Interim enhetschef vid enheten för kommunikationsstöd till Svenska kyrkan

Tillsatt

Uppsala Konsultuppdrag

Till Svenska kyrkan i Uppsala söker vi nu en interim enhetschef vid enheten för kommunikationsstöd. Det här är ett konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals. Uppdraget startar i början av augusti och beräknas att pågå under sex månader. För rätt person finns det möjlighet till förlängning eller anställning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Enhetens uppdrag

Enheten för kommunikationsstöd till kyrkokansliet har i uppdrag att ge kommunikativt stöd till kyrkokansliets tio avdelningar, vilket innebär både stöd i verksamhet och specifika frågor. I uppdraget ligger också att bidra till att kyrkokansliet kan vara en sammanhållande kraft inom Svenska kyrkan.

På enheten finns ett drygt tiotal kommunikatörer. Enheten ansvarar för stöd till samtliga avdelningar på kyrkokansliet, generalsekreteraren, ledningsgruppen, kyrkostyrelsen och kommunikation kopplat till kyrkomötet. I din roll kommer du att ha kontakt och samarbete med alla dessa och andra intressenter. Det krävs koordinering och förståelse för hur de övriga enheterna på avdelningen arbetar med webb, intranät, produktion, sociala medier och press.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att leda enhetens arbete vilket handlar om att resurssätta kommunikationsbehoven och säkerställa att rätt kommunikationsstöd ges. Det handlar om att fördela arbetet och ansvara för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljöfrågor på enheten utifrån budget och verksamhetsplan. Du representerar avdelningen som helhet och ingår i avdelningsledningen. Enhetschefen rapporterar till avdelningschef, tillika kommunikationschefen.

Kvalifikationer:

 • Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenheter från liknande arbete
 • Minst fem års ledarerfarenhet från inhousebyrå, produktionsbyrå eller konsultchef
 • Minst fem års erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete
 • Erfarenhet av verksamhetsledning, budget- och personalansvar
 • Vana av att fördela arbete och resurssätta och kunna omprioritera utifrån förändrade behov
 • Tydligt och starkt ledarskap som säkerställer att medarbetare och interna uppdragsgivare arbetar tillsammans utifrån gemensamma arbetsprocesser mot definierade mål
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande:

 • Gärna erfarenhet av och förståelse för Svenska kyrkans verksamhet och organisation
 • Arbete i en idéburen, bistånds- eller annan medlemsorganisation
 • Arbete i en politiskt styrd organisation

Personliga egenskaper

 • Du har god förmåga att stödja medarbetarna till ökat ansvarstagande, självledarskap och resultatfokus
 • Du är tydlig och trygg i din ledarroll
 • Du är strukturerad, lyhörd och lösningsorienterad
 • Du är bra på att samarbeta och bygga relationer
 • För att du ska lyckas i ditt arbete är det en förutsättning att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Om avdelningen

Kyrkokansliets kommunikationsavdelning ansvarar för att ge ett effektivt kommunikationsstöd till Svenska kyrkan utifrån ett helhetsperspektiv, ge kommunikationsstöd till kyrkokansliets avdelningar och företräda Svenska kyrkan i vissa gemensamma kommunikationsfrågor.

Kommunikationsavdelningen leds av kommunikationschefen och är indelad i tre enheter. Enheterna är specialiserade utifrån sina uppdrag att ge kommunikationsstöd till kyrkokansliet, ge kommunikationsstöd till stift och församlingar samt samordna den externa kommunikationen, framför allt vad gäller press och sociala medier. Vill du veta mer om Svenska kyrkan och dess verksamhet så är du välkommen att besöka www.svenskakyrkan.se

Om KIMM & Wise Professionals

Vi på KIMM är specialister på rekrytering och attraktion inom kommunikation och marknadsföring. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Öresund och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar. Exempel på organisationer som vi samarbetar med hittar du här.

Arbeta som konsult – bli en del av oss!

Är du nyfiken på att arbeta som konsult, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären. Det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om.

Vad händer nu?

I detta uppdrag samarbetar Svenska kyrkan med KIMM & Wise Professionals. Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta ansvariga konsultchefer Anders Norrman, an@kimm.se eller Sabina Axelsson, sa@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Svenska kyrkan

Sysslomansgatan 4, Uppsala

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Webbanalytiker till Miljonlotteriet

På Miljonlotteriet kämpar vi för ett samhälle där ingen far illa av alkohol eller andra droger. För att möta framtiden förnyar vi oss och ställer om till en mer datadriven kommunikation samtidigt som vi utvecklar vår försäljning. Har du framgångsrikt arbetat med analyser och insikter med fokus på ökad konvertering hoppas vi att du vill göra skillnad tillsammans med oss.

Göteborg Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Specialist

Har du erfarenhet av att förstå och skapa framgång utifrån ett digitalt marknadsföringsperspektiv? Drivs du av att vara del i ett team och företag som skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle? Då kan denna roll vara precis det du söker. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Marketing Specialist i uppbyggnaden av ett nytt varumärke, en ny avdelning och en ny roll.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Kommunikatör internkommunikation

Vi söker nu en Kommunikatör med ansvar för internkommunikation. Som Kommunikatör hos Arriva kommer du att spela en viktig roll i de utvecklingsprojekt och den digitala transformation som präglar vårt kommunikationsarbete.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Communication & PR Manager

Adapteo skapar flexibla och anpassningsbara byggnader för ett mer hållbart och tillgängligt samhälle. Nu söker vi dig som vill ta en aktiv roll som Communication & PR Manager i uppbyggnaden av ett nytt varumärke!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Manager till ICA-handlarnas Förbund

Vill du jobba kreativt och affärsmässigt med innehåll, digitala strategier, målgrupps- och kanalanalyser för att nå ut till våra målgrupper – Sveriges ICA-handlare och intressenter i omvärlden? Är du en skicklig redaktör med god känsla för att strukturera, skapa och producera innehåll som väcker intresse och engagemang? Då ska du ta chansen att söka en nyinrättad och rolig tjänst som Content Manager hos ICA-handlarnas Förbund.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer