Projektledare Insamling

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

På Hjärnfonden är vår uppgift är att driva förändringen som sätter hjärnan på agendan, genom att bjuda in och utmana fler människor att tänka om, och börja tänka på hjärnan. Få fler människor att engagera sig. Så vi kan skapa livsviktiga lösningar genom forskning, för fler. Hjärnfonden söker nu dig som vill vara med och bidra till en friskare framtid för många människor!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Lunchförmåner

Människors vilja att ge till hjärnforskning har aldrig varit större, vill du anta en viktig roll i det arbetet på en av Sveriges största insamlingsorganisationer?

Vi vet att förändring i det stora börjar med att ge varje människa rätt förutsättningar. Att varje människa, varje hjärna, får plats. Och tar plats. På Hjärnfonden är vår uppgift är att driva förändringen som sätter hjärnan på agendan, genom att bjuda in och utmana fler människor att tänka om, och börja tänka på hjärnan. Få fler människor att engagera sig. Så vi kan skapa livsviktiga lösningar genom forskning, för fler.

Hjärnfonden är en tillits- mål- och värderingsstyrd organisation som är i stark tillväxt och har sedan 1994 delat ut nästan en miljard kronor till hjärnforskning. Vi är en av Sveriges snabbast växande insamlingsorganisationer men vi är långt ifrån färdiga. Vi fortsätter att sätta hjärnan på agendan för att driva utveckling till ett samhälle där alla förstår hjärnans betydelse och potential.
Vill du vara med på den resan med oss?

På Hjärnfonden får du möjlighet att bidra till en friskare framtid för många människor och stärka ”Hjärnfondens vision är ett samhälle där alla hjärnor når sin fulla potential, fritt från hjärnans sjukdomar.” Här hamnar du i en värderingsdriven organisation där vi utmanas och lär oss nytt samtidigt som vi bryr oss om varandra, och du får stor möjlighet att själv utvecklas och växa.

Som Projektledare Insamling ansvarar du för alla nyrekryteringsaktiviteter och bearbetning via DM av idag redan befintliga givare samt för vår nygivarprocess och minnes- och högtidsgåvoerbjudanden. Du rapporterar till vår Insamlingschef och blir en del av ett härligt gäng inom insamling som har ett nära samarbete med marknads- och kommunikationsavdelningen samt samhällsavdelningen för att verka för Hjärnfondens informationsändamål och påverkansarbete. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Bistå med kompetens och vara specialisten inom DM-aktiviteter mot alla Hjärnfondens personas och givarresor och ansvara för genomförande av beslutade aktiviteter
 • Strategiskt och operativt segmenteringsarbete för nyrekrytering samt bearbetning av befintliga kunder för DM-kampanjer
 • Kontakt och möten med leverantörer som t ex tryckerier för framtagning av reklammaterial och trycksaker, mediabrokers, DM-byrå samt distributörer av postala utskick
 • Löpande ta fram och exekvera tester som effektiviserar våra kampanjer och ökar lönsamheten
 • Budgetering och uppföljning av kostnader och intäkter för samtliga ansvarsområden/aktiviteter samt resultat, processer och analys

Om dig  

För att lyckas i rollen är du en affärsmässig projektledare som med nyfikenhet och kreativitet och motiveras av att testa nya idéer och sätt för att nå uppsatta mål. Med ditt inre driv vill du göra skillnad – och tycker om att påverka och förändra samhället. Du har passion för kommunikation och god känsla av att formulera dig både på svenska och engelska och vad som fungerar men vet också vikten av att följa upp, analysera och förbättra.

En professionell lagspelare som vi tror är – eller kan bli expert på den så kallade givarresan!

Kompetenser och erfarenhet 

 • Eftergymnasial utbildning/akademisk examen inom marknadsföring och/eller kommunikation
 • Tidigare arbetat med lojalitetsprogram och/eller kundklubbar samt arbetat med direktreklam i större volymer för t ex försäkringsbolag, kreditbolag, livsmedelskedja eller apotek
 • Erfarenhet att analysera och optimera resultat med hjälp av Excel och olika statistikverktyg som till exempel PowerBI
 • Bekväm med att arbeta i CRM-system, t ex Microsoft Dynamics
 • En erfaren kravställare – internt som externt
 • Meriterande om man har erfarenhet av en givadatabas och arbetat med större volymer

Mer om Hjärnfonden 
Hjärnfonden är en ideell insamlingsstiftelse som utan statligt stöd arbetar för att finansiera och skapa framsteg inom livsviktig forskning kring hela hjärnan, dess skador och funktionsnedsättningar men också för att öka kunskapen om den friska hjärnans utveckling och potential. Vi är en av Sveriges 20 största insamlingsorganisationer och samlar in medel till världsledande och nyskapande forskning och delar sedan ut postdoktorala stipendier och bidrag till den bästa forskningen. 

Vi har en stark gemenskap med en god feedback-kultur, och vi jobbar aktivt med att vår arbetsmiljö ska vara hållbar och självklart tänker vi lite extra på att den ska vara bra för våra hjärnor. Idag är vi 24 personer och kommer att bli fler inom kort. Vi sitter i fina lokaler i Gamla stan i centrala Stockholm.

Läs mer om oss: www.hjarnfonden.se

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se där du får svara på några frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. 

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om rollen eller processen, vänligen kontakta rekryteringskonsult Sara Potander på sp@kimm.se eller kandidatansvarig Sofie Garpered på sg@kimm.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Hjärnfonden

Stora Nygatan 26, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Digital Kommunikatör till Anticimex

Till Anticimex söker vi nu en digital kommunikatör. Är du bra på att skriva texter som driver trafik? Är du en fena på att skapa innehåll som är anpassat efter olika kanaler och målgrupper? Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär? Bli då en del av marknads- och kommunikationsteamet på Anticimex huvudkontor i Stockholm.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist till Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är en koncern med några av Sveriges främsta restaurangvarumärken. Vi driver bland annat Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Emmer på Ulriksdals Värdshus. Flera av våra restauranger har en lång och anrik historia som varit med och format svensk gastronomi.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Automation Specialist till Akavia

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sociala Medier ansvarig till Rusta

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer