Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Affärsdriven och passionerad Culture & Communications Specialist

Västra Götaland
Är du nyfiken på ett kommunikations- och HR-arbete i framkant med fokus på affärsutveckling? Avdelning Culture & Communications ligger inom Swedish Match Organizational Development-funktion inom Europe Division och har som uppdrag att bidra till att beslut översätts till budskap, främja transparens, tillhandahålla verktyg och kanaler, ge praktiskt stöd och strategisk rådgivning. Allt i syfte att stötta verksamhetsmålen och bidra till att skapa en vinnande kultur som attraherar så väl dagens som framtidens ledare och medarbetare.

Till uppdrag i Göteborg/Kungälv söker vi nu en kommunikatör som är duktig på att planera, producera och anpassa innehåll för digitala kanaler samt van att arbeta med internkommunikation. Det här är ett heltidsuppdrag genom KIMM & Wise Professionals, med omgående start. Uppdragsperioden är 1 år med chans till ytterligare förlängning. Vi ser gärna att du kan arbeta fysiskt i Göteborg men även i Kungälv.

Din roll
Vi söker dig som tycker om att arbeta operativt och strategiskt med innehåll kopplat till vision, värderingar, arbetsgivarvarumärke och att vara delaktig i att skapa en kultur som attraherar så väl dagens som framtidens medarbetare. Rollen som kommunikatör har fokus på produktion internt, allt från att skriva och publicera i digitala kanaler till att filma, fotografera och skapa presentationer. Som Communications Specialist på Swedish Match är du en central person i deras operativa produktionsmiljö, Supply Chain-funktion. Du ges möjligheten att utveckla och driva det interna kommunikationsarbetet ur ett HR-perspektiv.

Du kommer primärt att ha din arbetsplats i både Göteborgs- och Kungälvsfabriken där du i första hand arbetar nära ledningsgrupper och chefer. Du rapporterar till Manager Culture & Communications som sitter i Stockholm. I rollen bidrar du till, och stöttar, beteendeförändringar i linje med Swedish Match värderingskultur genom att leverera affärsdriven, effektiv och kvalitetssäkrad kommunikation. Du rör dig obehindrat mellan operativa uppdrag och strategisk rådgivning.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom kommunikation eller motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Du är skicklig i hantverket kopplat till kommunikationsyrket och du har;

·  stor erfarenhet av att förmedla ett komplext budskap på ett enkelt, intresseväckande och lättförståeligt sätt.

·  kunskap kring hur du går tillväga för att paketera kommunikationsinsatser till ett större koncept som leder till önskat resultat och effekt.

·  god erfarenhet av att arbete med text, bild, film, målgruppsanalyser och kommunikationsplaner.

·  en hög kommunikativ kompetens både i tal och skrift på svenska och engelska.

·  hög datorvana och är kunnig inom MS Office, Adobe CS samt enklare filmredigering i t. ex Powtoons, iMovie eller Adobe Premiere Pro.

·   erfarenhet av att arbeta i produktionsmiljö.

Och vi ser gärna att du är:

·  Modig

·  Relationsskapande

·  Flexibel

·  Pedagogisk

·  Leveranssäker

·  Självgående

Uppfyller du inte alla våra krav till 100 %? Den person vi söker låter sig inte stoppas av det!

Om Swedish MatchSwedish Match är en internationell koncern som i Skandinavien producerar och säljer marknadsledande varumärken som exempelvis General, ETTAN, Göteborgs Rapé, Onico, och Solstickan. Swedish Match varumärken är resultatet av mötet mellan hundraårig kunskap och råvaror av högsta kvalitet. Scandinavia Division ansvarar för försäljning och marknadsföring av koncernens produkter inom den Skandinaviska marknaden. Antalet anställda i koncernen är ca 4 380 och huvudkontoret ligger i Stockholm. Swedish Match aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm (SWMA).

OM KIMM & Wise Professionals
Vi på KIMM är specialister på rekrytering och attraktion inom kommunikation och marknadsföring. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Öresund och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar. Exempel på organisationer som vi samarbetar med hittar du här.

Vad händer nu?
Vi tar inte emot ansökningar via mail, du behöver skicka in din ansökan genom annonsen och får i samband med det svara på några korta frågor. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta ansvarig konsultchef Stephanie Grammenidis, stephanie.grammenidis@wise.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer här. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal