DNB Northern Europe söker Kommunikationschef

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

DNB Northern Europe befinner sig mitt i en spännande utvecklingsresa och nu söker vi en Kommunikationschef med digital spets och framtidstänk. Vi söker dig som drivs av att realisera strategier och idéer i praktiken och som vill arbeta nära ditt kommunikationsteam. Ditt uppdrag omfattar såväl extern som intern kommunikation, media, press, sociala medier till ledarkommunikation.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Det här är vi

DNB befinner sig i en bransch i förändring där kundernas förtroende och medarbetarnas engagemang är avgörande för att lyckas. DNB Northern Europe (NE) har ca 450 anställda, intäkter på 3,4 miljarder och omfattar 4 geografier – Sverige, Danmark, Finland och Tyskland, där Sverige är den största marknaden. DNB NE har en tydlig tillväxtstrategi och söker en initiativrik, strategisk och utvecklingsorienterad Kommunikationschef med övergripande ansvar för extern och intern kommunikation som vill vara med på denna resa.

Jobbeskrivning

Kommunikation på DNB NE har under de sista åren gjort ett stort lyft till att bli en viktig kugge i att stötta verksamheten att nå ut tydligare på marknaden. Nu är det dags att ta nästa steg och bygga en kommunikationsavdelning med ca tre medarbetare med breda kommunikationsfrågor och ansvar, där du får stora möjligheter att sätta din prägel. Du rapporterar till DNB Northern Europes Chief Operating Officer som sitter i ledningsgruppen och ansvarar för enheten Business Support. Du kommer att sitta i Business Supports ledningsgrupp men också vara en medlem i DNB NEs extended management team och arbeta nära VD, ledningsgruppen, HR och andra ledare. Tillsammans sitter vi i centrala Stockholm.

Vi tror att effektiv kommunikation är en viktig nyckel i att skapa nya affärer, engagerade medarbetare och ett attraktivt employer brand. Kommunikation drivs inte enbart av specialiserande kommunikatörer utan av våra experter och ledare själva. Ditt uppdrag omfattar såväl extern som intern kommunikation och spänner över allt från media och press, större event, sociala medier, ledarkommunikation, intranät mm.

Eftersom vi är en liten avdelning krävs en hög grad av prestigelöshet & flexibilitet. Dina arbetsuppgifter är bland annat:

 • Ansvara för att utveckla, driva och implementera DNB NEs interna- och externa kommunikation utifrån företagets affärsmål och strategi, i nära samarbete med ledningsgruppen, specialister och DNBs kommunikationsteam på huvudkontoret i Norge
 • Säkra engagerande och målgruppsanpassad kommunikation till innehåll och format i digitala- och analoga kanaler
 • Utveckla och driva systematiskt arbete med kommunikationsfrågor, konkurrent- och trendanalyser samt omvärldsbevakning
 • Leda och utveckla kommunikationsavdelningen inklusive personalansvar för ca 2-3 medarbetare
 • Stödja och inspirera chefer i deras kommunikationsarbete
 • Planera, koordinera och utföra kommunikationsuppdrag och aktiviteter inom ny kommunikation, media, pressfrågor (budskapsplattform & pressmeddelanden) vid behov även kriskommunikation
 • Systematiskt mäta och följa upp effektiviteten av genomförda kommunikationsaktiviteter
 • Ansvara för budget, investeringar och samordnade upphandlingar och inköp inom kommunikation

Det här är du:

 • Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift samt har en god stilistisk förmåga.
 • Minst 5-10 års dokumenterad kommunikationserfarenhet, varav ett antal år som kommunikationschef/-ansvarig på företags- eller affärsområdesnivå
 • Du har kunskap om webb, grafisk produktion, B2B marknadsföring och pressarbete
 • Du har kunskap om data- och insiktsdriven kommunikation i digitala kanaler inklusive sociala medier och sökmotorsoptimering
 • Du har högskoleutbildning inom medier och kommunikation, ekonomi eller motsvarande.
 • Erfarenhet och vana av att arbeta i CMS, utskicksverktyg samt MS Office
 • Du har ett stort intresse för den finansiella marknaden och hållbarhetsfrågor
 • Erfarenhet av att arbeta i finansbranschen ses som meriterande

Vi söker dig som har ett stort intresse för kommunikation mellan individer och kan skapa förtroende. Du är nyfiken, drivande och du har kunskap av att med hjälp av journalistiska metoder producera och publicera innehåll som målgruppen finner givande, informativt och intressant. Allt med avsikt att höja ett varumärke och skapa engagemang. Du är en kommunikativ person som har förmågan att skapa relationer och kan se samband mellan god kommunikation och affärsresultat.

Du är en ledare som är duktig på att leda team, kommunicera en tydlig riktning åt ditt team samt stöttar dem i att prioritera och genomföra. Som person har du lätt för att samarbeta, är flexibel och har förmågan att arbeta självständigt. Du skapar ordning och reda, är lösningsorienterad, levererar på utsatt tid och utifrån uppsatta mål. Tjänsten innebär stort eget ansvar med en stark drivkraft samtidigt som du delar vår övertygelse om att vi blir bättre och effektivare tillsammans.

Vårt löfte till dig

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och för att utvecklas krävs en kultur som främjar mångfald, jämställdhet och balans i livet.

Utöver att bli en del av ett skickligt team erbjuder vi:

 • Flexibel arbetsmiljö – så länge du tillsammans med dina kollegor levererar så är friheten stor
 • Möjlighet att fördjupa din kunskap och bredda din kompetens
 • Hälso- och friskvårdspaket, i form av bland annat hälsoundersökning, friskvårdsbidrag, massage, tjänstepension samt idrotts- och kulturfrämjande aktiviteter

Sök till oss redan idag 

Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de produkter och tjänster som DNB erbjuder. 

I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson sa@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2020-10-8. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger DNB Northern Europe

Regeringsgatan 59, 111 56 Stockholm, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sälj- och Marknadsansvarig till en av Sveriges största byggkoncerner

Vill du arbeta hos en av Sveriges största byggkoncerner med ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling som brinner församhällsutveckling? Då kan rollern som Sälj- och marknadsansvarig vara något för dig. Här får du strategiskt och självständigt driva och genomföra arbetet med försäljning, marknadsföring och kundvård i tilldelade bostadsprojekt. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning samt utökning av tid. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist med redaktionellt fokus till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som Content Specialist för Veidekkes vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete, är driven och har intresse för att producera text, foto och film. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti och 12 månader framåt.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Visual Product Designer till BBH Stockholm

We are seeking a Product Designer with a love for crafting stellar digital experiences and bringing UI to life through motion and pixel perfect implementation. Not only are you a brilliant craftsperson, you are also a team player driven by passion and curiosity that inspires your fellow colleagues to collaboratively create world-class work.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Interim Kommunikatör till uppdrag inom förmögenhetsrådgivning

Nu söker vi en senior kommunikationskonsult som är van att driva flera olika kommunikationsprojekt operativt som strategiskt med fokus på varumärkeskännedom, PR och produktion av innehåll i digitala kanaler såväl som tryckta/traditionella. Det här är ett heltidsuppdrag på minst 6 månader genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer