UX Designer till TietoEVRY

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Att arbeta med User Experience i design av digitala produkter och tjänster kräver kreativitet, kompetens och empati för slutanvändarna och våra kunders situation. TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle. Vi är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Våra nordiska värderingar och vårt nordiska arv styr vår framgång.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

Om Rollen

Som UX-designer kommer du att vara anställd inom TietoEVRYs Customer Experience avdelning och där tillhöra ”Advisory, design & Innovation” -teamet. Du kommer att ha ansvar för att ta fram konceptuella designlösningar. Genom insikt i kundens behov och situation tar du fram wireframes och/eller designlösningar som du kan testa på användare och sedan presentera för kund. I samarbete med teamet skapar du designmallar för webb och/eller mobila lösningar till både stora och små organisationer och företag. Du är bekväm med att skissa för flertalet devices och håller dig ajour med trender och best practice. Vårt dynamiska team som i helhet ansvarar för kompetensen digital design – UX/UI/Service design och Innovation kommer ge dig stöttning och rätt förutsättningar för att lyckas, men det är viktigt att du från början kan komma in och driva egna projekt och ta egna initiativ.

Du rapporterar till Head of Advisory, Design and Innovation.

Ytterligare arbetsuppgifter kan till exempel vara:

 • Skapa designkoncept, färgpaletter, typografi, guidelines, användartester, user journey mapping och wireframes.
 • Leda workshops.
 • Researcharbete.
 • Löpande kunddialog.
 • Kundresekartläggning och strukturera användarflöden.

Bakgrund och kompetens 

Du har vana av att jobba med kunder genom hela projekt och kan se helheten. Vi ser att du är kvalitetsmedveten, tar ansvar samt startar och skapar projekt inom ditt område. Du är noggrann, kreativ, strukturerad och är van vid helhetsorienterade projekt. Du har även stor förståelse för hur tekniska möjligheter påverkar funktionalitet och design. Och kan föra en dialog med både beställare och utvecklingsteam kring detta. 

 • Vi söker dig som har jobbat med UX-design i minst 5 år.
 • Du har erfarenhet av Adobe XD, Photoshop, Illustrator, Axure, Sketch, Frigma eller liknande verktyg.
 • Du är dessutom väl insatt i krav på tillgänglighet (t ex WCAG 2.0 och WAI) och vad som krävs för att leva upp till dem.  
 • Då mycket av kommunikationen sker med våra internationella kollegor är goda kunskaper i både svenska och engelska ett krav. 
 • Du har arbetat användardrivet, utifrån en designprocess och metod.

Personliga egenskaper 

Som person är du resultatdriven och självgående. Du tar ett helhetsansvar och stolthet i att slutföra arbetsuppgifter och möta deadlines. Vidare är du en riktig ”doer” som under tidskrävande förhållanden har förmågan att prioritera och leverera. Du är omtänksam och en lagspelare.

Mer om TietoEVRY

TietoEVRY har sitt huvudkontor i Finland och har omkring 24 000 experter anställda globalt. Bolaget tillhandahåller service åt tusentals företag och organisationer inom privat och offentlig sektor i mer än 90 länder. TietoEVRY omsätter årligen cirka 3 miljarder euro och aktierna är noterade på NASDAQ i Helsingfors och Stockholm samt på Oslo Børs.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil samt personligt brev om så önskas på kimm.se där du får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Notera att vi nu kommer gå på lite julledighet och gå igenom urvalet i januari.

Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna mig som är ansvarig rekryteringskonsult Olof Lindmark på ol@kimm.se. Urval sker löpande och kan tillsättas innan utgivet datum.

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

IR-kommunikatör till börsnoterat företag inom hälsoteknik

Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Då kan rollen som IR-kommunikatör vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start eller efter överenskommelse. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning eller anställning.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sälj- och Marknadsansvarig till en av Sveriges största byggkoncerner

Vill du arbeta hos en av Sveriges största byggkoncerner med ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling som brinner församhällsutveckling? Då kan rollern som Sälj- och marknadsansvarig vara något för dig. Här får du strategiskt och självständigt driva och genomföra arbetet med försäljning, marknadsföring och kundvård i tilldelade bostadsprojekt. Det här är ett deltidsuppdrag (50%) genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning samt utökning av tid. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist med redaktionellt fokus till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som Content Specialist för Veidekkes vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete i en händelsestyrd verksamhet och söker dig som har erfarenhet av redaktionellt kommunikationsarbete, är driven och har intresse för att producera text, foto och film. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti och 12 månader framåt.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Visual Product Designer till BBH Stockholm

We are seeking a Product Designer with a love for crafting stellar digital experiences and bringing UI to life through motion and pixel perfect implementation. Not only are you a brilliant craftsperson, you are also a team player driven by passion and curiosity that inspires your fellow colleagues to collaboratively create world-class work.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Interim Kommunikatör till uppdrag inom förmögenhetsrådgivning

Nu söker vi en senior kommunikationskonsult som är van att driva flera olika kommunikationsprojekt operativt som strategiskt med fokus på varumärkeskännedom, PR och produktion av innehåll i digitala kanaler såväl som tryckta/traditionella. Det här är ett heltidsuppdrag på minst 6 månader genom KIMM & Wise Professionals, med start i augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer