Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Interim Kommunikationsspecialist till Fazer Sverige

Stockholm
Nu söker vi en senior kommunikationskonsult som är van att driva flera olika kommunikationsprojekt operativt som strategiskt. Det här är ett konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals på heltid, med omgående start. Uppdraget beräknas pågå till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi söker dig som vill arbeta i en mycket spännande organisation, i ett utvecklande arbete och med några välkända varumärken. Vi söker en relationsbyggande kommunikatör som är van att agera stöd till organisation i olika kommunikationsfrågor och projekt samt van att arbeta i hela produktionskedjan från planering, producering till publicering. Här får du ett stort eget ansvar att tillsammans med ledningsgrupp och kollegor planera och driva förändringsagenda med hjälp av såväl strategisk som taktisk internkommunikation. Här deltar du aktivt i transformationsarbetet och stöttar ledare i deras kommunikation med olika målgrupper, hanterar mediekontakter samt medverkar i affärsenhetens ledningsgrupp som kommunikationsspecialist och koordinator. Tjänsten är placerad i Stockholm och du rapporterar till Vice President Communications

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Kommunicera budskap, förändringar och löpande uppdateringar.
 • Driva change management och vara rådgivare.
 • Koordinera, producera och publicera innehåll i Fazers sociala medier, intranät och för interna informationsmöten.
 • Arbeta med PR och mediarelationer.
 • Driva kommunikation avseende hållbarhetsarbete.
 • Samarbeta med affärsledning och team i såväl strategiska som operativa kommunikationsfrågor.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en duktig rådgivare och lagspelare som har lätt för att skapa relationer. Du är trygg i din kompetens, ser helheten, mönster och flöden, tillika flexibel och kan ändra riktning när det behövs. För att trivas hos Fazer är du en kommunikativ person och intresserad av det som rör Fazer såväl internt som externt. Du förmedlar information tydligt och enkelt då du är van vid flera intressenter. Vi ser gärna att du kommer med erfarenhet från ett större bolag. Som person drivs du av utveckling, är proaktiv, nyfiken och har en egen drivkraft och vilja att komma framåt.

Vi ser gärna att du har:

 • Relevant utbildning inom kommunikation.
 • Minst fem års erfarenhet av att arbeta med kommunikation och förändringsledning.
 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • Mycket god projektlednings- och samordningsförmåga.
 • Erfarenhet av att publicera i företags digitala kanaler liksom i publiceringsverktyget Cision.
 • Vana att ge kommunikationsstöd till både medarbetare och chefer.
 • Vana att arbeta med kommunikation avseende hållbarhet.
 • Erfarenhet av större organisationer gärna inom FMCG.

Mer om Fazer-koncernen

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa glädjestunder för alla omkring honom. Enligt sin vision För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna ska uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2020 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 8 500. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real

Arbeta som konsult – bli en del av oss!

Är du nyfiken på att arbeta som konsult genom oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären. Det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om.

Vad händer nu?

I detta uppdrag samarbetar Fazer Sverige med KIMM & Wise Professionals. Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om uppdraget, kontakta ansvarig konsultchef Sabina Axelsson, sa@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot att höra från dig!