Head of Communication and Media till Rusta

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal
  • Personalrabatt

Som Head of Communication and Media arbetar du som en strategisk, konsultativ och operativ partner tillsammans med ett team på 10 personer inom Marketing och Content. Du kommer ha ett personal- och budgetansvar och leda och stötta teamet med utgångspunkt i riktlinjer och strategier. Du ingår i marknadsledningsgruppen.

Tjänsten rapporteras till Linda Estenthal, CMO och placering är på huvudkontoret i Upplands Väsby.

Rollen:

Som Head of Communication and Media ansvarar du för Rustas varumärkesstrategi, inklusive plattform och positionering. Du ansvarar även för att säkra mediestrategi i linje med försäljnings- och varumärkesmål, samt för analys och mätning för att säkerhetsställa att vår kommunikation fortsätter att stärka varumärket och genererar trafik till våra butiker. Vi jobbar insiktsdrivet och i rollen ingår ett tätt samarbete med Rustas team inom Digital & Insight.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ta fram och fastställa marknadsplaner för respektive marknad baserat på strategi och kommersiella prioriteringar. Detta inkluderar samordning och förankring av medieplanering och medieköp samt övriga berörda avdelningar och funktioner (som Affär & Sortiment).
  • Utifrån marknadsplanen sätta en aktivitetsplan och projektplan för att aktivera varumärket i konkreta kampanjer i valda kanaler.
  • Utvärdering samt vidareutveckling av Rustas mediala aktiviteter på olika marknader (genom att sätta KPI:er samt strukturer för uppföljning).
  • Säkerställa briefar, målsättningar, budgetar och tidsplaner för Rustas marknadsaktiviteter och kampanjer.
  • Ansvar för produktion och leverans av all köpt kommunikation.
  • Övergripande ansvar för Rustas kund- och konkurrentbevakning. Detta inkluderar planering och genomförande av undersökningar och analyser (som varumärkestracking, kundundersökningar samt effektmätningar) samt distribution av information, statistik och trender till den övriga organisationen.

Vem är du?

Du är nyfiken, innovativ och modig! Kommunikation och marknadsföring är en viktig del hos oss till att lyckas med Rustas kontinuerliga transformationsresa och kommer att vara avgörande för att driva kund- och affärsvärde i en bransch med nya kundbeteenden och ett snabbt föränderligt konkurrenslandskap.

Du är professionell! Du har god kännedom inom en marknad- och kommunikationsområdet och är en trygg ledare. Troligtvis har du haft roller som marknadschef eller head of marketing inom större bolag som genomgått en eller flera förändringsprocesser, gärna från retail.

Du är resultatinriktad! Du är van att arbeta målinriktat med processer och projekt. Utifrån omvärld- och verksamhetskunskap bidrar du med rådgivning inom ditt expertisområde för att öka effektivitet och kvalitet och du har en drivkraft att ständigt utveckla dig själv och andra i din roll utifrån verksamhetens behov.

Du är lyhörd och prestigelös! Du förmår att lyssna och förstå utmaningar och behov och bidrar till att dina medarbetare får rätt stöd och är en del av teamet som förverkligar idéer till handling.

Du har hjärtat på rätta stället! Vi är ett väreringsdrivet företag som är måna om varandra och vi arbetar ständigt för att skapa en hållbar framtid, tillsammans med oss och våra kunder. 

Om Rusta

Rusta vill vara det självklara förstahandsvalet när du ska förnya och fylla på hemma.

Sedan vi öppnade 1986 har vi fördubblat vår omsättning vart femte år. Detta tack vare ett unikt och framgångsrikt affärskoncept, där logistiken är en av det viktigaste pusselbitarna. Vi har nämligen full kontroll över både inköps- och transportkedja och undviker på så sätt dyra mellanhänder.

Allt efter vi växer kan vi erbjuda dig ännu längre priser. Det innebär också att vi får bättre förutsättningar att kunna erbjuda ännu fler kunder Rustas breda sortiment av hem-och fritidsprodukter, med bra kvalitet till marknadens lägsta priser. Vår devis Det ska inte vara dyrt att välja hållbart är ett fundament som vi står stadigt på. Hos Rusta ska det vara enkelt att förnya och fylla på hemma utan att behöva kompromissa med vårt gemensamma ansvar gentemot kommande generationer. Du hittar mer information – HÄR

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på jn@kimm.se eller kandidatansvarig Sofie Garpered på sg@kimm.se

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Digital Kommunikatör till Anticimex

Till Anticimex söker vi nu en digital kommunikatör. Är du bra på att skriva texter som driver trafik? Är du en fena på att skapa innehåll som är anpassat efter olika kanaler och målgrupper? Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär? Bli då en del av marknads- och kommunikationsteamet på Anticimex huvudkontor i Stockholm.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist till Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är en koncern med några av Sveriges främsta restaurangvarumärken. Vi driver bland annat Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Emmer på Ulriksdals Värdshus. Flera av våra restauranger har en lång och anrik historia som varit med och format svensk gastronomi.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Automation Specialist till Akavia

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sociala Medier ansvarig till Rusta

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer