Marknadschef till Aspen Group

Tillsatt

Göteborg Rekrytering

Är du vår nästa kollega som vill leda Aspen Groups resa mot en hållbarare värld tillsammans med oss och våra kunder? Vi skapar produkter för en bättre miljö och arbetsmiljö och nu söker vi dig som brinner för marknadsföring och för att leda och utveckla andra. Har du dessutom internationell erfarenhet inom marknadsföring på strategisk och operativ nivå? Missa då inte denna chans!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Kollektivavtal

Aspen Group är ett kunskapseffektivt företag, från vårt huvudkontor i Hindås utanför Göteborg utvecklar vi drivmedel, oljor och tillbehör för små motorer. Företaget startade 1988 och vår historia började med en lösning på ett svårt problem: skogsarbetare som drabbades av hälsoproblem på grund av avgaser från motorsågar och röjsågar. Omtanken och engagemanget som ledde fram till denna innovation präglar vårt företag än idag. Vår ambition är alltid att lansera och sälja produkter som är bättre för människa, maskin och miljö. Aspen Groups produkter säljs i ett antal länder runt om i världen. Våra största marknader finns fortfarande i Europa, men tillväxten är stadig och vår plan är att den ska fortsätta. Visste du förresten att vi startat upp verksamhet i Nordamerika? Läs gärna mer om oss på Aspen idag och imorgon | Aspen Fuels

Din roll

Det övergripande uppdraget i tjänsten är att ansvara för Aspen Groups marknadsföring, vilket innefattar varumärkena Agrol, Marline och Aspen. Rollen är både av strategisk och operativ karaktär och till en början kommer det vara ett stort fokus på att genomföra och omvandla de strategiska planerna i praktiken. Rollen innebär även ett personalansvar för tre medarbetare och du ingår i verksamhetens ledningsgrupp och rapporterar till Aspengruppens VD. Du samarbetar med de lokala marknadscheferna hos distributörerna, med byråer på den nordiska marknaden och har ett tätt samarbete med försäljning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

·     Arbetsleda och ansvara för marknadsteamet vilket innefattar alltifrån att ansvara för medarbetarsamtal samt coacha och utveckla medarbetarna i deras vardag.

·     Arbeta med budgetering och kostnadsuppföljning.

·     Driva och följa upp bevakning av skydd för bolagets varumärken.

·     Driva och utveckla bolaget via aktivt ledningsgruppsarbete.

·     Planera, genomföra, följa upp, säkerställa varumärkesstrategier för Aspen Groups varumärken och marknader.

·     Leda arbetet att ta fram och följa upp marknads- och omvärldsanalyser, marknadsplaner och strategier.

·     Strategisk planering och resurssätta arbetet på tydligt sätt.

·     Lyfta och synliggöra Aspen Groups hållbarhetsarbete.

Din profil

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller marknad och har några års erfarenhet av att jobba med internationell marknadsföring i en ledande befattning. Du har lett team med stor framgång och är van vid att ha personalansvar. Vidare har du erfarenhet av B2B och/eller BC2 marknadsföring där du fokuserat på att bygga och stärka relation och närvaro genom målgruppsanpassad kommunikation. Du har även ett allmänt intresse för den digitala utvecklingen och har erfarenhet av att jobba i flera olika projekt samtidigt.

Då du kommer att ha nationella och internationella kontakter är det viktigt att du både och skriver och talar flytande i svenska och engelska. Excel är ditt ”go to” verktyg och du är bekväm med att hantera olika affärssystem.

Har du erfarenhet av att jobba på ett produktbolag med egen tillverkning är det meriterande. Har försäljningen skett genom distributörer är det ett stort plus med. Har du även hanterat flera olika varumärken samtidigt och hanterat deras varumärkesskydd är det också en värdefull erfarenhet.

Personliga egenskaper

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Framförallt när det kommer till att leda andra. Vi ser att du är trygg i dig själv som ledare samt i din kompetens och brinner för att utveckla och coacha andra. Du ser alltid laget före jaget och har ett öppet förhållningsätt genom att prata om det som är bra och vad som kan bli ännu bättre. Du är lyhörd, hugger i där det behövs och entusiasmerar andra att göra likadant. Du är en doer av rang och får saker att hända.

Vidare är det viktigt att du har en god organisationsförmåga samt trivs i samarbete med andra. Att du har ett stort intresse för affären och prioriterar insatser utifrån vad som är bäst för affären är även centralt för rollen.

Vårt erbjudande

Hos oss blir du en del av ett spännande marknadsledande bolag som bidrar till en mer hållbar värld genom att erbjuda produkter som är ett bättre miljöalternativ till bensin. Det går bra för oss, vi har en hög tillväxt med god lönsamhet och har en massa spännande aktiviteter framför oss som du kommer vara en viktig del av. Det du gör och skapar kommer verkligen synas och göra skillnad för oss.

Låter det som ett jobb för dig?

Vad roligt! I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen urvalsfrågor, intervjuer, case och personlighetstester. Tyvärr kan ansökan inte tas emot via mail, utan du behöver ansöka direkt via annonsen eller på Kimm.se. Sophia är ansvarig Rekryteringskonsult på KIMM/Wise Professionals och svarar gärna på dina frågor. Du når Sophia på Sophia. Francke@wise.se. Vi kommer gå igenom ansökningarna löpande.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Digital Kommunikatör till Anticimex

Till Anticimex söker vi nu en digital kommunikatör. Är du bra på att skriva texter som driver trafik? Är du en fena på att skapa innehåll som är anpassat efter olika kanaler och målgrupper? Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär? Bli då en del av marknads- och kommunikationsteamet på Anticimex huvudkontor i Stockholm.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist till Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är en koncern med några av Sveriges främsta restaurangvarumärken. Vi driver bland annat Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Emmer på Ulriksdals Värdshus. Flera av våra restauranger har en lång och anrik historia som varit med och format svensk gastronomi.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Automation Specialist till Akavia

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sociala Medier ansvarig till Rusta

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer