Kommunikatör Corporate Communications (visstidsanställning) till Sweco

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Vill du arbeta med engagerade kollegor som bidrar till utvecklingen av framtidens hållbara samhällen och städer? Nu söker vi en kommunikatör till Sweco för ett spännande vikariat på ca 12 månader.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Kollektivavtal

Om rollen

I rollen som kommunikatör kommer du att planera och genomföra löpande och enskilda kommunikationsinsatser gentemot interna och externa målgrupper. Rollen innefattar främst arbetsuppgifter av operativ, särskilt skriftlig, karaktär. Rollen tillhör enheten för Corporate Communications vars samlade uppdrag är att – med kommunikation som verktyg – bidra till att driva och utveckla Sweco som bolag, stärka varumärket, skapa engagemang och intern stolthet samt att utveckla ambassadörskap. Arbetsområdet omfattar bl a intern kommunikation, ledningskommunikation, förändringskommunikation, förvärvskommunikation, press/media, finansiell kommunikation samt kriskommunikation. Du rapporterar till Head of Corporate Communications, Sweco Sverige och ingår i ett team med både generalister och specialister inom kommunikation.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Genomföra och följa upp planerade och händelsestyrda kommunikationsaktiviteter
 • Samla in underlag till texter/kommunikativa uttag
 • Formulera budskap
 • Skriva texter och producera innehåll för interna och externa kanaler
 • Publicera i interna och externa kanaler
 • Producera och/eller projektleda framtagning av kommunikationsmaterial eller kommunikativa uttag, ibland som beställare gentemot externa byråer
 • Delta i planering, genomförande och uppföljning av event/webbinarier

Om Dig

 • Du har en utbildning inom kommunikation eller annat relevant område
 • Du har flera års erfarenhet av kommunikationsarbete
 • Du är van vid att formulera och anpassa budskap och kanalval efter syfte, målgrupp och verksamhetens behov
 • Du är en skicklig skribent
 • Du arbetar obehindrat med såväl traditionella som digitala medier
 • Du behärskar Microsoft Office och WordPress (eller liknande publiceringsverktyg)
 • Du får gärna ha kunskaper i Photoshop, men det är inget krav

Som person är du nyfiken, engagerad, lyhörd och lösningsorienterad. Du arbetar strukturerat och är van att driva uppdrag från idé till målgång. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god förmåga till samarbete. Du gillar det operativa och att vara stöttande i projekt du är med i.

Om Sweco

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med kunderna utvecklar 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco har en företagskultur med högt i tak och utvecklingsmöjligheter för den med ambitioner och kreativa idéer.

Tjänsten är placerad på Kungsholmen i Stockholm. Sweco ser kontoret som en viktig mötesplats och möjliggörare för att bygga kultur genom samverkan, lärande och erfarenhetsutbyte – samtidigt som arbete från annan plats också är en del av företagets arbetssätt. Omfattningen för distansarbete bestäms i samråd med närmaste chef.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM/ Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Notera återigen att detta är en visstidsanställning från december 2021 till december 2022. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se eller Olof Lindmark på ol@kimm.se

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Sweco

Gjörwellsgatan 22, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Digital Kommunikatör till Anticimex

Till Anticimex söker vi nu en digital kommunikatör. Är du bra på att skriva texter som driver trafik? Är du en fena på att skapa innehåll som är anpassat efter olika kanaler och målgrupper? Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär? Bli då en del av marknads- och kommunikationsteamet på Anticimex huvudkontor i Stockholm.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist till Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är en koncern med några av Sveriges främsta restaurangvarumärken. Vi driver bland annat Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Emmer på Ulriksdals Värdshus. Flera av våra restauranger har en lång och anrik historia som varit med och format svensk gastronomi.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Automation Specialist till Akavia

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sociala Medier ansvarig till Rusta

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer