drivs du av att vara del i ett team och företag som skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle? Då kan denna roll vara precis det du söker. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Marketing Specialist i uppbyggnaden av ett nytt varumärke, en ny avdelning och en ny roll.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Kommunikatör internkommunikation

Vi söker nu en Kommunikatör med ansvar för internkommunikation. Som Kommunikatör hos Arriva kommer du att spela en viktig roll i de utvecklingsprojekt och den digitala transformation som präglar vårt kommunikationsarbete.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer