Brand & PR Manager till Adlibris

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Vi rekryterar en Brand & PR Manager till Adlibris marknadsteam. Vill du bli en del av ett engagerat och välkomnande team vars uppdrag är att bidra till ökad läsning genom att stärka vårt varumärke, vår PR-närvaro och vårt samhällsansvar? Adlibris är mitt i ett förändringsarbete för att både bli ännu mer kundcentrerade och ta ytterligare position i Sverige, Norge och Finland.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal
  • Personalrabatt

Om rollen

Adlibrisgruppen söker en driven, proaktiv, nyfiken, och engagerad Brand & PR Manager, som har förmågan att tänka strategiskt och omsätta planerna i praktiken och att i alla delar jobba analys- och insiktsdrivet.

Som Brand & PR-manager har du en viktig roll i att utifrån vår strategi utveckla och aktivt driva vårt varumärkes- och PR-arbete på nordisk nivå samt utveckla vårt CSR-arbete. Rollen är kommersiell och kreativ. Du har ett ben i den kommersiella agendan där du jobbar löpande med varumärkes- och PR-arbete. I det andra benet ansvarar du för att bygga vidare på vårt CSR-arbete, där vi via de produkter vi säljer är en naturlig samhällsaktör inom bl.a. läsning med många externa stakeholders. Rollen är både strategisk och operativ, de strategier du ansvarar för att ta fram ska du också kunna omsätta i praktiken.

Omvärldsbevakning blir en naturlig del av rollens ansvar. Du stöttar och jobbar också med andra bolag i Adlibrisgruppen i varumärkes- och PR frågor men dessa är mindre i omfattning. Du är därmed talesperson för Adlibrisgruppen i media, samt bollplank till andra talespersoner internt.

Om dig

För att lyckas i rollen tror vi att du har en relevant utbildning på universitets- eller högskolenivå och har jobbat med både varumärkes- och PR-frågor i minst 5 år.

Du har ett intresse för och bra affärsförståelse för e-handel och även ett intresse för hur vi kan bidra till ökad läsning i samhället. Du är van att jobba kundinsikts- och datadrivet mot tydliga KPI:er i ditt arbete samt hantera budget. Du har också erfarenhet från kreativa processer och har erfarenhet som beställare av exempelvis varumärkesmätningar av externa företag. Rollen är nordisk, vilket innebär att du agerar på våra tre marknader; Sverige, Norge och Finland. Du är van att tänka strategiskt och att omsätta strategier i aktivitets- och handlingsplaner som du på egen hand implementerar. Du har också erfarenhet av att jobba med relevanta tjänster och mätningar för att mäta både varumärkes- och PR effekter.

Du kan både vara kreativ och strukturerad. Du är van att hantera många kontaktytor, allt från nyfikna journalister till engagerade intresseorganisationer och i vissa fall styrelsefrågor. Du har troligen redan ett upparbetat nätverk bland journalister och i olika typer av forum i samhället. Du har också ett högt samhällsengagemang och kan i sammanhang där många intressenter vill göra sina röster hörda peka ut en tydlig riktning och ståndpunkt i hur vi bör agera i samhällsdebatten. Du är van vid att skapa och hålla dialog med olika organisationer, företag, individer och forum. Du har också erfarenhet av kriskommunikation på både strategisk och operativ nivå.

Vidare tror vi att du är en driven och proaktiv person med högt självledarskap som samarbetar effektivt i tvärfunktionella team. Du har ett stort eget driv, en mycket god samarbetsförmåga och du är både trygg, trovärdig och visionär i ditt arbete. Vi tror också att du är nyfiken och har vilja att lära nytt, och att du har ett kundcentrerat mindset. Som person trivs du i en föränderlig miljö, är nyfiken på att lära dig nya saker och gillar att ta ägandeskap för ditt eget arbete. Om du dessutom älskar böcker och läsning, så tror vi du kommer trivas extra bra hos oss!

Om oss

Adlibrisgruppen kännetecknas av en familjär anda och entreprenöriell kultur. Vi sitter i moderna lokaler i centrala Stockholm och kan erbjuda god work-life balance med bra förmåner som bland annat inkluderar flextid, gym på arbetsplatsen och friskvård på arbetstid. Hos Adlibrisgruppen vill vi samla talanger med olika bakgrund eftersom vi är övertygade om att bredden gör oss starkare och mer konkurrenskraftiga som företag.

Vad händer nu?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete..

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Digital Kommunikatör till Anticimex

Till Anticimex söker vi nu en digital kommunikatör. Är du bra på att skriva texter som driver trafik? Är du en fena på att skapa innehåll som är anpassat efter olika kanaler och målgrupper? Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär? Bli då en del av marknads- och kommunikationsteamet på Anticimex huvudkontor i Stockholm.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Content Specialist till Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är en koncern med några av Sveriges främsta restaurangvarumärken. Vi driver bland annat Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Emmer på Ulriksdals Värdshus. Flera av våra restauranger har en lång och anrik historia som varit med och format svensk gastronomi.

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Marketing Automation Specialist till Akavia

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Sociala Medier ansvarig till Rusta

På Rusta är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. Det finns fler anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta med kommunikation och marknad hos oss. Framförallt för att vi lyckats förvalta vår historia parallellt med stort fokus på innovation, hållbarhet och marknadstrender!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer