Communication & PR Manager

Tillsatt

Stockholm

Adapteo skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Communication & PR Manager i uppbyggnaden av ett nytt varumärke!

I denna rekrytering samarbetade Adapteo med KIMM och tjänsten är nu tillsatt. Har du behov av en liknande kompetens, söker du en liknande roll som din nästa utmaning eller önskar du mer information eller har andra frågor om rollen, kontakta gärna rekryteringskonsult Malin Clavering  mc@kimm.se.

Adapteo är ett nyskapat varumärke som skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle. Nu söker vi en Communication & PR Manager till vårt huvudkontor i Stockholm, och som tar en aktiv roll i uppbyggnaden av varumärket, avdelningen och rollen.

Om rollen
Som Communication & PR Manager på Adapteo agerar du expert och har ett helhetsansvar för all förtjänad media främst inom Norden men även på europeisk nivå. Du har god förmåga att jobba med nyhetsvärderingen och medielogiken i det digitala landskapet, inklusive sociala medier, och tar ett operativt helhetsgrepp för varumärkesstärkande PR och vägledning av talespersoner. Omvärldsbevakning och trendspaning för att snabbt identifiera händelser som vi kan ”haka på” för att förstärka vår proaktiva kommunikation i realtid är också en viktig uppgift.

I din roll ansvarar du också för att vidareutveckla och implementera strategier för PR, varumärkeskommunikation och internkommunikation. Du arbetar också med vårt employer brand tillsammans med HR-avdelningen, med Adapteos kärnvärden som grund. Dina externa kontaktytor är många och internt jobbar du korsfunktionellt och nära både marknad, hållbarhetsavdelningen, HR och koncernledningen. Du förväntas ha ett proaktivt arbetssätt och vana att växla mellan strategisk planering och taktiskt/operativt genomförande. Du tillhör marknads- och kommunikationsavdelningen och rapporterar till Marknad- och Kommunikationsdirektör för koncernen.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Ansvar för att utveckla medierelationer till journalister
 • Delaktig i att utveckla, driva och förankra Adapteos varumärke och dess kärnvärden med tydligt kund-, kultur- och affärsfokus
 • Tala till våra olika målgrupper och generera synlighet för Adapteo på alla marknader
 • Ansvar för att driva och skapa PR och dess innehåll (varumärke, hållbarhet, Public Affairs), från idé, till projektledning till implementering.
 • Skriva debattartiklar och taktiskt driva opinion i de frågor som har störst betydelse för Adapteos varumärke
 • Driva och skapa innehåll för Adapteos kanaler
 • Ansvar för internkommunikation och de interna kommunikationskanalerna
 • Medieträning av talespersoner
 • Utbilda organisationen i förtjänad kommunikation och internkommunikation

Utbildning och erfarenhet

 • Relevant akademisk utbildning.
 • Erfarenhet av att arbeta proaktivt med PR, företagskommunikation och internkommunikation (strategi, planering och genomförande) gärna på europeisk nivå
 • Erfarenhet av att utveckla och arbeta med hållbarhetskommunikation
 • Erfarenhet av att utveckla och arbeta med kriskommunikation.
 • Van skribent och kommunikatör med mycket god presentationsförmåga på svenska och engelska i tal och skrift

Vem är du?

Vi tror att du har arbetat ett antal år efter examen, antingen i en liknande organisation eller på PR- eller kommunikationsbyrå och nu känner dig redo för att ta steget över till kundsidan. För att lyckas i rollen har du mycket god förmåga att kommunicera och förmedla information till såväl medarbetare, ledningsgrupp och media. Du har en naturlig fallenhet för att skapa relationer och bygga nätverk och ser det som självklart att ditt arbete skapar effekt, affärsvärde och bygger varumärke. För att trivas i rollen är du van att arbeta mot korta deadlines, hantera många parallella arbetsuppgifter och agera i en miljö som är i ständig förändring, ingen dag är den andra lik!

Om företaget
Adapteo är drivande i utvecklingen till ett bättre och mer flexibelt samhälle genom vårt erbjudande av flexibla och anpassningsbara byggnader för temporära och permanenta behov. Framtidens byggande ställer höga krav på flexibilitet, tillgänglighet och hållbarhet, och just detta är fokus för hela vår verksamhet.

Vi är Norra Europas ledande leverantör av anpassningsbara byggnader och är verksamma i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Tyskland. Ursprungligen bildades bolaget som ett dotterbolag till Cramo, men är sedan 2019 helt självständigt, och noterat på Nasdaq Stockholm. År 2018 uppmätte Adapteos omsättning 221 miljoner euro. Vi är idag ca 400 anställda, och har vårt huvudkontor i Stockholm och Vanda.

Adapteo’s kärnvärden ligger till grund för vår verksamhet och vår kultur. Som medarbetare, kund eller annan intressent ska mötet med Adapteo genomsyras av Proaktivitet, Samarbete och Engagemang. Läs mer här.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Marketing Specialist

Har du erfarenhet av att förstå och skapa framgång utifrån ett digitalt marknadsföringsperspektiv? Drivs du av att vara del i ett team och företag som skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle? Då kan denna roll vara precis det du söker. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Marketing Specialist i uppbyggnaden av ett nytt varumärke, en ny avdelning och en ny roll.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Kommunikatör internkommunikation

Vi söker nu en Kommunikatör med ansvar för internkommunikation. Som Kommunikatör hos Arriva kommer du att spela en viktig roll i de utvecklingsprojekt och den digitala transformation som präglar vårt kommunikationsarbete.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Manager till ICA-handlarnas Förbund

Vill du jobba kreativt och affärsmässigt med innehåll, digitala strategier, målgrupps- och kanalanalyser för att nå ut till våra målgrupper – Sveriges ICA-handlare och intressenter i omvärlden? Är du en skicklig redaktör med god känsla för att strukturera, skapa och producera innehåll som väcker intresse och engagemang? Då ska du ta chansen att söka en nyinrättad och rolig tjänst som Content Manager hos ICA-handlarnas Förbund.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Digital Marketing Campaign Manager till SSE Executive Education

Nu söker vi dig som kan allt om automationer, leadsgenererande och konverteringsdrivande aktiviteter. Som Digital Marketing Campaign Manager hos oss får du ta ett övergripande operativt ansvar för marknadsföring och affärsdrivande aktiviteter i våra digitala kanaler. SSE Executive Education är en del av Handelshögskolan och här erbjuder vi dig en spännande och originell miljö där den akademiska världen integreras med näringslivet! Välkommen!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Head of Marketing med försäljningsfokus

Guide Gloves är ett internationellt bolag som utvecklar högkvalitativa arbets- och skyddshandskar. Vår vision är en värld där alla skall vara trygga och säkra på sin arbetsplats, och vi ska nå dit genom att bli den mest innovativa, mest flexibla och snabbast-till-marknaden-tillverkaren av handskar. I världen! Just nu investerar vi kraftigt i att förstärka vår sälj-och marknadsförmåga, och letar därför efter en person som står redo för nästa steg i karriären. Vi söker dig som är full utav energi, passion och kreativitet och erkänt duktig på säljdriven marknadsföring. Detta är en unik möjlighet att få aktivt bidra till att utveckla Guide Gloves till att ta ännu större plats på den internationella marknaden – vill du hänga med?

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer