Marketing Specialist

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av att förstå och skapa framgång utifrån ett digitalt marknadsföringsperspektiv? Drivs du av att vara del i ett team och företag som skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle? Då kan denna roll vara precis det du söker. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Marketing Specialist i uppbyggnaden av ett nytt varumärke, en ny avdelning och en ny roll.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

I denna rekrytering samarbetade Adapteo med KIMM och tjänsten är nu tillsatt. Har du behov av en liknande kompetens, söker du en liknande roll som din nästa utmaning eller önskar du mer information eller har andra frågor om rollen, kontakta gärna rekryteringskonsult Malin Clavering 

mc@kimm.se. Som Marketing Specialist kommer du ha en central roll både inom respektive lokalt marknadsteam och centralt inom koncernen. Adapteos marknadsteams fokus är att förstå verksamheten utifrån ett digitalt perspektiv och dra nytta av digitala verktyg för att skapa leads för ökad försäljning. Det är viktigt att förstå/hantera system och kunna skapa, översätta samt aktivera all inkommande data. Du är en viktig aktör för fortsatt utveckling och tillväxt genom de digitala kanalerna; en lagspelare som ges möjligheter att utveckla och att dela med sig av sin kunskap i respektive europeiskt marknadsteam, att arbeta verksamhetsnära och tillsammans omsätta kunskap till aktivitet.

Om rollen

Som Marketing Specialist kommer ditt huvudfokus att vara att driva och skapa förståelse av digital utveckling och utveckla processer för aktivering med syfte att öka tillväxten för hela bolaget. I ditt arbete ansvarar du för att utveckla, implementera och lära ut taktiker för ökad lead generering och hantering och förbättring av kundupplevelsen genom hela livscykeln. Du utvecklar, förvaltar och säkerställer en affärsnära digital grund, lägger fram förslag, initierar utvecklingsprojekt och skapar digital aktivitet på våra digitala kanaler som webb och sociala kanaler, och i fysisk miljö. 

Adapteo har som ambition att öka sin närvaro digitalt, men också säkra att vi finns närvarande genom alla steg av kundresan oavsett miljö. Din egen nyfikenhet och omvärldsbevakning kommer att spela stor roll för att utveckla och utmana Adapteo i takt med marknadens behov. Dina externa kontaktytor är många och internt jobbar du korsfunktionellt och nära både marknad, sälj och affärsutveckling, hållbarhetsavdelningen, HR och Koncernledningen. Du förväntas ha ett proaktivt arbetssätt och vana att växla mellan strategisk planering och taktiskt/operativt genomförande. Du tillhör marknads- och kommunikationsavdelningen och rapporterar till Marknads- och Kommunikationsdirektör för koncernen. Tjänsten är placerad på huvudkontoret, Hamngatan 13, Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Skapa och dela med dig av digital omvärldsbevakning på ett pedagogiskt och relevant sätt så det blir lätt för organisationen att följa
 • Utveckla och implementera den digitala tillväxtstrategin och planen, från aquisition och conversion till retention
 • Ansvara för våra digitala kanaler och ständigt optimera för ökad synlighet och leads generering.
 • Skapa plattformar för datainsamling och baserat på inkommande data driva agila utvecklingsprojekt inom koncernen
 • Ge aktivt digitalt stöd till respektive marknadsansvarig respektive land på respektive webb-domän samt vald social digital miljö: Driva arbetet med att analysera och dokumentera kundresor, samla in och analysera data, aktivera och följa upp och etablera samarbeten för att nå uppsatta mål.
 • Ansvara för och utföra A/B-testning
 • Ansvarig för att distribution av innehåll, så som publicera på webb och sociala medier och övriga digitala kanaler och säkra maximal synlighet, samt vara behjälplig gentemot övrig organisation
 • Ge input till Adapteos digitala marknadsstrategi och proaktivt ge förslag på aktiviteter utifrån våra målgruppers behov.
 • Arbeta nära IT internt och leda och kravställa mot leverantörer externt
 • Dokumentera arbetssätt och skapa policys för digital struktur och ökad tillväxt

Om dig

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är en social person, att du är en riktig lagspelare som drivs av att se resultat tillsammans med andra. Du är intresserad av samhällsutveckling och vill gärna vara med i ett meningsfullt sammanhang där du bidrar till ett bättre samhälle. Du gillar framtidens digitala spelplan men inser värdet av det mänskliga. Som person är du kreativ, tar gärna initiativ, gillar att utmana och att utmanas. Vi tror att du har följande erfarenheter med dig in i denna roll. Du har;

 • Arbetat 2-3 år eller mer med fokus på digitalt arbete, marknadsaktivering
 • Byråerfarenhet, som digital specialist, digital strateg eller dyl. Ej ett krav men meriterande
 • Arbetat med kundresor, konverteringsarbete, dataanalys och optimering
 • Erfarenhet av aktivering med digital bredd – med förståelse av samtliga digitala kanaler
 • Projektledaregenskaper där man möjligtvis även har byggt upp och gjort om webb
 • God erfarenhet av att skriva och uttrycka dig digitalt; du vet vad som funkar bra och inte och framförallt vet du varför
 • Erfarenhet av att analysera utfall av aktivering i ex. Google Analytics eller liknande verktyg för att dra lärdom av vad som funkar bra eller mindre bra. Du har generellt mycket god inblick i Google och Facebooks annonsprodukter, SEO, och vet om, när och hur du kan använda dig av ex. programmatic, display, retargeting, video och direktkommunikation.
 • Du hanterar program som Adobe CS, G-suite, WordPress
 • Du har god kommersiell förståelse och kommunicerar obehindrat på engelska, gärna svenska.

Om företaget
Adapteo är drivande i utvecklingen till ett bättre och mer flexibelt samhälle genom vårt erbjudande av flexibla och anpassningsbara byggnader för temporära och permanenta behov. Framtidens byggande ställer höga krav på flexibilitet, tillgänglighet och hållbarhet, och just detta är fokus för hela vår verksamhet.

Vi är Norra Europas ledande leverantör av anpassningsbara byggnader och är verksamma i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Tyskland. Ursprungligen bildades bolaget som ett dotterbolag till Cramo, men är sedan 2019 helt självständigt, och noterat på Nasdaq Stockholm. År 2018 uppmätte Adapteos omsättning 221 miljoner euro. Vi är idag ca 400 anställda, och har vårt huvudkontor i Stockholm och Vanda.

Adapteo’s kärnvärden ligger till grund för vår verksamhet och vår kultur. Som medarbetare, kund eller annan intressent ska mötet med Adapteo genomsyras av Proaktivitet, Samarbete och Engagemang. Läs mer här.

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Kommunikatör med redaktionellt fokus till Nordic Growth Market (deltid)

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll för digitala kanaler? Har du erfarenhet och/eller god kännedom om finansmarknaden och aktiehandel? Då kan rollen som Redaktör / Kommunikatör för NGMs webb och sociala medier vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete inom finansbranschen, är driven och har intresse för att arbeta med text, foto och film. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Web & SEO Manager till Axflow

Till Axflow Holding AB i Stockholm söker vi nu en SEO / Web Manager. Det här är ett konsultuppdrag, på heltid, genom KIMM & Wise Professionals. Uppdraget startar i augusti och beräknas att pågå i sex månader, med goda möjligheter till förlängning eller anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Multimedia Designer

Based in our Stockholm office, you will be part of the Visual Media team, which consists of ~80 multimedia designers across several locations. We develop creative concepts and design print and digital media solutions for McKinsey’s many communication needs. McKinsey is a world leading management consulting firm that works with the largest companies in Sweden and across the globe – in the private as well as public sector. Welcome with your application!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Brand Specialist – Yamaha Motor Scandinavia

Yamaha Motor Scandinavia är på en spännande resa och söker nu en erfaren Brand Specialist som vill vara med på resan (bokstavligen!). Med fokus på Yamahas produkter för motorcyklar, ATV och snöskotrar söker vi dig som vill ha ett strategiskt och operativt ansvar för varumärkesarbetet med digitalt fokus kopplat till de nordiska länderna.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Web & Content Communication Manager

Imagine being able to work with something as important as food that makes a difference. Where food helps children grow and develop. Where people sensitive to gluten can eat well and enjoy food just like everyone else. Semper are constantly working to create great products our consumers can trust. We are now looking for a Web & Content Communication Manager

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer