Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Head of Marketing till Wise Professionals and friends

Stockholm
Nu söker vi en Head of Marketing som strategiskt och operativt ska ansvara för branding, kommunikation och digital försäljning för Wise Professionals med brands, SalesOnly och K2. Tänk att ha ett jobb där du har full frihet att tillsammans med andra proffsiga och nyfikna individer skapa rätt förutsättningar för att ge fler människor möjlighet att verka i sin fulla potential! Där du är del av den strategiska ledningsgruppen som driver utvecklingen för fler bolag och brands - och experten som är en avgörande faktor för att bolaget ska lyckas.

Tänk att ha ett jobb där du har full frihet att tillsammans med andra proffsiga och nyfikna individer skapa rätt förutsättningar för att ge fler människor möjlighet att verka i sin fulla potential! Att göra det i en kontext där målgrupperna är många och tydliga, där det finns mod och tradition att prova nytt och att våga utmana. Där du är del av den strategiska ledningsgruppen som driver utvecklingen för fler bolag och brands – och experten som är en avgörande faktor för att bolaget ska lyckas.

Wise Professionals är en fullservicepartner inom attraktion och rekrytering. Vi vet att rätt människor i rätt sammanhang skapar fantastiska förutsättningar för framgång. Vi är bäst på att skapa strukturer kring attraktion och kompetensförsörjning och vi väljer att göra det mot olika målgrupper. Runt de målgrupperna har vi valt att bygga tydliga brands. Vår plan för 2021 är att fortsätta vår tillväxtresa med ambitionen om att vara bäst i världen inom attraktion och matchning.

DITT UPPDRAG

Det övergripande syftet med rollen som Head of Marketing är att öka vår attraktionskraft mot kunder, kandidater, konsulter samt befintliga och blivande kollegor. Vi letar efter dig som nördigt älskar att med stora och små insatser skapa relevant värde och upplevelser som ger verkliga resultat – och som ska leda till att både företag och individer kan förändra sin egen framtid. Klyschigt? Ja vi vet – och det är sant. Det är nämligen det vi gör, varje dag!

Du är strategiskt och operativt ansvarig för branding, kommunikation och digital försäljning för Wise Professionals, EQonomy, The Pace, KiMM, SalesOnly och K2 Search. Vissa av dessa finns representerade på den nordiska marknaden, andra enbart den svenska. Mål för 2021 är att fortsätta växa och en markant ökning av vår leadsgenerering och konvertering.

DIN VARDAG

I din vardag kommer du att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Ena dagen jobbar du med långsiktiga marknadsplaner och budget och andra dagen detaljuppföljning av vårt marknadsarbete, och digital försäljning – samt agerar expert och stöttar affärsområdescheferna. Mitt emellan kanske du hittar ett bättre sätt att leverera ett stort och avgörande event som Inspiration Lön eller vårt Wiseful Learning. Du kommer att kastas mellan diskussioner om säljpresentationer, upplägg för interna veckomöten, annonskanaler och strategisk verksamhetsutveckling. Hur lätt som helst, eller hur?!

Störst fokus vill vi att du lägger på att öka relevant leadsgenering och konvertering. Du kommer att sätta ramar och strukturer likväl som att skapa, kvalitetssäkra och sprida content samt analysera data. Du ska driva optimering av sökord och landningssidor, styra digitala kampanjer, analysera trafik och klickrate, segmentera, förbättra och optimera.

För att lyckas med detta kommer du ibland att behöva trolla med knäna, ibland kommer du ha hjälp av någon annan kompis från bolaget och ofta tillsammans med vår virtuella marknadsavdelning som har spetskompetens inom inbound, content, webb och sociala medier. Du har också tillgång till vårt koncerngemensamma marknadsforum där du hittar andra lika skarpa marknadsledare som du. Du kommer jobba nära och rapportera till Vd.

VI SÖKER DIG SOM HAR

  • Minst fem års strategisk och operativ arbetslivserfarenhet inom marknadsföring och kommunikation med dokumenterat varumärkesansvar för fler brands.
  • Erfarenhet från att arbeta i en agil och komplex bolagsstruktur
  • Erfarenhet av att driva digital datadriven försäljning av snabbrörliga produkter eller tjänster på strategisk samt operativ nivå med påvisat resultat
  • Stor erfarenhet av att definiera nyckeltal samt följa upp, analysera och rapportera effekt, insikter och rekommendationer
  • Ett digitalt helhetstänk och god erfarenhet av att arbeta i Wordpress, Hubspot, Google Analytics och Adwords samt grundläggande kunskaper av Adobe Photoshop och Indesign
  • Relevant utbildning inom marknad/kommunikation och/eller digital marknadsföring från högskola eller motsvarande t ex Berghs, Hyper Island eller IHM.
  • Goda ledaregenskaper och erfarenhet av att leda med och utan personalansvar och bygga team
  • Känsla för språk och tonalitet samt talar och skriver svenska och engelska mycket bra.

VEM ÄR DU?

Du är en stabil, nyfiken och kreativ person. Med en stark förankring i affär och försäljning har du en strategisk höjd och förmåga att snabbt röra dig mellan strategi, taktik och operativt agerande. Du gillar att arbeta tillsammans med andra och är en grymt driven och strukturerad projektledare. Givetvis är du också en god kravställare som inspirerar och coachar – internt såväl som externt.

Du ser möjligheterna i att använda data på rätt sätt och jobbar effektivt och innovativt genom att sätta nya processer och rutiner samt finjustera arbetssätt för att nå uppsatta mål. I allt du gör har du alltid kund- och affärsperspektiv, du gör inget som inte skapar affärsmöjligheter och affärsnytta. Du strävar efter att ständigt lära nytt, ta in ny teknik och nya tillvägagångssätt. Du har erfarenhet av att äga implementering, utvärdering och utveckling av såväl arbetssätt som system.

PASSAR VI DIG?

Vill du vara med på resan att utmana rekryteringsbranschen tillsammans med oss? Att bli en ”wisare” innebär att jobba med ett gäng modiga, proffsiga och nyfikna kollegor. Vårt varumärke och vår marknadsposition i kombination med möjligheten att påverka är några av de främsta anledningarna till att våra kollegor valt att börja arbeta hos oss. Alla som jobbar här är konsulter och specialister inom sitt eget område, vi är idag över 45 anställda och ca 250 uthyrda konsulter. Vi arbetar branschbrett med starka varumärken och är en del av Wise Group, noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap. Vill du lära dig mer om oss, kolla in wise.se, salesonly.se, K2search.se och wisegroup.se

VÄLKOMMEN TILL OSS!

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil. Vi intervjuar löpande och ser fram emot att få din ansökan senast den 18 december via www.kimm.se där du får svara på några frågor. Vi vill samla in så mycket fakta som möjligt tidigt i processen för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Och om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Anna Bjerkelius, ab@kimm.se eller Sabina Axlesson, sa@kimm.se

Välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Karriärmöjligheter